Facebook Pixel Ολυμπιακός: Από τους "Μπέμπηδες" στον Ολυμπιακό! "Θηρίο" 17 ετών τρελαίνει το λιμάνι
| 2020-05-03 17:02:00

Από τους "Μπέμπηδες" στον Ολυμπιακό! "Θηρίο" 17 ετών τρελαίνει το λιμάνι - "Απίστευτη δύναμη..."

του Παναγιώτη Νικολάου
Από τους "Μπέμπηδες" στον Ολυμπιακό! "Θηρίο" 17 ετών τρελαίνει το λιμάνι - "Απίστευτη δύναμη..."

Ολυμπιακός: Στο επίπεδο που βρίσκεται ο Ολυμπιακός είναι λογικό να κοιτά για τον σχεδιασμό του φτασμένους παίκτες, ρίχνει όμως ματιές στο μέλλον, αφού οι νέοι είναι αυτοί που έχουν μεταπωλητική αξία. Τις προηγούμενες ημέρες διέρρευσαν κάποια ονόματα ποδοσφαιριστών που έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν ποδοσφαιρικά.

Ένα από αυτά είναι του Βασίλη Παυλίδη. Πρόκειται για 17χρονο αμυντικό που ανήκει στη Σάλκε. Γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2002 στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Η γερμανική ομάδα τον ανακάλυψε από την Ακαδημία των «Μπέμπηδων», την οποία έχει ιδρύσει ο παλαίμαχος του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης στον Οικισμό Λυγαριά στον Φοίνικα.

Στα 17 του ο νεαρός έχει αποκτήσει ιδανική σωματοδομή για στόπερ. Έχει ύψος 1,86 μ., βάρος 78 κιλά και το καλό του πόδι είναι το αριστερό. Ο αριθμός φανέλας που έχει επιλέξει στη Σάλκε είναι το 16. Στη Bundesliga West Κ17 ήταν βασικός για 20 ματς συμπληρώνοντας πάνω από 1800 λεπτά συμμετοχών, ενώ πέτυχε και ένα γκολ, ενώ στο πρωτάθλημα της Κ19 έχει 194' έχοντας 3 παιχνίδια στα πόδια του.

Ο παίκτης είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές και έχει συγκεντρώσει πολύ θετικές κριτικές με την παρουσία του. Μάλιστα την περσινή σεζόν ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της Εθνικής Κ17 στην πορεία για το Euro της Ιρλανδίας. Ήταν από τους σταθερότερους και από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης και δεν έλειπε ποτέ από την 11άδα.

Τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη εξέφρασε μιλώντας στο sportdog ο βοηθός προπονητή στην Κ17, Άγγελος Ζαζόπουλος, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν συνεργάτης του Νίκου Κεχαγιά, πριν ο τελευταίος αναλάβει την Κ19 (Εθνική Νέων).

«Είναι ένα στόπερ με πολύ μεγάλη φυσική δύναμη και τρομερή διάθεση για προπόνηση. Διακρίνεται για τη σοβαρότητά του. Όσο ήταν στην Ελλάδα έπαιζε λιγο πιο μπροστά ως αριστερό εξτρέμ. Στη Γερμανία εγινε αμυντικός και θεωρώ σωστή αυτήν την επιλογή. Μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερό μπακ με περισσότερο αμυντικό προσανατολισμό λόγω της σωματοδομής του», αναφέρει ο Άγγελος Ζαζόπουλος και καταλήγει: «Έχω την αίσθηση, ότι είναι ελπίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλοι περιμένουν τον Μαρινάκη! Έδωσε το "οκ" ο Μαρτίνς, θέλει Ελλάδα ο παίκτης - Θα υπογράψει;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags