Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Πρόταση-βόμβα Οικονομόπουλου-Φυλακούρη στο sportdog: "Λεωφόρο με Δώνη και... Μπεργκ"!
| 2020-04-19 22:25:00

Πρόταση-βόμβα Οικονομόπουλου-Φυλακούρη στο sportdog: "Λεωφόρο με Δώνη και... Μπεργκ"!

του Νίκου Στεργίου
Πρόταση-βόμβα Οικονομόπουλου-Φυλακούρη στο sportdog: "Λεωφόρο με Δώνη και... Μπεργκ"!

Παναθηναϊκός: Την επικαιρότητα στον Παναθηναϊκό κλήθηκαν να σχολιάσουν δύο μεγάλοι αστέρες της ομάδας που ανήκουν στη γενιά του Γουέμπλεϊ. Ο λόγος για τον Τάκη Οικονομόπουλο και τον Τότη Φυλακούρη. Αμφότεροι μίλησαν για τα θέματα που αναδεικνύει το ρεπορτάζ και ευχήθηκαν στους αναγνώστες του sportdog, Χρόνια Πολλά.

Συμφώνησαν μάλιστα σε δύο μεγάλες επιστροφές στον Παναθηναϊκό, τις οποίες θα διαβάστε στη συνέντευξη που μας παραχώρησαν:

Έχει γίνει πολλή κουβέντα για το θέμα της επιστροφής στη Λεωφόρο! Τη θέλουν προπονητής και κόσμος, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ η κίνηση είναι ασύμφορη καθώς θα χρειαστούν έργα. Ποια είναι η άποψη σας;

Τ.Ο: «Πόσο κοστίζει το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό το χρόνο; Η Λεωφόρος είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Έμπαινες μέσα και είχες την ανάσα του κόσμου δίπλα σου. Το στάδιο είναι τελείως απόμακρο. Αυτή τη στιγμή η Λεωφόρος τον φτάνει τον Παναθηναϊκό. Αν γίνει μεγαλύτερη η προσέλευση κόσμου στο γήπεδο αλλάζει το θέμα. Νομίζω, ότι συμφέρει την ομάδα η επιστροφή».

Τ.Φ: «Το ΟΑΚΑ απομακρύνει τον κόσμο. Εγώ επειδή μεγάλωσα στη Λεωφόρο πείτε το από νοσταλγία πείτε από ρομαντισμό και έρωτα, θέλω Λεωφόρο. Το ΟΑΚΑ δεν είναι για τον Παναθηναϊκό».

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι η συμφωνία Παναθηναϊκού-ΟΑΚΑ που έγινε τον Αύγουστο του 2018 αφορούσε αφορά σχεδόν τα μισά χρήματα σε σχέση με αυτά που θα απαιτούνταν αν ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στη Λεωφόρο. Το ενοίκιο κοστίζει κοντά στις 270.000 ευρώ, ενώ για τη χρήση του "Απόστολος Νικολαΐδης" ο ερασιτέχνης ζητούσε τότε 500.000 ευρώ. Οπότε για να κριθεί συμφέρουσα η επιστροφή θα πρέπει να τα βρούνε οι δύο πλευρές, αν και φαίνεται πως δεν αναμένεται να υπάρξουν εμπόδια αν αποφασίσει η ΠΑΕ την επιστροφή της στην ιστορική έδρα.

Η παραμονή του Γιώργου Δώνη στην ομάδα δεν έχει οριστικοποιηθεί, αν και υπάρχουν μηνύματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ποια είναι η εκτίμησή σας;

Τ.Ο: «Ο Δώνης είναι πολύ μεγάλος προπονητής για μένα. Έχω συνεργαστεί μαζί του και τον είχα παίκτη στον Παναθηναϊκό. Το παιδί το κατέχει το ποδόσφαιρο. Νομίζω, ότι έχει κάνει μεγάλη δουλειά. Έχει προωθήσει τα παιδιά από τις Ακαδημίες. Δεν πρέπει με τίποτα να αφήσει στη μέση το έργο του. Αν τον αφήσουν θα το ολοκληρώσει».

Τ.Φ: «Εγώ είμαι υπέρ! Είναι Παναθηναϊκός. Έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες. Ίσως η ειλικρίνεια του να του στοίχισε. Λέει πράγματα με το όνομα τους και αυτό πειράζει. Από τους μυριάδες Παναθηναϊκούς, το 90% είναι μαζί του. Πάει να χτιστεί ένας νέος Παναθηναϊκός. Πρέπει να προχωρήσει η ομάδα και να γίνει μεγάλη και τρανή».

Η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα και στον Παναθηναϊκό. Αναμένεται ψαλίδι. Πως σχολιάζετε αυτήν την εξέλιξη;

Τ.Ο: «Είναι λογικό να γίνει αυτό».

Τ.Φ: «Σε όλον τον κόσμο γίνεται αυτό! Ακόμα και ο Μέσι και ο Ρονάλντο υποχώρησαν. Βέβαια στην Ελλάδα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Με 12.000 κόσμο κάθε Κυριακή δεν συντηρείς ομάδα και Ακαδημίες. Τώρα δεν κοιτάμε τα λεφτά όμως. Κοιτάμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Τα παιδιά στις Ακαδημίες πως σας φαίνονται; Φέτος έλαψμαν Βαγιαννίδης και Αποστολάκης...

Τ.Ο: «Όλα τα παιδιά από τις Ακαδημίες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο και αναδεικνύουν τη δουλειά που γίνεται εκεί».

Τ.Φ: «Ακολουθεί έναν καλό οδηγό στις Ακαδημίες ο Παναθηναϊκός. Ειδικά με τον Δώνη που τους δίνει ευκαιρίες να προχωρήσουν. Οι παίκτες από τις Ακαδημίες όμως είναι νέα παιδιά που πρέπει να μείνουν προσγειωμένα. Τον Κωστάκη τον Αποστολάκη τον προπονούσα όταν ήταν 8 χρονών μαζί με τα παιδιά του Βαρδινογιάννη. Είδα, ότι ξεχώριζε. Ερχόταν ο Στράτος και με ρωτούσε πως πάει. Του έλεγα "άσε τον στα χέρια μου. Μην ασχοληθείς". Τον είχα ένα χρόνο και τον είδα, ότι ήταν ταλέντο. Έφυγα από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού αλλά το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Πήρε τις συμβουλές του πατέρα του και θα προκόψει. Είναι σοβαρός και ξέρει τη θέση λόγω του πατέρα του. Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο χρυσό».

Ποια άποψη έχετε για τον Βέλεθ που φέρεται κλεισμένος;

Τ.Ο: «Είναι καλός παίκτης. Τον έχω παρακολουθήσει. Και ο Πούγγουρας όμως έδεσε πολύ με τον Σένκεφελντ.

Τ.Φ: «Μην κρυβόμαστε. Είναι καλοί παίκτες αυτοί. Δεν κάνει λάθος ο Δώνης. Δεν πάει να βγάλει λεφτά. Πολλοί τα βάζουν με τα παιδιά του. Ο Τάσος είναι έξω. Ο Χρηστάκης αγωνίζεται. Αν δεν παίξει καλά τον βγάζει έξω και ας είναι γιος του. Κάνει σωστή διαχείριση σε όλα τα επίπεδα ο Δώνης».

Η υπόθεση Ινσούα είναι στον αέρα. Πως τη σχολιάζετε;

Τ.Ο: «Ο Ινσούα είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι επαγγελματίας. Ο καθένας κοιτά το συμφέρον του».

Τ.Φ: «Δεν με αγγίζει το ξένο στοιχείο. Είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Αλλά αν θέλει να μείνει ή να φύγει δεν με ενδιαφέρει. Τα οικονομικά ας τα βρούνε μεταξύ τους οι μανατζαραίοι».

Τον τελευταίο καιρό προέκυψαν σενάρια επιστροφής του Μπεργκ! Πως σας φαίνεται η πιθανότητα να φορέσει ξανά τα πράσινα;

Τ.Ο: «Ο Μπεργκ είναι 33 χρονών. Έχει μπροστά του άλλα δύο χρόνια καλού ποδοσφαίρου στα πόδια του. Για τον Παναθηναϊκό θα ήταν καλή λύση. Αλλά θέλει και έναν γρήγορο παίκτη δίπλα για να πραγματοποιεί τις επελάσεις που πρέπει. Έναν παίκτη όπως τον Καρέλλη. Οι δύο τους είχαν κάνει πολύ καλό δίδυμο».

Τ.Φ: «Ε βέβαια τον θέλω. Είναι ηθικό στοιχείο. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Τον αγάπησε και ο κόσμος. Όσο και να πέρασαν τα χρόνια ξέρει μπάλα. Έχει φιλότιμο. Θα ξαναγυρίσει και θα παίξει. Ο χρόνος διδάσκει... Δεν έφυγε διωγμένος. Έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αγαπά το όνομα του Παναθηναϊκού».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags