Facebook Pixel Κορωνοϊός: Ξαναρχίζει στις 17 Ιουνίου η Ligue 1
Ποδόσφαιρο
| 2020-04-20 22:02:00

Το ποδόσφαιρο "νικά" τον κορωνοϊό - Το αποφάσισαν - Ξαναρχίζει το πρωτάθλημα τον Ιούνιο!

Sportdog Team
Το ποδόσφαιρο "νικά" τον κορωνοϊό - Το αποφάσισαν - Ξαναρχίζει το πρωτάθλημα τον Ιούνιο!

Η διοργανώτρια αρχή των δύο πρώτων επαγγελματικών κατηγοριών του γαλλικού ποδοσφαίρου, Ligue de Football Professionnel (LFP), ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επαναρχίσει η δράση στις 17 Ιουνίου, περιμένοντας ωστόσο οριστική απόφαση για το αν οι αγώνες θα γίνονται με θεατές ή κεκλεισμένων των θυρών!

Η πανδημία του κορονοϊού «χτύπησε» τις Ligue 1 και Ligue 2 στις 13 Μαρτίου, με όλες τις αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα να αναστέλλονται. Η «L’Equipe» δημοσίευσε άρθρο την περασμένη εβδομάδα στο οποίο γινόταν αναφορά σε επανέναρξη των πρωταθλημάτων ώστε η εγχώρια σεζόν να ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου. Πρόταση που έτυχε δριμείας κριτικής από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Γαλλίας, Σιλβέν Καστεντό.

Ωστόσο, η LFP εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Ligue 1 και Ligue 2. Οι αγώνες θα αρχίσουν και πάλι στις 17 Ιουνίου, ώστε η σεζόν 2019/20 να ολοκληρωθεί ως τις 25 Ιουλίου και η επόμενη σεζόν, 2020/21, να ξεκινήσει στις 22 και 23 Αυγούστου».

Όπως, επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση της LFP, θα υπάρξει αναμονή μέχρι η UEFA να επισημοποιήσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων σε Champions League και Europa League ενώ ξεκαθαρίζεται πως θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και η γνώμη των ιατρών, σχετικά με τα μέτρα που θα χρειαστεί να λαμβάνονται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags