Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο Γιώργος Γκαλίτσιος μίλησε στο sportdog για τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς
| 2020-04-26 14:30:00

Aτακάρες για τον αντι-Ινσούα του ΠΑΟ - "Δεν έπαιξε ούτε ματς, έπαιρνε 500 ευρώ το λεπτό"!

του Νίκου Στεργίου
Aτακάρες για τον αντι-Ινσούα του ΠΑΟ - "Δεν έπαιξε ούτε ματς, έπαιρνε 500 ευρώ το λεπτό"!

Παναθηναϊκός: Όσο δεν ξεκαθαρίζεται το τοπίο γύρω από το μέλλον του Εμάνουελ Ινσούα στον Παναθηναϊκό τόσο θα αυξάνονται οι αναφορές σε ονόματα που εξετάζονται από τον Ρόκα για τη θέση στα αριστερά της άμυνας. Ένα από αυτά είναι ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Πρόκειται για τον διεθνή Σέρβο αμυντικός της Κυπελλούχου Πολωνίας, Λέχια Γκντανσκ, από την οποία μένει ελεύθερος τον Ιούνιο. Ο 28χρονος ξεκίνησε τα επαγγελματικά του βήματα στο ποδόσφαιρο στην ομάδα της γενέτειράς του, Τσατσάκ, τη Μπόρατς. Από εκεί έκανε το άλμα για τον Ερυθρό Αστέρα και μέχρι να φτάσει στην Πολωνία ενδιάμεσες στάσεις ήταν η Μπάτε Μπόρισοφ στη Λευκορωσία, η Κολωνία στη Γερμανία και η Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο.

«Μου έκανε εντύπωση στα πρώτα παιχνίδια που τον είδα με τη Σταντάρ», θυμάται ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος τον Γενάρη του 2017 που ο Μλαντένοβιτς πήγε στη Λιέγη έπαιζε στο Βέλγιο με τη φανέλα της Λόκερεν. «Έδειχνε ισορροπημένος παίκτης. Καλός σε άμυνα και επίθεση», προσθέτει για τον Σέρβο, ο οποίος έπαιξε μόνο 5 παιχνίδια με την ομάδα. Ίσως καθοριστική να ήταν η αποβολή του στο δεύτερο μόλις λεπτό στο ντέρμπι με την Άντερλεχτ (0-0). Ακολούθησαν δύο ενενηντάλεπτα απέναντι σε Κόρτρικ και Μουσκρόν και στη συνέχεια έμεινε εκτός μέχρι να υπογράψει στη Λέχια τον Γενάρη του 2018.

Ο Μλαντένοβιτς είναι ένα μπακ με καλή τεχνική κατάρτιση, ντριπλάρει ανάμεσα σε πολλούς παίκτες, εκμεταλλεύεται τον κενό χώρο και διαθέτει καλή σέντρα. Παρότι αριστεροπόδαρος χρησιμοποιεί και το δεξί. Το στυλ του με μία δόση υπερβολής, καθότι τα στημένα δεν είναι δυνατό του χαρακτηριστικό, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι θυμίζει Βασίλη Τσιάρτα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτούνται όμως πολλές αντοχές και σίγουρα μετράει πολύ η ταχύτητα.

«Δεν ήταν από τους γρηγορότερους παίκτες. Στον Ερυθρό Αστέρα έπαιξε όταν η ομάδα δεν ήταν σε καλή φάση οικονομικά. Γι' αυτό και έφυγε. Παρότι έχει σοφτ παίξιμο, είναι μαχητής. Δεν τα παρατά εύκολα», θυμούνται μιλώντας στο sportdog, γνώστες του ρεπορτάζ της σερβικής ομάδας.

Πηγές υποστηρίζουν, ότι για την αριστερή πτέρυγα, ο Τσάβι Ρόκα εξετάζει προσεκτικά και την περίπτωση του Ολλανδού εξτρέμ Ρατζίβ Φαν Λα Πάρα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα. Στην πατρίδα του μάλιστα τα Μέσα έβαλαν στο παιχνίδι και τον ΠΑΟΚ.

Στη Σερβία πάντως δεν έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από τον 28χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Καέν, Χερενφεεν, Μπράιτον, Γουλβς, Μίντλεσπρο και Χάντερσφιλντ.

«Ο Λα Πάρα δεν συμπεριφέρθηκε σωστά στον Ερυθρό Αστέρα. Δεν προπονούταν καλά», αναφέρουν πηγές του sportdog από τη Σερβία, που υπενθυμίζουν, ότι στα δύο παιχνίδια που ο Ολλανδός αγωνίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό δεν έδειξε κάτι φοβερό εκτός από ένα πλασέ πάνω από τα δοκάρια στο 56' της αναμέτρησης του Βελιγραδίου, ενώ βρισκόταν σε καλή θέση μέσα στην περιοχή.

«Δεν έπαιξε ούτε ένα καλό παιχνίδι στον Αστέρα. Ο Στάνκοβιτς ήθελε να του δώσει μία ευκαιρία σε ένα χειμερινό τουρνουά στην Κύπρο. Αλλά αυτός δεν την εκμεταλλεύτηκε. Ο προπονητής του είπε κάτι και δεν τον άκουσε. Έτσι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη λύση του συμβολαίου του. Μιλάμε για έναν παίκτη που κέρδιζε 500 ευρώ για κάθε λεπτό που αγωνιζόταν στον Ερυθρό Αστέρα. Έκανε συνεχώς λάθη και δεν προσπαθούσε», αναφέρεται στη Σερβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός ειπε "όχι" στον ΠΑΟ - Αλλάζει σχέδια ο Δημήτρης - Δεν θα γίνει η μεγάλη επιστροφη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags