Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο υποβιβασμός της Σταντάρ Λιέγης ανοίγει την όρεξή τους!
| 2020-04-13 13:30:00

Χαμός με τον υποβιβασμό της Σταντάρ! "Συναγερμός" σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ - Θα γίνει τέτοιο σκηνικό;

του Λάζαρου Γεωργίδη
Χαμός με τον υποβιβασμό της Σταντάρ! "Συναγερμός" σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ - Θα γίνει τέτοιο σκηνικό;

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Οι εξελίξεις με τον υποβιβασμό της Σταντάρ Λιέγης στην τέταρτη κατηγορία του βελγικού ποδοσφαίρου (δεν πήρε πρωτόδικα αδειοδότηση) έχουν δώσει αφορμή τις τελευταίες μέρες για να αναπτυχθούν διάφορα σενάρια αναφορικά με παλιούς γνωστούς ελληνικών ομάδων.

Δύο εξ αυτών ο Κωνσταντίνος Λαϊφης και ο Γκόικο Τσίμιροτ, αναντικατάστατα στελέχη των «λιεζουά», παρουσιάστηκαν να… τσεκάρονται από τις πρώην ομάδες τους, τον Ολυμπιακό δηλαδή και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα, ειδικά με την προϋπόθεση πως θα έμεναν ελεύθεροι σε περίπτωση που τελεσιδικήσει ο υποβιβασμός της Σταντάρ.

Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Πρώτον, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως ο σύλλογος της Λιέγης θα υποβιβαστεί. Εγινε η… στραβή – σύμφωνα με Βέλγους δημοσιογράφους – σε πρώτο επίπεδο, σε δεύτερο όμως, η Σταντάρ έχει αρκετό χρόνο και για να «διορθώσει» την κατάσταση, αλλά κυρίως να αξιοποιήσει τη μεγάλη ρευστότητα που υπάρχει (και) στο Βέλγιο ως προς τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο εκεί ποδόσφαιρο εν καιρώ πανδημίας.

Ακόμη όμως και με την προϋπόθεση πως η Σταντάρ δεν γυρίζει την πρωτόδικη απόφαση, οι προϋποθέσεις «επιστροφής» είναι ελάχιστες. Ο Λαϊφης είχε προκαλέσει… χαμό με την προ ετών «εμμονή» του να πάει στην Σταντάρ και να μην έρθει στον Ολυμπιακό. Κάτι που οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ξεχάσει. Επιπρόσθετα, ο διεθνής Κύπριος έχει χτίσει εξαιρετικό όνομα από την παρουσία του στη Λιέγη και μπορεί άνετα, ως ελεύθερος, να διεκδικήσει τη συνέχεια της καριέρας του σε ανώτερο επίπεδο.

Οσο για τον Τσιμίροτ; Ο διεθνής Βόσνιος εισπράττει 800.000 ευρώ ετησίως στη Λιέγη. Τέτοιο συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν δεν υπάρχει περίπτωση να του προσφερθεί, ενώ επίσης, το στάτους του μπορεί κάλλιστα να του εξασφαλίσει ένα ανάλογο συμβόλαιο ανά την Ευρώπη.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως και οι δυο τους, στο παρελθόν (και όχι και στο τόσο μακρινό) είχαν απασχολήσει σοβαρά συλλόγους από Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία. Και όντας, αμφότεροι, ελεύθεροι, το πεδίο για τους ενδιαφερόμενους θα είναι ακόμη πιο ανοικτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φοβερό σενάριο επιστροφής στον Ολυμπιακό - Βγάζει μάτια ο... - "Σφαγή" με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags