Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αυτόν "χτυπάει" ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-04-12 17:25:00

Αυτόν "χτυπάει" ο Ολυμπιακός! Κάνει τα 30 μέτρα σε 3,8’’ - Απίστευτο πόδι - Ψυχρό αίμα... (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου
Αυτόν "χτυπάει" ο Ολυμπιακός! Κάνει τα 30 μέτρα σε 3,8’’ - Απίστευτο πόδι - Ψυχρό αίμα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα... πολωνικό βέλος έχει στο μικροσκόπιο του ο Ολυμπιακός, ο οποίος αναζητεί τον αντί-Ποντένσε. Ο λόγος για τον Πρέμισλαβ Πλασέτα, έναν παίκτη το όνομα του οποίου δεν ακούγεται για πρώτη φορά στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, αφού σενάρια είχαν προκύψει από τον περασμένο Νοέμβριο με τους Πολωνούς να εμπλέκουν τον Ζεβλάκοφ, αλλά το ρεπορτάζ να αναφέρει, ότι ο παλιός άσος των Πειραιωτών και νυν τεχνικός διευθυντής της Ζαγκλέμπιε δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Πρόκειται για ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του πολωνικού ποδοσφαίρου, του οποίου η ιστορία αξίζει προσοχής, καθώς είναι πολύ διδακτική για τους νέους ποδοσφαιριστές που επιλέγουν το ξεπέταγμα στην καριέρα τους, αντί να κάνουν σταθερά βήματα και μετά να εκτοξευτούν.

Τί εννοούμε; Ο 22χρονος διεθνής εξτρέμ τη σεζόν 2018-2019 έκανε το μεγάλο μπαμ στη δεύτερη κατηγορία της Πολωνίας με τη φανέλα της Ποντμπεσκίντζιε. Σε 25 παιχνίδια σημείωσε 6 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ. Η Λέγκια Βαρσοβίας, η οποία είναι η πλουσιότερη ομάδα της πατρίδας του, τον έβαλε στο μάτι και επιχείρησε να τον αποκτήσει, ενώ τον πολιορκούσε και η Βίσλα Πλοκ. Εκείνος όμως επέλεξε να αγωνιστεί σε ομάδα λίγο μικρότερης δυναμικής γιατί ήθελε να έχει χρόνο συμμετοχής.

Έτσι ο αριστεροπόδαρος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 από την Σλασκ Βρότσλαβ (4η στο πολωνικό πρωτάθλημα) έναντι 150 χιλιάδων ευρώ. Η επιλογή του τον δικαίωσε. Σε τρεις μήνες κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να προσελκύσει περισσότερο ενδιαφέρον γύρω από το όνομά του.

Μέχρι να διακοπούν τα πρωταθλήματα λόγω κορωνοϊού ο Πλασέτα είχε 25 ματς στα πόδια του με 3 γκολ και 4 ασίστ.

«Η Λέγκια πρέπει να έχει μετανιώσει που δεν επέμεινε περισσότερο για να τον κάνει δικό της. Τώρα είναι ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς της Ekstraklasa», αναφέρουν στο Sportdog πηγές από την Πολωνία.

Η ταχύτητά του είναι το δυνατό του στοιχείο. «Πριν μεταβεί στο Βρότσλαβ είχε τον τίτλο του ταχύτερου παίκτη της δεύτερης κατηγορίας. Μπορούσε να καλύψει 30 μέτρα σε 3,8 δευτερόλεπτα», λένε οι πληροφορίες από την Πολωνία.

Ο Πλασέτα, του οποίου το όνομα θυμίζει περισσότερο ποδοσφαιριστή με λάτιν ταπεραμέντο, έχει πολύ εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του, ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα «φτιάχνει» τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Παίρνει μπάλες και δεν φοβάται παρουσιάζοντας στοιχεία παίκτη με ψυχρό αίμα.

Δοκιμάζει το πόδι του από μακρινές αποστάσεις, έχει καλές εκτελέσεις στατικών φάσεων. Κόρνερ και φάουλ τα παίρνει επ'ώμου στη Σλασκ. Μπορεί να εκμεταλλεύεται τους χώρους που του δίνονται, ενώ δεν υστερεί και τεχνικά. Αν δείτε το υλικό που υπάρχει στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε, ότι οι ενέργειές του είναι ζυγισμένες και ποτέ επιπόλαιες. Τακτικά είναι πολύ συνεπής και βοηθά πολύ στο ντουμπλάρισμα του συμπαίκτη που καλύπτει την πλευρά.

Το συμβόλαιό του διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και η αξία του στη μεταγραφική αγορά, σύμφωνα με το Transfermarkt, ανέρχεται στις 675 χιλιάδες Ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πιτσιρικά από τη Β΄ Εθνική θέλει ο Ολυμπιακός - Σκίζει τα αντίπαλα δίχτυα - "Κλέβει" από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags