Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Κρυβόταν στο γήπεδο - Περπατούσε 90 λεπτά - Τελειωμένος για Ολυμπιακό, μου θυμίζει Εσιέν"!
| 2020-04-19 20:05:00

"Κρυβόταν στο γήπεδο - Περπατούσε 90 λεπτά - Τελειωμένος για Ολυμπιακό, μου θυμίζει Εσιέν"!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Κρυβόταν στο γήπεδο - Περπατούσε 90 λεπτά - Τελειωμένος για Ολυμπιακό, μου θυμίζει Εσιέν"!

Ολυμπιακός: Όμπι Μίκελ! Είναι το όνομα που έπαιξε πολύ δυνατά στην επικαιρότητα της Μεγάλης Δευτέρας γύρω από το μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ο Νιγηριανός έχει μείνει ελεύθερος από τις 17 Μαρτίου από την Τραμπζονσπορ, όταν η τουρκική ομάδα προχώρησε σε κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή.

Η κίνηση συνδέθηκε με όσα προηγήθηκαν δημόσια από την πλευρά του παίκτη, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της ομάδας του με την Μπασακσεχίρ, τόνισε ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί όταν ο κόσμος βρίσκεται υπό απειλή λόγω κορωνοϊού. Μάλιστα τον συμπατριώτη του είχε υποστηρίξει με ανάρτησή του ο Μπράουν Ιντέγε. "Κι εγώ το ίδιο θα έκανα" είχε πει ο Νιγηριανός επιθετικός του Άρη σχολιάζοντας την απόφαση του συμπατριώτη του να μην παίξει όσο δεν σταματούσε το Πρωτάθλημα στην Τουρκία.

Το όνομα του Όμπι Μίκελ είχε ακουστεί στην Ελλάδα για αγωνιστικούς λόγους τη φετινή σεζόν, καθώς η πρώην ομάδα του έπεσε στον δρόμο της ΑΕΚ στα play off του Europa League. Ο Νιγηριανός δεν είχε αγωνιστεί στο 1-3 του ΟΑΚΑ, αλλά ξεκίνησε βασικός στη ρεβάνς της Τραπεζούντας, στην οποία η Ένωση αιφνιδίασε τους Τούρκους και αν δεν έχανε το άχαστο ο Ολιβέιρα τώρα θα μιλούσαμε για μία επική πρόκριση.

Σε εκείνο το παιχνίδι η ελληνική ομάδα έπιασε στον ύπνο τους Καραντενιζλήδες με δύο γκολ των Λιβάγια-Μάνταλου μέχρι το ημίωρο και ο προπονητής της Τραμπζονσπόρ, Καχραμάν Ουνάλ έκανε αλλαγή στο 35' τον μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού. Η κίνηση ήταν για λόγους τακτικής προκειμένου να κάνει επιθετικότερο το σχήμα του, με την ομάδα του εν τέλει να χάνει το ματς με 2-0 αλλά όχι και την πρόκριση λόγω των τριών εκτός έδρας τερμάτων της πρώτης αναμέτρησης στην Αθήνα.

Πριν μείνει ελεύθερος επειδή σήκωσε μπαϊράκι, ο Όμπι Μίκελ, έχοντας έλθει στην Τουρκία με μεγάλες περγαμηνές λόγω της 11χρονης θητείας του στην Τσέλσι (2006-2017), μετρούσε 27 εμφανίσεις.

Οι οπαδοί δεν είχαν μείνει ικανοποιημένοι. «Ήταν φίρμα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στην Πρέμιερ Λιγκ. Σε εμάς όμως δεν είχε δύναμη. Κρυβόταν στο γήπεδο. Δεν έπαιρνε καμία ευθύνη στο παιχνίδι. Περπατώντας έβγαζε τα 90λεπτα», αναφέρει στο sportdog, ο Σαμπαχεντίν Οζκιούλ, οπαδός της ομάδας της Τραπεζούντας και συμπληρώνει: «αν έρθει στον Ολυμπικό μπορεί να συμβεί ό,τι και με τον Βαλμπουενά, ο οποίος στη Φενέρμπαχτσε δεν απέδωσε αλλά στην Ελλάδα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του».

Αντίθετη άποψη έχει ο Γιώργος Κούλης, ο οποίος ειδικεύεται στο τουρκικό πρωτάθλημα. «Άλλο Βαλμπουενά και άλλο Μίκελ. Ξέρουμε ποιος είναι ο Νιγηριανός. Μέχρι τώρα έπαιζε βασικός. Είχε τους τραυματισμούς του προς το τέλος. Ο Βαλμπουενά ήταν βασικός σε όλα τα ματς με τη Φενέρ. Είναι όμως διαφορετικές οι περιπτώσεις. Το σωματότυπο του Γάλλου είναι πολύ διαφορετικό από έναν 33χρονο με 1,90 ύψος που σημαίνει ότι είναι βαρύ σκαρί για χαφ».

Μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό ο Όμπι Μίκελ; «Δεν παίζει βασικός στον Ολυμπιακό. Είναι ο Γκιγιέρμε, ο Καμαρά και ο Μπουχαλάκης. Δεν νομίζω να μπορεί να σπάσει την τριάδα και να μπει ανάμεσα», εκτιμά και καταλήγει:

«Μου θυμίζει περίπτωση Εσιέν. Τελειωμένος παίκτης στα 33 που έρχεται για ένα τελευταίο συμβόλαιο. Δεν ξέρω αν η διαρροή έχει να κάνει και με την υπόθεση ανανέωσης του Γκιγιέρμε. Μήπως είναι ένα μέτρο πίεσης προς την πλευρά του; Ίσως ο Ολυμπιακός να αναζητεί στην Τουρκία μία περίπτωση τύπου Βαλμπουενά».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο deal Μαρινάκη - Πουλάει Έλληνα άσο που... δεν ξέρει κανείς - "Καψούρα" του Μαρτίνς!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags