Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Πρόσωπο των ημερών. Των εβδομάδων. Της σεζόν ολόκληρης. Όχι αδίκως. Ο Εμμάνουελ Ινσούα!
| 2020-04-03 11:32:00

Χαμός για Ινσούα! Τι έγινε με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Στη γωνία ο Μαρινάκης - Τρελό τι ζήτησε από Αλαφούζο!

του Νίκου Στεργίου
Χαμός για Ινσούα! Τι έγινε με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Στη γωνία ο Μαρινάκης - Τρελό τι ζήτησε από Αλαφούζο!

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Πρόσωπο των ημερών. Των εβδομάδων. Της σεζόν ολόκληρης. Όχι αδίκως. Ο Εμμάνουελ Ινσούα είναι αριστερός μπακ, θέση δυσεύρετη δηλαδή, με σταθερή απόδοση, σε καλή ηλικία, κοινοτικό διαβατήριο και ελεύθερος από 1η Ιανουαρίου να υπογράψει όπου επιθυμεί.

Καθόλου παράλογο λοιπόν που απασχόλησε (και απασχολεί ακόμη, ανεξαρτήτως τι λέγεται και τι όχι) τους πάντες. Πρώτα ήταν ο ΠΑΟΚ, με την πρόταση του οποίου όμως να έχει «παγώσει» το τελευταίο διάστημα, αφού η διοικητική σύγκλιση ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού προέχει και στο πλαίσιο της «απαγορεύονται» τέτοιες… ενέργειες.

Η ΑΕΚ ασχολήθηκε, αλλά μόλις αντιλήφθηκε ότι τα οικονομικά της υπόθεσης δεν είναι για το βαλάντιο της δεν έδωσε συνέχεια, ο Ολυμπιακός σταθερά και αμετάβλητα παρακολουθεί την υπόθεση. Και στην ουγιά ο Παναθηναϊκός να προσπαθεί αν συναγωνιστεί τους υπόλοιπους, χωρίς να έχει – κακά τα ψέματα – πολλά οικονομικά όπλα για να κρατήσει τον Αργεντινό.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες μέρες που καταγράφηκε σειρά δημοσιευμάτων με τα οποία εμφανίστηκε ο Ινσούα να αναπροσαρμόζει τα θέλω του, ο λόγος ήταν πως δεν το έκανε αξιολογώντας όχι το οικονομικό κομμάτι ως σημαντικότερο, αλλά την πάγια επιθυμία του να μείνει στην Αθήνα σε συνδυασμό με την τρέχουσα κατάσταση αβεβαιότητας στον πλανήτη λόγω της πανδημίας.

Αυτό είναι κάτι που όντως ισχύει. Όπως όμως αποκαλύπτει ο sportdog δεν είναι ικανό σε καμία περίπτωση να μετριάσει τις απαιτήσεις του Ινσούα και να αλλάξει – ως τώρα τουλάχιστον – τα δεδομένα και τις πιθανότητες του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό.

Ο Αργεντινός επίσημη πρόταση από τους «πράσινους» δεν έχει δεχτεί. Μόνο μια… επισήμανση για το που μπορούν να φτάσουν οικονομικά. Μια μεσοσταθμική αύξηση δηλαδή (ανάλογη της τριετίας που έχει πέσει στο τραπέζι για νέο συμβόλαιο) της τάξης του 20%, που κρατάει περίπου τις απολαβές του στις 350.000 ευρώ ετησίως (τώρα ο Ινσούα αμείβεται με 280.000).

Οι αρχικές απαιτήσεις του Ινσούα; +600.000 ευρώ! Προφανώς λοιπόν, η όλη κατάσταση με την πανδημία δεν έχει συμβάλλει σε κοντά στο 50% μείωση! Κάτι που επιβεβαιώθηκε στον «σκύλο» από πηγές κοντά τόσο στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή όσο και στον μάνατζερ του (τον αδερφό του).

Κοινώς, ναι μεν υφίσταται ο προβληματισμός του Αργεντινού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει έρθει πιο κοντά σε αυτά που μπορεί να προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Κάθε άλλο. Και επιπρόσθετα, το γεγονός ότι τη δεδομένη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα (ούτε εντός ούτε και εκτός συνόρων) δεν μεταφράζεται από την πλευρά Ινσούα ως κάτι το αρνητικό. Ισα ίσα, που το «πλεονέκτημα» τους, αυτό δηλαδή της ελευθερίας, ισχύει και θα ισχύει ως και τα τέλη του καλοκαιρού.

Και χωρίς κάποια συγκλονιστικά καλύτερη πρόταση από τον Παναθηναϊκό – που δεν θα έρθει και δεν θα γίνει – δεν θα αλλάξει έτσι εύκολα και απλά το στάτους και οι προθέσεις του Ινσούα, ο οποίος παραμένει (πολύ) «φευγάτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτασμένος παίκτης με τον Ολυμπιακό παρακαλούσε να πάει στον ΠΑΟ - Τώρα βγάζει μάτια σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags