Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ουσεϊνού Μπα: Δικαιολογημένη η σεναριολογία για τον υψηλόσωμο στόπερ
| 2020-04-06 12:25:00

Πώληση-ΒΟΜΒΑ στο λιμάνι! Διώχνουν το "θηρίο" - Ποιος τη... γλιτώνει - Μόνο ΕΔΩ το όνομα-έκπληξη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Πώληση-ΒΟΜΒΑ στο λιμάνι! Διώχνουν το "θηρίο" - Ποιος τη... γλιτώνει - Μόνο ΕΔΩ το όνομα-έκπληξη!

Ολυμπιακός - Ουσεϊνού Μπα: Κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητη η συνεχής σεναριολογία που φέρνει τον υψηλόσωμο στόπερ στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, κυρίως αγγλικών εξαιτίας των πρόσφατων διεθνών εμφανίσεων του Σενεγαλέζου στόπερ κόντρα σε Αρσεναλ και Γουλβς. 

Εξέλιξη εντυπωσιακή, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την πορεία του Αφρικανού κεντρικού αμυντικού, ο οποίος ήρθε για να συμπληρώσει τη λίστα των στόπερ, χρειάστηκε να μπει πρώτα στο στιλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού, κερδίζοντας όμως συνεχώς θέσεις και αξιοποιώντας τις συγκυρίες (το πρόβλημα υγείας του Σισέ στο πρώτο μισό της σεζόν) κατάφερε να μπει στη βασική ενδεκάδα από τον Δεκέμβριο και έκτοτε να μην το έχει κουνήσει. 

Δείχνοντας και μια εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα και στις συνθήκες και στους παρτενέρ και στις ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις του κάθε αντιπάλου. Και σε συνδυασμό με την ηλικία και τα εντυπωσιακά σωματικά του χαρακτηριστικά, φυσιολογικά έχει συνδεθεί με διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες που τον έχουν βάλει στις μεταγραφικές τους λίστες. 

Ωστόσο, όπως είχε προ ημερών αποκαλύψει ο sportdog και πλέον είναι σε θέση, έχοντας διπλοτσεκάρει τη συγκεκριμένη πληροφορία να επιβεβαιώσει απόλυτα, στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να παραχωρήσουν άμεσα τον 25χρονο στόπερ. 

Εκτιμούν στον Ολυμπιακό και απολύτως λογικό βάσει της εξέλιξης του Μπα, πως αν με ελάχιστους μήνες σε τέτοιο επίπεδο ο Μπα έχει δείξει τέτοια πρόοδο, τότε, παίρνοντας μια ολόκληρη σεζόν (την επόμενη) ως βασικός, θα εκτοξεύσει την αξία του. Προτεραιότητα συνεπώς των «ερυθρόλευκων» είναι να του δώσουν περισσότερο χώρο και χρόνο, οπότε στην ιεράρχηση των υποψηφίων για πώληση από τον σύλλογο δεν είναι ο Μπα, αλλά ο Σισέ. 

Πρώτα λοιπόν σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει στο λιμάνι, είναι στο πλάνο η πώληση του Σισέ, γεγονός που θα «εξασφαλίσει» στον Ουσεϊνού Μπα θέση και ρόλο βασικού (απρόσκοπτα) την επόμενη χρονιά, στο τέλος της οποίας, αν όλα έχουν κυλήσει βάσει του σχεδιασμού του συλλόγου, ο Ολυμπιακός θα μπει σε διαδικασία πώλησης του Σενεγαλέζου. Ενδεικτικό άλλωστε της συγκεκριμένης πρόθεσης είναι και το γεγονός πως στις γιορτές, ο Μπα συμφώνησε να αναπροσαρμόσει οικονομικά το συμβόλαιο του στους «ερυθρόλευκους»… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε για πλάκα! 14 εκατ. ευρώ για βασικό του Ολυμπιακού - Βροντερή πόρτα Μαρινάκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags