01/04/20 - 18:00

Όλες οι αποφάσεις της UEFA - Ποια ματς αναβλήθηκαν - Τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα

Sportdog Team
Όλες οι αποφάσεις της UEFA - Ποια ματς αναβλήθηκαν - Τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα
1.103views 0shares

UEFA:Στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης, που ολοκληρώθηκε, η UEFA έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα, εκφράστηκε η πρόθεση της Ευρωπαίκής Ομοσπονδίας να βρεθεί τρόπος για την ολοκλήρωση του Champions League και του Europa League, με την υποσημείωση όμως ότι το εν λόγω ζήτημα καθίσταται πιο περίπλοκο εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των ομάδων από χώρα σε χώρα λόγω του κορωνοϊού.

Για το λόγο αυτό, υπάρχει η σκέψη να "τραβήξει" η χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ακόμη και ως τον Αύγουστο, ενώ για τα εθνικά πρωταθλήματα υπάρχει ελπίδα ότι θα μπορούσαν να τελειώσουν μέσα στο δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου.

Παράλληλα, η UEFA αποφάσισε την αναβολή όλων των αναμετρήσεων μεταξύ εθνικών ομάδων που ήταν προγραμματισμένες για τον Ιούνιο. Σε αυτές συμπεριλάμβανονται και τα πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2020, το οποίο ούτως ή άλλως έχει μετατεθεί για το 2021.

Επιπλέον, ματαιώθηκαν οι τελικές φάσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παίδων (U-17) και νεανίδων (U-19), ενώ αναβλήθηκαν για μεταγενέστερο χρόνο οι αντίστοιχες διοργανώσεις νέων (U-19)και κορασίδων (U-17), ενώ αναβλήθηκαν και οι αγώνες των προκριματικών του EURO γυναικών, που επρόκειτο να γίνουν τον Ιούνιο.

Παράλληλα, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να δώσει περισσότερο χρόνο στις εθνικές ομοσπονδίες, προκειμένου να δηλώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της περιόδου 2020-21, αλλά και για τη διαδικασία αδειοδότησης. Επιπλέον, αποφάσισε λόγω των έκτακτων συνθηκών να αναστείλει, αποκλειστικά για την επόμενη σεζόν, τις διατάξεις αδειοδότησης που αφορούν τις μελλοντικές χρηματοοικονομικές προοπτικές των ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Αναλυτικά:
- Αναβάλλονται, μέχρι νεότερης ειδοποίησης, όλα τα παιχνίδια εθνικών ομάδων για άνδρες και γυναίκες, που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020. Αυτό περιλαμβάνει τους αγώνες των playoffs για το EURO 2020, αλλά και τις αναμετρήσεις για την προκριματική φάση για το EURO 2021 γυναικών.

- Επίσης, όλα τα υπόλοιπα επίσημα παιχνίδια της UEFA, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών φιλικών, αναβάλλονται μέχρι νεότερης ειδοποίησης.

Διοργανώσεις μικρών Εθνικών ομάδων:
- Αναβάλλεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-17, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Μάιο του 2020.

- Αναβάλλεται η τελική φάση από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19 γυναικών, που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2020.

- Αναβάλλεται μέχρι νεότερης ειδοποίησης η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17 γυναικών, που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο του 2020.

- Αναβάλλεται μέχρι νεότερης ειδοποίησης η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19, που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2020 και η οποία θα λειτουργούσε ως προκριματική διοργάνωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U-20 της FIFA.

- Αναβάλλονται μέχρι νεότερης ειδοποίησης οι τελικοί για το Champions League στο Futsal, που ήταν προγραμματισμένοι για τον Απρίλιο του 2020.

- Όλες οι προθεσμίες που αφορούσαν τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2020-21 αναβάλλονται μέχρι νεότερης ενημέρωσης, ιδίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αποδοχής και εγγραφής παικτών. Η UEFA θα ορίσει νέες προθεσμίες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ