Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ" στον ΠΑΟΚ - "Καψούρα" Ζαγοράκη
| 2020-04-06 20:32:00

"ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ" στον ΠΑΟΚ - "Καψούρα" Ζαγοράκη - Νέος Μάτος - "ΤΕΡΑΣΤΙΟ ταλέντο, θα παίξει Εθνική"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ" στον ΠΑΟΚ - "Καψούρα" Ζαγοράκη - Νέος Μάτος - "ΤΕΡΑΣΤΙΟ ταλέντο, θα παίξει Εθνική"

ΠΑΟΚ: Πολλές αλλαγές αναμένονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξαιτίας του κορωνοϊού οι συνθήκες αναμένεται να διαφοροποιηθούν, αφού τα οικονομικά δεδομένα δεν αφήνουν ανεπηρέαστες τις ομάδες. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στον γενικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ υπάρχει η προώθηση παικτών από προέρχονται από τις υποδομές της ομάδας. Έτσι και αλλιώς όμως οι Θεσσαλονικείς έπρεπε να μεταμορφώσουν την πολιτική τους λόγω του κινδύνου τιμωρίας που ελλοχεύει το Financial Fair Play.

Ανάμεσα στους παίκτες που θα δεχτούν την προσοχή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι και ο Λευτέρης Λύρατζης, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα τη σεζόν 2018-19, φέτος όμως δόθηκε δανεικός στον Βόλο, όπου μέτρησε 18 συμμετοχές και σημείωσε ένα γκολ.

Ο 20χρονος προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του Νίκος, υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και έπαιξε με την Καβάλα στην Α' Εθνική, τη δεκαετία του 90' με Ιωσηφίδη και Παράσχο προπονητές. Είναι μάλιστα και ξακουστός κεμεντζετζής, οργανοπαίκτης ποντιακής λύρας δηλαδή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λυδία Καβάλας, όπου ζούσε η οικογένειά του, ενώ τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στα τμήματα υποδομής του γειτονικού Κεραυνού Κρηνίδων. 

Πρόκειται για τη γενέτειρα του Κώστα Μήτρογλου και του Γιώργου Χ. Γεωργιάδη. Σημειωτέον, ότι η Λυδία είναι το χωριό που γεννήθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που αναγνώρισε το ταλέντο του μικρού και η γνώμη του ήταν δεδομένα καταλυτική για να πάει το 2012 στις Ακαδημίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όπου και μετεγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του.

«Ξεχώριζε γι' αυτό πήγε στον ΠΑΟΚ»

Την ιστορία αυτής της μεταγραφής διηγείται στο sportdog ο πρόεδρος της Δόξα Λυδίας, ομάδας του χωριού του, Γιάννης Βασιλειάδης.

«Με το που περπάτησε κλώτσαγε την μπάλα! Μια ζωή από τότε που γεννήθηκε έτσι ήταν. Την κατείχε. Η Λυδία με τις Κρηνίδες είναι κοντινά χωριά. Μεγαλώνοντας έψαχνε ομάδα να παίξει. Δεν ήρθε σε εμάς, γιατί αναζητούσε κατηγορία γεννηθέντων 2000-01 που δεν υπήρχε στην ομάδα του χωριού και έτσι πήγε στον Κεραυνό», θυμάται ο τοπικός ποδοσφαιρικός παράγοντας.

Πώς μετέβη στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 12 χρονών; «Έγινε ένα τουρνουά στη Λυδία, τα “Ζαγοράκεια”. Είχε έρθει ο Θόδωρος, ο οποίος δεν τον γνώριζε, είχε ακούσει για αυτόν και έψαχνε να τον δει ιδίοις όμμασι. Αναγνώρισε το ταλέντο του. Μετά έγινε ένα τουρνουά που διοργάνωνε η Ακαδημία του Φίλιππου Δράμας που ανήκει στο δίκτυο του ΠΑΟΚ, όπου είχαν κληθεί πολλά παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Έπαιζε επιθετικό χαφ. Εκεί τον τσέκαρε και ο Λαγωνίδης. Το παιδί ξεχώριζε, γι' αυτό και πήγε στον ΠΑΟΚ», απαντά.

«Με πολλή δουλειά θα φτάσει ψηλά»

Στο Βόλο έχουν αποκομίσει πολύ καλές εντυπώσεις για τον μικρό! «Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και επειδή είναι νεαρός ηλικιακά θα έχει εξέλιξη. Με δουλειά πολλή θα φτάσει ψηλά», σχολιάζει στο sportdog ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Άκης Πέτρου και προσθέτει: «Πέρα από τα προσόντα που έχει, διαθέτει χαρακτήρα. Είναι ταπεινός και προσγειωμένος! Του αρέσει η δουλειά. Φέτος απέκτησε εμπειρίες».

Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του ποδοσφαιριστή; «Έχει ταχύτητα, διαθέτει καλή τεχνική και εκρηκτικότητα. Εμείς τον χρησιμοποιήσαμε ως δεξί μπακ αλλά και ως εξτρέμ. Τακτικά ήταν έτοιμος. Ως εξτρέμ έχει πολλές δυνάμεις και πατούσε περιοχή», αναφέρει ο παράγοντας του Βόλου και καταλήγει: «Οι συμμετοχές που πήρε φέτος θα τον βοηθήσουν πολύ στην καριέρα του. Από τη μια μέρα στην άλλη δεν γίνεται να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Γιατί άλλο να παίζεις Κ19 και άλλο Super League. Είναι μία διαδικασία που εκτελείται σταδιακά και εννοείται πως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το βάρος της φανέλας που φοράει ένας παίκτης. Είναι άλλο το ειδικό βάρος όταν έχεις στόχο το πρωτάθλημα και άλλο όταν παίζεις για την κατηγορία και την πορεία».

Έχει γερά πνευμόνια

Ο προπονητής του στην Εθνική Ελπίδων έχει εξαιρετική άποψη για τον 20χρονο. «Είναι ένα παιδί συγκροτημένο. Η θέση του είναι δεξί μπακ αλλά πολλές φορές τον χρησιμοποιούσα ως δεξί εξτρέμ, προκειμένου να καλύψω την πλευρά και να δώσω ασφάλεια στο σχήμα. Ο Λύρατζης έχει πνευμόνια και μπορεί να ανεβοκατεβαίνει τη γραμμή όσες φορές θέλει. Διαθέτει ωραία σέντρα. Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται βελτίωση στην άμυνα, ειδικά στις τοποθετήσεις στη διαγώνια κάλυψη και στο ένας με έναν», υποστηρίζει ο Γιάννης Γκούμας και επαναλαμβάνει αυτό που πάντα λέει για τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές:

«Τα παιδιά όπως ο Λύρατζης είναι τεράστια ταλέντα. Θέλουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους για να εξελιχθούν. Απαιτείται να τους δοθεί εμπιστοσύνη και σωστή καθοδήγηση. Είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και Εθνικών Ομάδων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έλληνας άσος έκανε... όργια φέτος, αλλά τον διώχνουν από ΠΑΟΚ - "Έγκλημα" Σαββίδη ή Φερέιρα;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags