Facebook Pixel ΑΕΚ: Ποιος φορ τρελαίνει τον Ίβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-04-12 19:30:00

Ποιος φορ τρελαίνει τον Ίβιτς - Είναι... Ολυμπιακός - Θηρίο με ταχύτητα - "Θα μιλάμε για χρόνια..."

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ποιος φορ τρελαίνει τον Ίβιτς - Είναι... Ολυμπιακός - Θηρίο με ταχύτητα - "Θα μιλάμε για χρόνια..."

ΑΕΚ: Είναι ξεκάθαρο, ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα φέρει πολλές αλλαγές σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τα δεδομένα θα διαμορφωθούν πολύ διαφορετικά απ' ότι στο παρελθόν και η στροφή των ομάδων στο εγχώριο προϊόν θα αποτελέσει μία από τους οδούς που θα πατήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει καιρό, έστω και αργά όμως οι συγκυρίες μπορούν να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ήδη το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι η ΑΕΚ, η οποία πάντα επένδυε στο ελληνικό στοιχείο, έχει στο μικροσκόπιο ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως οι Αντζουλάς, Λιάβας, Οικονομίδης, Κατράνης, Νταβιώτης.

Η Ένωση σαρώνει την αγορά προκειμένου να ψαρέψει λαβράκια, όχι μόνο στη Super League, αλλά και στη Super League 2. Ένα από τα ονόματα που έχουν γυαλίσει στον Ίλια Ίβιτς είναι ο Φώτης Ιωαννίδης, του Λεβαδειακού, ο οποίος πριν το πρωτάθλημα μπει στον πάγο μετρούσε 11 νίκες, 5 ήττες και 4 ισοπαλίες, βάζοντας πλώρη για τα μπαράζ της ανόδου μέσω του κυνηγιού της δεύτερης θέσης. Ο 20χρονος επιθετικός έχει ξεχωρίσει μετρώντας 4 γκολ σε 16 ματς.

Ο Ιωαννίδης έχει προσελκύσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Με τον πρώτο μάλιστα έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό, καθώς ο πατέρας του, Βασίλης, ήταν παλιός στόπερ στην ομάδα του Πειραιά, στις Ακαδημίες της οποίας μεγάλωσε ποδοσφαιρικά ο μικρός, πριν μετακινηθεί για τον Ολυμπιακό Χαλκίδος, μία εποχή που υπήρχε για την περίπτωσή του ενδιαφέρον και από τον Αστέρα Τρίπολης. Το οικογενειακό του περιβάλλον έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ποδοσφαιρική γαλούχηση του παιδιού, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από την ερυθρόλευκη προτίμησή του.

Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή με μεγάλη ποιότητα. Σε αντίθεση με τον πατέρα του που ήταν αμυντικός εκείνος παίζει στην επίθεση, εκμεταλλευόμενος το καλό κράτημα της μπάλας και την εξαιρετική του διείσδυση. Είναι σέντερ φορ, στον Λεβαδειακό όμως ο Άκης Μάντζιος τον χρησιμοποιεί περισσότερο στην αριστερή πτέρυγα, ενώ έχει παίξει ως επιτελικός πίσω από δύο επιθετικούς.

Παρά το ύψος του ( 1,87 ) διαθέτει πολύ καλή ταχύτητα και δεν υστερεί καθόλου σε τεχνική. Οι κεφαλιές δεν είναι το δυνατό του χαρακτηριστικό. Το ένα από τα δύο περσινά του γκολ στη Super League (17 συμμετοχές) τα σημείωσε με το κεφάλι και συγκεκριμένα σε μία αναμέτρηση, στην οποία έκρινε το ματς υπέρ του Λεβαδειακού εναντίον της Ξάνθης στα Πηγάδια για την 22η αγωνιστική.

«Έχει ποδοσφαιρικό θράσος. Δεν φοβόταν να παίζει απέναντι σε πιο έμπειρους παίκτες με πιο δυνατά κορμιά. Δεν μάσαγε. Διαθέτει ατελείωτες φυσικές δυνάμεις και καλή τεχνική κατάρτιση», αναφέρει στο Sportdog ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Χαλκίδος, Θανάσης Στρατής και συμπληρώνει: «Είναι τρελαμένος για το ποδόσφαιρο. Γουστάρει πολύ. Τον έζησα 5 χρόνια. Πολλά παιδιά ξεκίνησαν ταλέντα και έμειναν στον δρόμο. Αν μείνει προσγειωμένος, όπως είναι ως χαρακτήρας, θα παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο».

Τα καλύτερα λόγια για τον μικρό έχει και ο προπονητής του στον Λεβαδειακό. «Είναι ευφυής ποδοσφαιριστής που έχει ευχέρεια στο γκολ. Παίζει με πλάτη και καλύπτει ,με το σώμα του τη μπάλα. Χρησιμοποιεί καλά και τα δύο πόδια Θέλει λίγη βελτίωση στην κίνηση στο χώρο, αυτά όμως είναι στοιχεία που δουλεύονται. Τη μαγιά την ποδοσφαιρική τη διαθέτει», υποστηρίζει στο Sportdog ο Άκης Μάντζιος και καταλήγει: «Είναι πολύ καλός παίκτης. Έχει μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα μας απασχολεί για αρκετό χρονικό διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πιτσιρικά από τη Β΄ Εθνική θέλει ο Ολυμπιακός - Σκίζει τα αντίπαλα δίχτυα - "Κλέβει" από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags