Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αυτή η ομάδα "αρπάζει" τον Σεμέδο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-04-12 21:15:00

Τρελή ανατροπή! Αυτή η ομάδα "αρπάζει" τον Σεμέδο - Έτσι κάνει "χουνέρι" στον Ολυμπιακό! (vid)

του Παναγιώτη Νικολάου
Τρελή ανατροπή! Αυτή η ομάδα "αρπάζει" τον Σεμέδο - Έτσι κάνει "χουνέρι" στον Ολυμπιακό! (vid)

Μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού, ένα όνομα που είχε ξαναπασχολήσει στο παρελθόν επανήλθε στη μεταγραφική επικαιρότητα του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Λισάντρο Σεμέδο, του ΟΦΗ, για τον οποίο είχαν προκύψει σενάρια τον περασμένο Δεκέμβριο. Εξάλλου οι Πειραιώτες βρίσκονται σε αναζήτηση ενός αντί-Ποντένσε και η περίπτωση του Πορτογάλου δεν θα μπορούσε να μην τεθεί στο ερυθρόλευκο μικροσκόπιο.

Ο 24χρονος, μέχρι η νέα απειλή για την ανθρωπότητα να κατεβάσει τα ρολά στη Super League, ήταν εκ των πρωταγωνιστών της αξιοσημείωτης πορείας που έκανε ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα. Ο παίκτης αναμφισβήτητα ήταν εκ των βασικών συντελεστών που οδήγησαν την ομάδα της Κρήτης στην 5η θέση και πήρε το εισιτήριο για τη συμμετοχή στα Play Offs, μετρώντας 23 εμφανίσεις, 7 γκολ και 3 ασίστ κατά την κανονική διάρκεια αυτής της κούρσας.

Πρόκειται για έναν αέρινο παίκτη με ιδιαίτερη ποδοσφαιρική ευφυΐα, γρήγορη σκέψη και εκτέλεση. Οι κινήσεις και τα γκολ που έχει σημειώσει είναι χαρακτηριστικής ομορφιάς. Στον ΟΦΗ έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα και εκμεταλλευόταν το δεξί προκειμένου να συγκλίνει και να σουτάρει ή να πασάρει. Διαθέτει πολύ καλή τεχνική, η μπάλα κολλάει στα πόδια του. Είναι ικανός στο ένας με έναν και ξέρει πως να ελίσσεται ανάμεσα στους αμυντικούς. Έχει μία αξιοπρόσεκτη ικανότητα στο να αδειάζει άμυνες και να εκθέτει τη λειτουργία τους, εκμεταλλευόμενος τους χώρους που έχει, κάτι που το οφείλει στη σωματοδομή του. Επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, μία πρόχειρη αναζήτηση και θέαση οπτικοακουστικού υλικού με πρωταγωνιστή τον ίδιο στο Youtube θα επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Όσον αφορά τα δεδομένα της μεταγραφής, πριν μήνες πηγές υποστήριζαν στο Sportdog, ότι αν ήθελε κάποιος εκ των Ολυμπιακού και της ΑΕΚ (είχε ακουστεί για την περίπτωσή του), να τον έπαιρνε τον περασμένο Γενάρη θα έπρεπε να δώσει ένα ποσό ανάμεσα στο 1 με 1,5 εκατ. ευρώ στη Φορτούνα για να τον πάρει. Ο παίκτης όμως μπορούσε να φύγει μόνο με συγκατάθεση του ΟΦΗ, ο οποίος από 1η Ιουλίου έχει το δικαίωμα να πληρώσει οψιόν αγοράς. Αν δεν την καλύψει η ομάδα του Ηρακλείου, τότε μπορεί κάποιος άλλος σύλλογος να κινηθεί για να τον αποκτήσει.

Ο κορωνοϊός όμως θα αλλάξει τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο ιδιαίτερα στο οικονομικό επίπεδο, οπότε δεν αποκλείεται τα νούμερα να διαφοροποιηθούν αρκετά προς τα κάτω. Ειδικά από τη στιγμή που η Φορτούνα Σίταρντ δεν είναι στην πιο εύρωστη οικονομική περίοδο της ιστορίας της, όπως μαρτυρούσαν ολλανδικά δημοσιεύματα πριν μερικές εβδομάδες.

Ο ΟΦΗ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον μάνατζερ του παίκτη (Πάουλο Βερίσιμο), ακόμα όμως δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για το θέμα της παραμονής του παίκτη, αφού η πανδημία του κορωνοϊού έχει μπλοκάρει τα πάντα.

Και πάλι όμως, αν γίνει μία γενναία μείωση της ρήτρας, όπως αναφέρουν πηγές από το Ηράκλειο στο sportdog, θα είναι πολύ δύσκολο για τον ΟΦΗ να πληρώσει, κάτι που μπορεί να κάνει ως πιο δυνατός ο Ολυμπιακός, ο οποίος όπως αναφέρει το ρεπορτάζ έχει τις άκρες του στην ολλανδική ομάδα.

Στην Κρήτη πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η διοίκηση του ΟΦΗ να εξασφαλίσει την παραμονή του Σεμέδο με ευνοϊκότερους όρους. Αναγνωρίζουν, ότι οι παράγοντες του συλλόγου είναι γνώστες του ποδοσφαίρου και έχουν το know how για να φέρουν εις πέρας δύσκολες υποθέσεις.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην υπόθεση του Μιγκέλ Μεγιάδο. Οι Ηρακλειώτες κατάφεραν να ρίξουν αισθητά το buy out του 26χρονου κόφτη, ο οποίος τη φετινή σεζόν βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Ο Αργενινός χαφ έπαιζε από το 2018 ως δανεικός από την Τσακαρίτα και το περασμένο καλοκαίρι που ανανεώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών, οι Κρητικοί πέτυχαν μία πολύ καλή συμφωνία!

Η οψιόν αγοράς που υπάρχει από την πλευρά του ΟΦΗ υπολογίζεται σε ένα ποσό μεταξύ των 150 με 200 χιλιάδων ευρώ και οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι οι μελανόλευκοι είναι «ζεστοί» ώστε να την ενεργοποιήσουν. Μάλιστα στις αρχές του προηγούμενου μηνός πηγές υποστήριζαν πως δεν αποκλείεται να αποτελέσει την πρώτη... προσθήκη, ενόψει της επόμενης χρονιάς. Προς το παρόν όμως τίποτα δεν είναι επίσημο...

Το σίγουρο λοιπόν είναι, ότι ο ΟΦΗ θα κυνηγήσει και αυτήν την υπόθεση. Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά θα την παρακολουθεί. Ο Σεμέδο είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ σωστός τακτικά και η προσθήκη του θα μπορούσε να αποδειχτεί πολύτιμη. Γιατί είναι ένας παίκτης ικανότατος τόσο στον ανοικτό όσο και στον κλειστό χώρο, ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει το ρόλο αντι-Ποντένσε.

Και για να κάνουμε μία άτυπη σύγκριση. Ο Πορτογάλος πριν αφήσει το Λιμάνι για τη Γουλβς μετρούσε στη Super League 15 εμφανίσεις, 3 γκολ και 4 ασίστ. Ο συμπατριώτης του (απέναντι στους ίδιους αντιπάλους )έπαιξε 14 παιχνίδια, σκόραρε 6 γκολ και είχε βγάλει 2 ασίστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Μαέστρος" Μαρτίνς - Σχέδιο-φωτιά για τα χαφ - Αυτός έρχεται με 1 "μύριο" - Έλληνας φεύγει δανεικός;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags