Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Συνέντευξη του αρχισυντάκτη της A’ Bola στο sportdog!
| 2020-04-12 10:00:00

Βόμβες από την Πορτογαλία στο sportdog: "Εκεί θέλει να πάει ο Μαρτίνς - Δεν θέλει τον Σα"!

του Παναγιώτη Νικολάου
Βόμβες από την Πορτογαλία στο sportdog: "Εκεί θέλει να πάει ο Μαρτίνς - Δεν θέλει τον Σα"!

Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Tο sportdog σας ενημέρωσε με ρεπορτάζ για την πραγματική διάσταση της υπόθεσης παραμονής του Πορτογάλου στο Λιμάνι. Ο Πορτογάλος φυσικά και ενημερώνεται για το τι γράφεται και κυκλοφορεί περί πρόθεσης της ομάδας του Πειραιά να τον κρατήσει, αλλά αυτό δεν συνιστά επίσημη ενημέρωση, την ώρα που επιθυμία και του ίδιου είναι να παραμείνει. Αυτό όμως θα κριθεί όταν οι δύο πλευρές καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων, αφού ο 49χρονος θέλει και θα ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα.

Τι λένε στην πατρίδα του προπονητή των Ερυθρόλευκων για την υπόθεση; Όπως είναι φυσικό, αυτήν την εποχή η πανδημία λόγω κορωνοϊού είναι το μείζον θέμα που απασχολεί τον πορτογαλικό αθλητικό Τύπο. «Το ποδόσφαιρο έχει σταματήσει. Γράφουμε για Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ μόνο. Οι πληροφορίες απέξω περνούν σε δεύτερη μοίρα», αναφέρει ο αρχισυντάκτης της Α'Bola, Μιγκέλ Κορέια.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκαν στην Πορτογαλία για τον συμπατριώτη τους; «Πριν μία εβδομάδα είχα μεταφέρει στην εφημερίδα, ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού μπορεί να δεχτεί πρόταση από τη Λοκομοτίβ Μόσχας», σημειώνει ο Πορτογάλος δημοσιογράφος.

Ο Μαρτίνς έχει βρεθεί και στη λίστα ομάδων από Πορτογαλία και Αγγλία. Ποια είναι η εκτίμηση για το μέλλον του τεχνικού των Ερυθρόλευκων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει αποκομίσει από το ρεπορτάζ ο συμπατριώτης του; «Ξέρω, ότι ο Μαρτίνς είναι ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό. Πρώτα θέλει να δει πως θα πάει η χρονιά, αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα, η Ευρώπη και μετά να κοιτάξει το μέλλον του. Γνωρίζω, ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να δουλέψει στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ. Αλλά είναι ικανοποιημένος στην Ελλάδα, γιατί κάνει καλή δουλειά».

Εκτός από τον Μαρτίνς σενάρια κυκλοφορούνν και για τον Ζοσέ Σα. Σύμφωνα με πηγές, για τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού δεν υπάρχει καμία Κρίσταλ Πάλας, Σαουθάμπτον ή Γουλβς, αλλά μόνο η Γουέστ Χαμ από ομάδες της Αγγλία εξετάζει  σοβαρά την περίπτωσή του. Το sportdog σας είχε αποκαλύψει την ύπαρξη ρήτρας επαναγοράς του Σα από την Πόρτο, η οποία διατηρεί και ένα ποσοστό μεταπώλησης. Υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στους Δράκους;

«Η Πόρτο έχει πολύ καλό τερματοφύλακα, τον γκολκίπερ της Εθνικής Αργεντινής, τον Αγκουστίν Μαρκεσίν. Δεν το βλέπω να τον αγοράζει», εκτιμά ο Μιγκέλ Κορέια.

Ο συνάδελφος κλήθηκε να περιγράψει την κατάσταση στην πατρίδα του την εποχή του κορωνοϊού. «Δουλεύουμε από το σπίτι. Οι πωλήσεις σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες έχουν πέσει 40%. Ο Τύπος θα μπει στον μηχανισμό κρατικής στήριξης. Μέχρι στιγμής 33.000 εταιρείες θα πάρουν βοήθεια από την κυβέρνηση», αναφέρει.

Στην Πορτογαλία εξετάζουν λύσεις για το ποδόσφαιρο. «Η Ομοσπονδία θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Πιστεύουμε, ότι θα γίνει. Υπάρχει το σενάριο το πρωτάθλημα να γίνει σε ένα μέρος και συγκεκριμένα στο Αλγκάρβε, όπου υπάρχουν πολλά γήπεδα. Στο γήπεδο εκείνης της περιοχής έπαιξε η Εθνική Ελλάδας στο Euro 2004 όταν ηττήθηκε από τη Ρωσία. Πρόκειται για μία τουριστική περιοχή, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό», καταλήγει ο Μιγκέλ Κορέια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με 9 εκατ. ευρώ - Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού θησαυρίζει - Μυθικό ποσό! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags