Facebook Pixel Νέα "κόντρα" Δώνη-Ρόκα στον Παναθηναϊκό
| 2020-03-31 10:38:00

Είναι στον κόσμο τους! 800.000 σε... 100 δόσεις - Ξεπουλάει ο Ρόκα - Νέα "κόντρα" με Δώνη!

του Νίκου Στεργίου
Είναι στον κόσμο τους! 800.000 σε... 100 δόσεις - Ξεπουλάει ο Ρόκα - Νέα "κόντρα" με Δώνη!

Παναθηναϊκός: Φαίνεται πως δεν έχει γίνει σαφής η πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο αμέσως μετά το πέρασμα, όποτε αυτό έρθει, της πανδημίας. Χτεσινά δημοσιεύματα στην Αγγλία και άρθρα έγκριτων αναλυτών, εκτιμούσαν πως οδεύουμε ολοταχώς προς μια κοσμοϊστορική αναδιάταξη των λεγόμενων soccernomics, των οικονομικών δηλαδή που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Ο ρεαλισμός επιβεβλημένος, πόσο μάλλον για κάποιον που έδειχνε να τον έχει και προ ξεσπάσματος πανδημίας. Αν κρίνουμε τουλάχιστον από τα όσα δημοσιεύονταν στα ρεπορτάζ, ο Τσάβι Ρόκα – γι’ αυτόν μιλάμε – ήταν αποφασισμένος να διαφοροποιηθεί σε σχέση με τον προκατόχο του, τον Νίκο Νταμπίζα και να χαμηλώσει πολύ τον πήχη των απαιτήσεων του Παναθηναϊκού αναφορικά με τις απαιτήσεις του συλλόγου σε ενδεχόμενες πωλήσεις.

Και, κακά τα ψέματα, ρεαλιστικά, δεν μπορεί να (συ)ζητάς 3 εκατ. ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος το μόνο που έφερε ως πρόταση 800.000 ευρώ (και αυτές σε 100 άτοκες δόσεις). Ούτε και να βάζεις μίνιμουμ ποσό τα 2 εκατ. ευρώ για έναν επιθετικό, που η καλύτερη πρόταση που έφερε στον σύλλογο ήταν (πρακτικά) να μείνει… ελεύθερος με συναινετική λύση συμβολαίου!

Νόμος της αγοράς. Όταν υπάρχει ζήτηση, τότε μπορείς να ορίσεις την τιμή που θες. Όταν δεν υπάρχει, ο πωλητές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα διαφορετικό εκτός από το να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων για να προσελκύσουν αγοραστές. Και έτσι, φαίνεται πως ήθελε να λειτουργήσει ο Ρόκα, κάτι που ενισχύθηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σημερινά δημοσιεύματα εμφανίζουν τον Γιώργο Δώνη αντίθετο με τη συγκεκριμένη πρακτική, υποστηρίζοντας πως ο Ελληνας τεχνικός δεν θέλει «κοψοχρονιά» πωλήσεις, αφού δεν θα υπάρχει πρακτικό οικονομικό όφελος για την ομάδα. Αγωνιστικά, σαφώς έχει κάθε δικαίωμα και λόγο. Σε επίπεδο όμως οικονομικής αξιολόγησης, πάλι τέτοιες διαρροές εμπίπτουν στην προ διμήνου κατάσταση με το ξέσπασμα του Δώνη και την μεγάλη «ψύχρα» που δημιούργησε με τη διοίκηση αναφορικά με το ρόλο που ζήτησε να έχει στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του.

Ρόλο που προφανώς πρέπει να έχει εκ θέσεως, ρόλο που σύμφωνα με διοικητικές πηγές υπενθυμίζεται πως είχε (και κρίθηκε φυσικά γι’ αυτόν) το περασμένο καλοκαίρι, ρόλο όμως που θα πρέπει – πάντα κατά τις ίδιες πηγές - να περιλαμβάνει και τον ίδιο στην κριτική/κρίση, ειδικά εφόσον είναι ο (μακράν) πλέον ακριβοπληρωμένος του αγωνιστικού τμήματος του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο "μπαμ" από Ελλάδα - Αυτόν παίρνει μετά τον Βέλεθ - Τρομερός Αλαφούζος, φτιάχνει ομαδάρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags