Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Σεμέδο, Σισέ, Μπα - Τι "παίζει" με Κουγιατέ
| 2020-03-31 13:30:00

"Άκυρο" για Σεμέδο - "Έγκλημα" με Σισέ - "Τελειώνουν" τρεις - Έρχεται "θηρίο" αν ο Μαρινάκης...

του Παναγιώτη Νικολάου
"Άκυρο" για Σεμέδο - "Έγκλημα" με Σισέ - "Τελειώνουν" τρεις - Έρχεται "θηρίο" αν ο Μαρινάκης...

Το πλάνο είναι μάλλον ξεκάθαρο στον Ολυμπιακό αναφορικά με τους κεντρικούς αμυντικούς που θα στελεχώσουν το ρόστερ την επόμενη σεζόν. Ο Σεμέδο μοιάζει αμετακίνητος. Παρακολουθείται στενά, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να «σκάσει» πρόταση (πολλών εκατομμυρίων), αλλά εκτιμάται πως είναι προς αμοιβαίο όφελος (ομάδας – ποδοσφαιριστή) να παραμείνει στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» για έναν ακόμη χρόνο.

Από τους δύο παρτενέρ του τώρα, τα πατριωτάκια, Σισέ και Μπα. Εχουμε επισημάνει και στο παρελθόν στον sportdog, πως πρόθεση του συλλόγου είναι να προωθηθεί η πώληση του Σισέ, όχι του Μπα. Για τον πρώτο, χάθηκε τον Ιανουάριο του ’19, όταν δεν έγινε δεκτή πρόταση 18 εκατ. ευρώ από την Αουγκσμπουργκ, προφανώς δεν μπορεί να πιάσει αυτά τα επίπεδα πλέον η τιμή του, ωστόσο στο λιμάνι θεωρούν πως είναι πολύ πιο ωφέλιμο και θα αποδειχθεί και επικερδές για τον σύλλογο να δοθεί ο απαιτούμενος «χώρος» στον Μπα, ο οποίος έτσι θα πάρει έναν ακόμη, γεμάτο, χρόνο ως βασικός, χωρίς παράλληλα να «περιορίζει» και την αξία του συμπατριώτη του.

Από εκεί και πέρα, το συμβόλαιο του Αβραάμ ολοκληρώνεται και είναι στο 50-50 αν και εφόσον θα αποφασίσει να συνεχίσει, ο δανεισμός του Μεριά στην Κασίμπασα ολοκληρώνεται, αλλά δύσκολα (αν όχι απίθανα) θα μπορέσει να διεκδικήσει θέση στην τετράδα των στόπερ της ερχόμενης σεζόν, όπως επίσης και ο πιτσιρικάς Σέρβος, Μάρκοβιτς, ο οποίος με τη σειρά του θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός.

Οποτε, αριθμητικά, μένει μια ακόμη κίνηση (τουλάχιστον) για τον Ολυμπιακό, με τη σεναριολογία των ημερών να φέρνει στο στόχαστρο έναν ακόμη νεαρό Αφρικανό, έναν ακόμη προερχόμενο από τη Ligue 2 και συγκεκριμένα από μια ομάδα που τελευταία έχει συνδεθεί πολυποίκιλα με τον Ολυμπιακό, την Τρουά και τον Κίκι Κουγιατέ.

Ο 23χρονος στόπερ έχει συμπεριληφθεί στην κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος στο πρώτο μισό της σεζόν, η ομάδα του διεκδικεί την άνοδο, ο ίδιος δεσμεύεται με συμβόλαιο για δύο χρόνια ακόμη. Δεδομένα που δεν προσομοιάζουν με αυτά που είχαν για παράδειγμα οι Σισέ και Μπα, οι οποίοι είτε αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι, είτε με ελάχιστο αντίτιμο, προερχόμενοι από ομάδες που δεν πρωταγωνιστούσαν στη Ligue 2.

Πέραν συνεπώς της φημολογίας που προέκυψε από τη Γαλλία και ήθελε τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται σοβαρά για τον Κουγιατέ, ο στόπερ από το Μάλι είναι στο στόχαστρο του…. μισού σαμπιονά! Εντονος ο ανταγωνισμός συνεπώς και προφανώς άκρως κοστοβόρος. Από την άλλη βέβαια, δεν γίνεται να μην αναφερθεί πως αν συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο η περίπτωση του Κουγιατέ με την άλλη σεναριολογία περί ενδιαφέροντος του Βαγγέλη Μαρινάκη για την αγορά του πλειοψηφικού ή μέρους του μετοχικού πακέτου της Τρουά προφανώς είναι κάτι που θα φανεί σύντομα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξτρέμ, φορ, μπακ και αμυντικός χαφ - "Λαβράκια" με τις... ευλογίες Μαρινάκη στον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags