Facebook Pixel Ολυμπιακός: Συνέντευξη στο sportdog για τον Απόστολο Αποστολόπουλο
| 2020-04-26 13:00:00

Αυτός είναι ο νέος Τσιμίκας! "Βγάζει 5 σέντρες ακριβείας σε ένα ημίχρονο - Τον έχω δει στο πούλμαν να..."

του Παναγιώτη Νικολάου
Αυτός είναι ο νέος Τσιμίκας! "Βγάζει 5 σέντρες ακριβείας σε ένα ημίχρονο - Τον έχω δει στο πούλμαν να..."

Ολυμπιακός: Ένα από τα ταλέντα που έχει τεθεί στο μικροσκόπιο του Ολυμπιακού είναι ο Απόστολος Αποστολόπουλος. Πρόκειται για τον 17χρονο αριστερό μπακ του Πανσερραϊκού με τη φανέλα του οποίου τα δύο τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στη Γ' Εθνική. Ο νεαρός αμυντικός δεν βρίσκεται μόνο στο ερυθρόλευκο στόχαστρο, καθότι τον έχουν παρακολουθήσει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και ομάδες από το εξωτερικό.

Βίλεμ, Φέγενορντ ήταν δύο μνηστήρες από την Ολλανδία με την πρώτη να φτάνει πολύ κοντά στην απόκτησή του. Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Αποστολόπουλος είχε ταξιδέψει στο Τίλμπουργκ για να περάσει ιατρικές εξετάσεις με τις ευλογίες του Πανσερραϊκού. Η συμφωνία για την πώληση του παίκτη επετεύχθη με τον παίκτη να επιστρέφει στις Σέρρες για να ενισχύσει τις προσπάθειες των «λιονταριών» για άνοδο. Ωστόσο στις 15 Απριλίου ο Πανσερραϊκός ενημέρωσε, ότι η προφορική συμφωνία δεν προχώρησε. Ο σύλλογος απέδωσε το πάγωμα των διαπραγματεύσεων στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ο μικρός πάντως είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, όπως τονίζει ο Άγγελος Διγκόζης. Ο προπονητής του Πανσερραϊκού μίλησε στο sportdog με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του.

«Είναι ένα παιδί πολύ σοβαρό και πολύ αξιόλογο σαν χαρακτήρας. Είναι χαμηλών τόνων και του αρέσει πολύ η δουλειά. Είναι συνεργάσιμος με όλους τους συμπαίκτες του», είναι το πρώτο σχόλιο του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε ένα μοναδικό ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς υπήρξε ο πρώτος παίκτης που αγωνίστηκε στην Α' Εθνική με 8 διαφορετικές ομάδες (Βέροια, Καβάλα, ΟΦΗ, Άρης, Ιωνικός, Λάρισα, Ξάνθη και Πανσερραϊκός).

"Βγάζει 4-5 σέντρες ακριβείας στο ημίχρονο"

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει; «Είναι αριστεροπόδαρος με καλή τεχνική. Βοηθά και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι. Διαθέτει μεγάλη και μικρή μεταβίβαση. Μπορεί να βγει πάνω από το κέντρο και να βγάλει 4-5 σέντρες ακριβείας σε ένα ημίχρονο. Διαθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είναι ταχύς και καλός χειριστής της μπάλας. Πνευματικά είναι γρήγορος στη λήψη αποφάσεων. Έχει γρήγορη σκέψη. Αυτό είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Διαβάζει τις κινήσεις του αντιπάλου. Είναι πολύ έξυπνος ως παίκτης», απαντά ο Θεσσαλονικιός προπονητής ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει τον Αποστολόπουλο ως αριστερό μπακ σε σχηματισμό 4-4-2 ή 4-2-3-1.

Είναι έτοιμος ο νεαρός ποδοσφαιριστής να ανέβει επίπεδο και να παίξει Super League; «Ναι νομίζω, ότι μπορεί. Είναι μία καλή ευκαιρία για αυτόν να κάνει το παραπάνω βήμα. Ο Πανσερραϊκός είναι παραδοσιακή δύναμη και έχει παραστάσεις ενός επαγγελματικού σωματείου. Χρειάζεται όμως δουλειά και υπομονή. Δεν είναι 100% ολοκληρωμένος. Πρέπει να προσθέσει στοιχεία στο παιχνίδι του. Επειδή είναι 17χρονών έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αν ανέβει κατηγορία θα πρέπει να τα βελτιώσει όλα τα στοιχεία που προανέφερα», υποστηρίζει ο τεχνικός της σερραϊκής ομάδας.

"Μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του Τσιμίκα"

Δεν είναι λίγες οι αναφορές που παρομοιάζουν τον Αποστολόπουλο με τον Τσιμίκα. Ο προπονητής του θεωρεί, ότι οι νεαροί παίκτες πρέπει να κλείνουν τα αφτιά και να δουλεύουν περισσότερο. «Το να μπούμε σε αυτό το τρυπάκι είναι άδικο και για τον Τσιμίκα που είναι σε τοπ επίπεδο αλλά και για το ίδιο το παιδί. Με τα στοιχεία που έχει μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του Τσιμίκα. Τον διακρίνει σοβαρότητα και διάθεση για δουλειά. Αν θέλουμε να φτάσουμε κάπου πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ», αναφέρει ο Άγγελος Διγκόζης.

Στο τέλος το sportdog ρώτησε τον κόουτς του Αποστολόπουλου, πως τα πάει ο ποδοσφαιριστής του στο σχολείο. Τα τελευταία λόγια του προπονητή αποδεικνύουν ξεκάθαρα, ότι ο παίκτης είναι πολύ προσγειωμένος και επιμελής. «Είναι πάρα πολύ καλός μαθητής. Έχει μέσο όρο πάνω από 18. Φέτος θα δώσει Πανελλήνιες. Διαβάζει πάρα πολύ. Είναι σπάνιο να βγει έξω και να διασκεδάσει. Το πρόγραμμά του είναι σχολείο, διάβασμα και προπόνηση. Τον έχω δει να διαβάζει στο πούλμαν μετά από επιστροφή σε εκτός έδρας παιχνίδι», αποκαλύπτει ο Άγγελος Διγκόζης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρήκε 11αδάτο με 1 εκατ. ευρώ ο Ολυμπιακός - Ψάχνει για παίκτη στη θέση του - Θα σκάσει από το κακό του ο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags