Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μαντί Καμαρά: Η Άρσεναλ δεν ασχολείται με την περίπτωσή του
| 2020-04-16 12:50:00

"Κανονιά" στον Ολυμπιακό! Ανατροπή και χασούρα εκατομμυρίων - Τρελή "χυλόπιτα" - Μοιραία εξέλιξη...

του Παναγιώτη Νικολάου
"Κανονιά" στον Ολυμπιακό! Ανατροπή και χασούρα εκατομμυρίων - Τρελή "χυλόπιτα" - Μοιραία εξέλιξη...

Ολυμπιακός - Μαντί Καμαρά: Ο συσχετισμός πάντα ξεκαθαρίζει το πλαίσιο. Οι συγκρίσεις βοηθάνε να αντιληφθούμε λίγο καλύτερα την πραγματικότητα. Ναι, ο Μαντί Καμαρά, συγκριτικά ήταν ο καλύτερος των γηπέδων στα δύο παιχνίδια με την Αρσεναλ. Εβγαλε μάτια, συγκίνησε scouts, προκάλεσε ακόμη και τα εγκωμιαστικά σχόλια των διεθνών media, τα οποία διαδοχικά – και με ελληνική συνδρομή – τον έφεραν στο στόχαστρο κορυφαίων ευρωπαϊκών clubs όπως η Μίλαν (μέχρι και χτες υπήρχαν σχετικά δημοσιεύματα για σκανάρισμα των «ροσονέρι») και φυσικά η Αρσεναλ που βίωσε τη δυναμική του Αφρικανού μέσου από… πρώτο χέρι.

Χτες, η έγκυρη Corriere στην Ιταλία έκανε λόγο για σοβαρό ενδιαφέρον των «κανονιέρηδων» και πρόταση που ήδη έχουν καταθέσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Τόμας Παρτέι, τον 27χρονο Γκανέζο αμυντικό χαφ. Πρόταση που σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ, ποσό ικανό να δελεάσει τους «ροχιμπλάνκος» και να συναινέσουν στην παραχώρηση του Παρτέι, ο οποίος και είναι – πάντα κατά την ίδια πηγή – η Νο1 επιλογή του Μικέλ Αρτέτα για την στελέχωση της μεσαίας γραμμής των Λονδρέζων.

Και εδώ λοιπόν βρίσκεται η διαφορά. Ομάδες τύπου Αρσεναλ σαφώς και προτιμάνε να «ψωνίζουν» από ανάλογου επιπέδου ανταγωνισμό. Και ας τον «χρυσοπληρώσουν». Παίκτες σαν τον Παρτέι, προερχόμενοι από ομάδες όπως η Ατλέτικο (ομάδες κορυφαίου δηλαδή επιπέδου) δεν αντιμετωπίζονται ως «στοιχήματα», γι’ αυτό και η δαπάνη ενός ποσού της τάξης των 50 εκατ. ευρώ θεωρείται (ακόμη και στη μετά πανδημίας εποχή) λογική.

Ποδοσφαιριστής όπως ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος καλώς ή κακώς δεν προέρχεται από top πρωτάθλημα, δεν έχει τη συνέπεια σε κορυφαίο επίπεδο και δεν είναι σταθερά δοκιμασμένος σε αυτό, μπορεί – σαφώς – να προκαλέσει βλέμματα και ενδιαφέρον, αλλά μόνο ως επένδυση. Δεν πρόκειται δηλαδή η Αρσεναλ (και η κάθε Αρσεναλ) για έναν παίκτη, όπως ο Καμαρά, με… 2-3 εξαιρετικά μεν, αλλά μόνο τόσα, παιχνίδια σε τοπ επίπεδο να δαπανήσει τα μίνιμουμ 20 εκατ. ευρώ που ζητάει ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει.

Θα προτιμήσει να… τσοντάρει και να πάρει παίκτη δοκιμασμένο, παίκτη «ψημένο», παίκτη που δεν θα χρειαστεί να «εκπαιδεύσει» για να βγάλει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει 11αδάτος χαφ από τον Ολυμπιακό; Εμπόδια για την παραμονή του - Τι πραγματικά συμβαίνει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags