Facebook Pixel ΑΕΚ - Δημήτρης Μελισσανίδης: Θέλει να κρατήσει και τον Αραούχο και τον Σιμάνσκι
| 2020-04-03 14:33:00

Απίστευτος Τίγρης! Διπλή βόμβα με χάφαρο και "φονιά" - Τρελό παζάρι - "Σύμμαχος" ο κορωνοϊός!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίστευτος Τίγρης! Διπλή βόμβα με χάφαρο και "φονιά" - Τρελό παζάρι - "Σύμμαχος" ο κορωνοϊός!

ΑΕΚ - Δημήτρης Μελισσανίδης: Καμία απολύτως εντύπωση δεν πρέπει να προκαλεί το χτεσινό δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η ΑΕΚ προτίθεται να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του buy-out του Σέρχιο Αραούχο με τη Λας Πάλμας. Τα 2,7 εκατ. ευρώ που συμφωνήθηκαν στον δανεισμό του Αργεντινού τον περασμένο Ιανουάριο, φάνταζαν – και βάσει παρελθοντικών απαιτήσεων του ισπανικού συλλόγου εν μέρει ήταν – ποσό ευκαιρίας, σίγουρα το πιο προσιτό διαχρονικά για την Ενωση προκειμένου να αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων του «Τσίνο».

Πλέον όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην. Τόσο που η έτσι κι αλλιώς ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Ενωσης (αν και εφόσον γίνονταν χρήση του συγκεκριμένου buy-out) τίθεται δικαιολογημένα εν αμφίβολω. Πολλά τα λεφτά για την μετά πανδημίας εποχής, εύλογη και απολύτως φυσιολογική η πρόθεση των «κιτρινόμαυρων» να ζητήσουν νέα διαπραγμάτευση, επιδιώκοντας να πετύχουν ένα προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, μειωμένο ποσό και πιθανότατα ακόμη καλύτερες παραμέτρους στην πληρωμή του.

Επαναλαμβάνουμε, δεν πρέπει να κάνει καμία εντύπωση. Είναι μια πρακτική που διεθνώς, ήδη, στην ποδοσφαιρική αγορά «σαρώνει». Και μάλιστα, δεν αποτελεί μόνο πρωτοβουλία των επίδοξων αγοραστών, αλλά ενίοτε και των πωλητών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν χρήματα, όχι μόνο δέχονται να συζητήσουν χαμηλότερο αντίτιμο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, το προτείνουν κιόλας.

Δεν πρέπει συνεπώς να θεωρηθεί εκ προοιμίου αποτυχημένη η συγκεκριμένη προσπάθεια της ΑΕΚ. Κάθε άλλο για την ακρίβεια. Η Ενωση θα στηριχτεί άλλωστε και στο γεγονός πως η Λας Πάλμας, ούσα ομάδα της Σεγούντα στην Ισπανία, θα είναι ακόμη περισσότερο πιεσμένη οικονομικά, έχοντας ένα δυσβάσταχτο συμβόλαιο για τα δεδομένα της κατηγορίας (παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ ετησίως ως το καλοκαίρι του ’23 που δεσμεύεται ο Αργεντινός).

Και μάλιστα – και αυτό είναι η έξτρα πληροφορία της ημέρας – η ΑΕΚ δεν θα περιοριστεί στον Αραούχο, αλλά το ίδιο ακριβώς θα προσπαθήσει και θα επιδιώξει να κάνει και στην περίπτωση της αγοράς του Ντάμιαν Σιμάνσκι από την Αχμάτ Γκρόζνι, μειώνοντας το ποσό της ρήτρας του (1,5 εκατ. ευρώ) και επιδιώκοντας επίσης, συνολικά, ευνοϊκότερους όρους στο deal με τον ρωσικό σύλλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παιδομάζωμα! Αυτούς θέλει από την Ελλάδα η ΑΕΚ - Πιτσιρικάδες με ταλεντάρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags