Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ρήτρα-ΣΟΚ για Σα
| 2020-04-01 11:30:00

Τον παίρνει όποτε θέλει! Ρήτρα-ΣΟΚ για Σα - Τι υπέγραψε ο Ολυμπιακός - Θα πάθει "χουνέρι";

του Παναγιώτη Νικολάου
Τον παίρνει όποτε θέλει! Ρήτρα-ΣΟΚ για Σα - Τι υπέγραψε ο Ολυμπιακός - Θα πάθει "χουνέρι";

Ολυμπιακός: Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, έστω και εν μέσω πανδημίας, ο Ζοσέ Σα, με καθημερινές αναφορές ενδιαφερόμενων ομάδων, προερχόμενων κυρίως από την Αγγλία και την Ισπανία. Προφανής η διάθεση του μάνατζερ του, του περίφημου Ζόρζε Μέντες, να τον προμοτάρει επικοινωνιακά, ρίχνοντας το όνομα του στο διεθνές παζάρι.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε και μάθαμε αυτές τις μέρες είναι πως κόντρα στην πολιτική του Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έχει buy-out στο συμβόλαιό του. Εκτιμήθηκε πως είναι 13 εκατ. ευρώ. Ο sportdog ψάχνοντας το θέμα στην Πορτογαλία και ρωτώντας για τη φημολογία που αναπτύχθηκε και ήθελε την Πόρτο να ενδιαφέρεται για ενδεχόμενη επιστροφή του Σα στο «Ντραγκάο», έβγαλε… λαβράκια.

Εχουμε και λέμε λοιπόν. Πρώτον, στη συμφωνία Ολυμπιακού – Πόρτο προβλέπεται ένα συγκεκριμένο buy-back option, μια ρήτρα επαναγοράς δηλαδή του Σα από τους «δράκους», οι οποίοι παράλληλα έχουν διατηρήσει και ένα ποσοστό μεταπώλησης. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο έχουν γίνει γνωστά (όσο δύσκολο είναι να βγουν τέτοιες πληροφορίες από τον Ολυμπιακό, είναι απείρως δυσκολότερο να βγουν από την Πόρτο), ωστόσο αυτό που πρέπει να κρατήσουμε για το συγκεκριμένο είναι πως η Πόρτο δεν ενδιαφέρεται για τον Σα και δεν πρόκειται να κάνει χρήση αυτής της ρήτρας επαναγοράς.

Δεύτερον. Αυτή η ρήτρα επαναγοράς είναι σαφώς μικρότερη του buy-out που υπάρχει στο συμβόλαιο του Σα. Buy-out όμως που δεν είναι φιξαρισμένο στα 13 εκατ. ευρώ, αλλά «παίζει» ανάλογα με το χρόνο συμβολαίου που βρίσκεται ο Σα. Παράλληλα, πέραν του ποσοστού που έχει διατηρήσει ο Σα, οι ρεπόρτερ Πόρτο… ορκίζονται πως υπάρχει και αντίστοιχο ποσοστό που έχει στα χέρια του ίδιος ο Μέντες (όπως άλλωστε είχε και στα δικαιώματα του Ποντένσε) εξ ου και η… κυμαινόμενη ρήτρα στο συμβόλαιο του διεθνή Πορτογάλου τερματοφύλακα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιστροφή-έκπληξη στον ΠΑΟ - Αυτόν φέρνει ο Δημήτρης - "Όργια" φέτος, τον θέλει και ο Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags