Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τρενάκι του τρόμου εδώ και μήνες στους Πράσινους
| 2020-04-24 12:25:00

Το πρώτο "μπαμ" από Ελλάδα - Περιμένουν... υποβιβασμό στον ΠΑΟ - "Τελειώνουν" ξένοι και... Ρόκα!

του Νίκου Στεργίου
Το πρώτο "μπαμ" από Ελλάδα - Περιμένουν... υποβιβασμό στον ΠΑΟ - "Τελειώνουν" ξένοι και... Ρόκα!

Παναθηναϊκός: Τρενάκι του τρόμου εδώ και μήνες στους Πράσινους. Ως προς το περίφημο πλάνο ελληνοποίησης. Επωδός μέχρι και το τέλος της περυσινής σεζόν. Εγκαταλείφθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του τότε τεχνικού διευθυντή και του νυν ακόμη προπονητή, με τις ευλογίες (ή και την ανοχή) του ιδιοκτήτη.

Μετά το εφιαλτικό ξεκίνημα της σεζόν, ο τεχνικός διευθυντής αποπέμφθηκε, γιατί μεταξύ άλλων χρεώθηκε και την (αποτυχημένη) αλλαγή φιλοσοφίας, ενώ στον προπονητή – σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και τις διαρροές – έγιναν αυστηρές συστάσεις (ως και προειδοποιήσεις) να επιστρέψει σε λογική εμπιστοσύνης Ελληνών και γηγενών ποδοσφαιριστών.

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οπότε και πρωτοέδωσε δείγματα γραφής ο νέος τεχνικός διευθυντής, αποκτήθηκαν τέσσερις ποδοσφαιριστές συνολικά, οι δύο δανεικοί, ο ένας για το καλοκαίρι και ο ένας ελεύθερος, όλοι προερχόμενοι από το εξωτερικό, όλοι με συμβόλαια και συμφωνίες που παρέπεμπαν σε ακόμη μεγαλύτερη έξοδο από τα «μνημονιακά» χρόνια.

Πλέον, με την σκιά της πανδημίας πάνω (και) από το ποδόσφαιρο, μάλλον αυτά τα χρόνια επεκτείνονται, αφού δικαιολογημένα στον Παναθηναϊκό ανησυχούν πολύ για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Και έτσι, φτου και από την αρχή. Το τεχνικό επιτελείο φροντίζει να διαρρέει πως πλέον υπεραμύνεται του πλάνου της ελληνοποίησης, έναν χρόνο μετά δηλαδή ακριβώς από τότε που πρωτοστατούσε για την εγκατάλειψή του, ο τεχνικός διευθυντής δεν μοιάζει να εμπιστεύεται αυτή τη διαδικασία, συνεχίζοντας τις αναζητήσεις του από το εξωτερικό, ενώ η διοίκηση προτάσσει το οικονομικό.

Και ακόμη, σίγουρα, έχουμε δρόμο για να δούμε και άλλα. Κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες διάφορα σενάρια, στο πλαίσιο της ελληνοποίησης, που θέλουν τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται για τον Νεμάνια Μιλόγεβιτς. Ισχύουν. Ο διεθνής Ελληνας μέσος του Πανιωνίου αρέσει στον Δώνη και στους συνεργάτες του. Ωστόσο, δεσμεύεται με δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τον Ιστορικό.

Αγορά του, δεν προβλέπεται με τα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται, ωστόσο αυτό που εξετάζουν διάφοροι στους «πράσινους» (όχι ο Ρόκα…) είναι κατά πόσον σε περίπτωση υποβιβασμού του Πανιωνίου, ο 22χρονος πολυσύνθετος μέσος θα μπορεί να μείνει ελεύθερος ή έστω οι «κυανέρυθροι» θα είναι πιο…δεκτικοί στο να τον παραχωρήσουν ή να τον αποδεσμεύσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μολότοφ" Γιαννακόπουλου από ΝΒΑ - Φέρνει "3άρι"-κέρβερο; Θα ταπεινώσει τους αντιπάλους!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags