Facebook Pixel ΑΕΚ: Αυτόν "χτυπάει" η ΑΕΚ! "Νέος Άντζας" λέει ο Γκούμας στο sportdog - Έχει παίξει Ιταλία, 20 ετών!
| 2020-04-02 23:15:00

Αυτόν "χτυπάει" η ΑΕΚ! "Νέος Άντζας" λέει ο Γκούμας στο sportdog - Έχει παίξει Ιταλία, 20 ετών!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτόν "χτυπάει" η ΑΕΚ! "Νέος Άντζας" λέει ο Γκούμας στο sportdog - Έχει παίξει Ιταλία, 20 ετών!

ΑΕΚ: Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αφήσει το αποτύπωμά της όχι μόνο στο παγκόσμιο αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι οικονομικές συνέπειες αναμένεται να είναι δυσβάσταχτες και οι ομάδες θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικά δεδομένα. Των φρονίμων τα παιδιά όμως πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, που λέει και ο θυμόσοφος λαός, γι'αυτό και η ΑΕΚ σύμφωνα με ρεπορτάζ που διέρρευσαν έχει στο μικροσκόπιο της φερέλπιδες ποδοσφαιριστές από την ελληνική αγορά.

Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Αντζουλάς, ο οποίος φέτος είχε 5 συμμετοχές στον Αστέρα Τρίπολης. Η ιστορία του 20χρονου, διεθνή με την Ελπίδων, κεντρικού αμυντικού αξίζει προσοχής. Στα 17 του υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην ομάδα της Αρκαδίας, εξαργυρώνοντας την πολύ καλή παρουσία του στο πρωτάθλημα Υποδομών, όπου οδήγησε το συγκρότημα που αγωνίζεται στον τελικό. Το ντεμπούτο το έκανε τη σεζόν 2017-18.

Στα 18 του ο Αντζουλάς έγινε θέμα για την πρόοδο του, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στο σχολείο! Ο έλεγχος του ήταν γεμάτος με 20άρια και παράλληλα με την προπόνηση διάβαζε για να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις. «Θέλει προσπάθεια και θέληση, άμα το θέλεις όλα γίνονται, αρκεί να το θέλεις πολύ», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Η καριέρα του πήρε τροπή εκτός Ελλάδας τον Ιούλιο του 2018, όταν η Φιορεντίνα τον απέκτησε ως δανεικό, διατηρώντας δικαίωμα αγοράς 2 εκατ. ευρώ για το καλοκαίρι του 2019. Παρότι έκανε καταπληκτική σεζόν με τη δεύτερη ομάδα του ιταλικού συλλόγου, όπου συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της Primavera, κατακτώντας το Primavera TIM Cup, εξαιτίας της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στους «βιόλα», δεν ενεργοποιήθηκε η οψιόν. Μάλιστα κατέγραψε συμμετοχή σε αποστολή της πρώτης ομάδας στο ματς της 23ης αγωνιστικής της Serie A κόντρα στη Νάπολι. Επέστρεψε στον Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίο συμμετείχε στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Εκείνη την εποχή είχαν προκύψει δημοσιεύματα που μιλούσαν για πιθανή επιστροφή του στην Ιταλία για λογαριασμό της Σαμπντόρια.

Η παραμονή του στη γειτονική χώρα δεν κατέστη δυνατή και έτσι έμεινε στην Τρίπολη, όπου φέτος μετρά 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο με τη φανέλα του Αστέρα.

«Είναι παίκτης με πολύ υψηλές προοπτικές. Η εμπειρία του στην Ιταλία τον βοήθησε πολύ. Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι σκληρό και αποτελεί πολύ καλό σχολείο για τους αμυντικούς», αναφέρει στο Sportdog ο προπονητής του στην Εθνική Ελπίδων, Γιάννης Γκούμας.

Ποια είναι τα ατού του; «Είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και διορατικός. Διαβάζει τη φάση. Μπορεί να χτίσει παιχνίδι από πίσω. Αυτό είναι το στοιχείο που θέλουν οι περισσότεροι προπονητές», απαντά ο βετεράνος στόπερ, ο οποίος ανέφερε ποια χαρακτηριστικά του παίκτη χρήζουν βελτίωσης.

«Έχει άπειρο ταλέντο. Πρέπει όμως να γίνει ακόμα πιο aggressive. Χρειάζεται δουλειά αλλιώς δεν προχωράς», τονίζει ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Με ποιον αμυντικό μοιάζει ο Αντζουλάς; «Θα τον παρομοίαζα με τον Άντζα του Ολυμπιακού που ήξερε πολλή μπάλα», υποστηρίζει ο Γιάννης Γκούμας, ο οποίος είχε μία πολύ σημαντική επισήμανση να κάνει:

«Ο Αντζουλάς όπως και πολλά παιδιά αυτά είναι τεράστια ταλέντα. Αλλά αν δεν πάρουν χρόνο συμμετοχής, δεν θα μπορέσουν να εξελιχθούν. Μόνο μέσα από τα παιχνίδια θα γίνει αυτό. Θέλουν εμπιστοσύνη. Με σωστή καθοδήγηση αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και των Εθνικών Ομάδων. Είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το να δίνεται χώρος σε ξένους αμφιβόλου αξίας. Για μένα υπάρχουν παιδιά που αξίζουν. Οι παράγοντες πρέπει να πιέσουν τους προπονητές να στηρίξουν αυτά τα παιδιά. Γιατί μέσω αυτων των παιδιών θαν έχουν κέρδους οι ομάδες. Έχουν υψηλή μεταπωλητική αξία αυτοί οι ποδοσφαιριστές», καταλήγει ο Έλληνας τεχνικός.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σούπερ μεταγραφή 4+ εκατ. ευρώ για Έλληνα κορυφαίας ομάδας - Ο κορωνοϊός... χτύπησε και το deal!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags