Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ατάκες-ΣΟΚ για τον αντι-Τσιμίκα!
| 2020-04-26 20:50:00

Ατάκες-ΣΟΚ για τον αντι-Τσιμίκα! "Δεν ξεχωρίζει, παγκίτης, ψάχνεται" - Το σκέφτηκαν καλά στο λιμάνι;

του Παναγιώτη Νικολάου
Ατάκες-ΣΟΚ για τον αντι-Τσιμίκα! "Δεν ξεχωρίζει, παγκίτης, ψάχνεται" - Το σκέφτηκαν καλά στο λιμάνι;

Ολυμπιακός: Όλο και περισσότερα ονόματα βγαίνουν στη φόρα τον τελευταίο καιρό από τη λίστα των αριστερών μπακ που εξετάζουν στον Ολυμπιακό ως αντικαταστάτες του Κώστα Τσιμίκα. Μία από τις επιλογές που υπάρχουν είναι ο Κριστοφέρ Ροκιά, ο οποίος τη φετινή χρονιά αγωνίστηκε δανεικός από τη Μαρσέιγ στη Σοσό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει προκριθεί αρκετό καιρό από τους Ερυθρόλευκους που ξέρουν πολύ καλά πως να κινηθούν στη γαλλική αγορά λόγω Καρεμπέ και Μοντεστό.

Ο 22χρονος αμυντικός φέτος είχε την πιο γεμάτη χρονιά της καριέρας του μετρώντας 22 εμφανίσεις και ένα γκολ στη Ligue 2. Οι πληροφορίες που έρχονται κάνουν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που δεν κατάφερε να βρει ποτέ χώρο στη Μαρσέιγ, παρότι υπήρξε προϊόν των Ακαδημιών της και συνεχώς δινόταν δανεικός.

«Ήταν από τα νέα παιδιά της Μαρσέιγ που είχαν πιθανότητες να ανεβούν στην πρώτη ομάδα. Οι υποδομές της γαλλικής ομάδας όμως δεν είναι κάτι αξιόλογο. Έβγαλε 2-3 ταλέντα τα τελευταία 5 χρόνια. Ο Ροκιά συγκαταλεγόταν σε αυτούς που θα έβγαιναν. Δεν ανέβηκε όμως. Δεν μπόρεσε», είναι το αρχικό σχόλιο του Μιχάλη Σινάκου, άριστου γνώστη του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Η κριτική του συναδέλφου είναι αυστηρή. «Δεν ξεχωρίζει. Οι εμφανίσεις του περνούν απαρατήρητες. Δεν μπορεί να σταθεί κανείς κάπου. Ουσιαστικά δεν μπορεί να κριθεί καθαρά αγωνιστικά για την παρουσία του στη Μαρσέιγ, γιατί δεν έπαιξε. Ο Ροκιά δεν μπόρεσε ποτέ να χωθεί στην ομάδα και να πάρει ευκαιρίες, ενώ οι συνομήλικοί του πήραν. Έχει τρεις 22άρηδες η Μαρσέιγ που μπήκαν και 11άδα. Αυτός πάντα έβρισκε πόρτα, επειδή δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο επίπεδο. Στη Σοσό απλά καλύπτει τη θέση. Είναι ο βασικός αριστερός μπακ μίας ομάδας που δεν ήταν το κάτι ιδιαίτερο φέτος! Είχε μέτρια εικόνα. Βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας», αναφέρει.

Ο ειδικός του γαλλικού ποδοσφαίρου εκτιμά ότι είναι απίθανο να παίξει στη Μαρσέιγ. «Θα έλεγα ότι δεν έχει διαμορφώσει ακόμα στυλ. Φέτος ψάχνει τα πατήματά του. Ήταν η ευκαιρία του να δείξει ότι μπορεί να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι μαζεμένος και ελπίζει ότι αν σταθεροποιηθεί κάπως θα έχει ευκαιρία στη Μαρσέιγ, κάτι που για τη γνώμη μου συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, παρότι οι Μαρσεγέζοι πονούν στα αριστερά», σημειώνει.

Αμυντικά ο Ροκιά δεν έχει αρνητική παρουσία, επιθετικά όμως δεν μπόρεσε να δείξει κάτι λόγω συνθηκών. Η Σοσό βασίζεται σε έναν φορ. Είναι σφιχτή ομάδα. Δεν παίζει επιθετικά για να βγαίνουν τα μπακ και να βοηθούν στην ανάπτυξη. Δεν υπάρχει έτσι η βοήθεια από τα πλάγια. Περιμένουν κυρίως από δύο μέσους να βρούνε μπροστά τον Σανέ, τον επιθετικό τους, για να κάνει κάποια φάση. Οπότε ουσιαστικά δεν έχουμε επιθετικό δείγμα γραφής από τον 22χρονο.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κρίνει, ότι αξίζει να κινηθεί για την απόκτησή του, τότε θα πρέπει να απευθυνθεί στη Μαρσέιγ, με την οποία διατηρεί συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2021. Όπως όλα δείχνουν για την περίπτωσή του, δεν είναι όνομα που φιγουράρει. Το μόνο που πουλάει στην υπόθεσή είναι ότι ανήκει στη Μαρσέιγ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελή ανατροπή στον Ολυμπιακό - Μένει ο... τελειωμένος στο Λιμάνι - "Τρέχουν" οι διαπραγματεύσεις!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags