Facebook Pixel ΑΕΚ: Όταν πρωτοεμφανίστηκε το όνομα του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, παραμονές Χριστουγέννων, ο sportdog ήταν σαφής...
| 2020-05-06 12:00:00

Άσχημα νέα στην ΑΕΚ! Χάνει τον παικταρά - Θέλει πολύ χρήμα - Υπογράφει όπου θέλει - Τα λέγαμε...

του Γιώργου Θεοδωράκη
Άσχημα νέα στην ΑΕΚ! Χάνει τον παικταρά - Θέλει πολύ χρήμα - Υπογράφει όπου θέλει - Τα λέγαμε...

ΑΕΚ: Όταν πρωτοεμφανίστηκε το όνομα του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, παραμονές Χριστουγέννων, στα ελληνικά media, ο sportdog ήταν από τότε σαφής ως προς το τι να περιμένει κανείς από το φλερτ του Σουηδού εξτρέμ με την Ένωση. Και βάσει της εξέλιξης, αποδείχτηκε πως οι κεραίες του «σκύλου» ήταν ακριβέστατες, αφού ούτε η Χάμαρμπι – όπως γράφονταν – αποφάσισε να συζητήσει την παραχώρησή του ή να κάνει σκόντο στις απαιτήσεις της λόγω του ότι ο Τάνκοβιτς έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι, ούτε και ο ίδιος ο διεθνής μεσοεπιθετικός έβαλε νερό στο κρασί του, ζητώντας τον… ουρανό με τ’ άστρα για να συζητήσει έστω με την Ενωση.

Φυσικά δεν προχώρησε τίποτα, όπως έγραφε εξ αρχής ο «σκύλος», που από τότε σημειώναμε πως ο Τάνκοβιτς θα εξαντλούσε το συμβόλαιο του με τη Χάμαρμπι ακόμη και αν ο σουηδικός σύλλογος δεν κατάφερνε να τον ανανεώσει. Κάτι που από τότε, με δηλώσεις του στα media, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ουσιαστικά απέκλειε.

Καμία συνεπώς έκπληξη ή νέο το γεγονός ότι ο Τάνκοβιτς θα φύγει από τη Χάμαρμπι στο τέλος του καλοκαιριού. Προφανώς και δεν τον αφορά η απόφαση του συλλόγου να μην προχωρήσει σε συζητήσεις για επέκταση των συμβολαίων όσων ποδοσφαιριστών μένουν ελεύθεροι στο τέλος Ιουνίου (ή στο τέλος Δεκεμβρίου), όπως ο Τάνκοβιτς.

Ο «σκύλος» ακόμη και μετά την αναθέρμανση του… ειδυλλίου, με τις φερόμενες πληροφορίες πως η πλευρά Τάνκοβιτς έριξε γέφυρες προς την ΑΕΚ, εμπεριστατωμένα κατέγραψε πως ο Σουηδός εξακολουθεί να έχει την Ελλάδα όχι ψηλά (για να το πούμε ευγενικά) στη λίστα του και είναι διατεθειμένος να περιμένει όσο χρειαστεί προκειμένου να βρει πρόταση που θα τον ικανοποιεί σε κάθε επίπεδο.

Το ρεπορτάζ της ΑΕΚ… προσαρμόστηκε σταδιακά, φέρνοντας και επιβεβαιώνοντας άλλες προτάσεις που έχει ο Τάνκοβιτς, αλλά και ανακαλύπτοντας πως στην ιεραρχία των επιλογών του Ιβιτς και του Καρέρα για τη θέση του εξτρέμ, υπάρχουν άλλοι πιο ψηλά από τον Σουηδό, οι οποίοι και εκτιμώνται ως καλύτερες – ποιοτικά – λύσεις από τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Η χτεσινή είδηση με την απόφαση της Χάμαρμπι για την μη ανανέωση των συμβολαίων, δεν άλλαξε τίποτα ως προς τον Τάνκοβιτς. Μπορεί να πυροδότησε μια νέα σειρά σεναρίων και δημοσιευμάτων αναφορικά με το μέλλον του, ωστόσο τίποτα το καινούργιο και καμία αλλαγή. Και προφανώς, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στοιχειοθετηθεί – όπως γράφεται σε σημερινά δημοσιεύματα – πως ο Τάνκοβιτς «πιέζει για να έρθει στην ΑΕΚ».

Ελεύθερος ποδοσφαιριστής να υπογράψει όπου θέλει είναι. Δεν χρειάζεται να «πιέσει» κανέναν για να το κάνει, παρά μόνο να συμφωνήσει με την ομάδα που επιθυμεί. Και όπως φαίνεται η… επιθυμία του μεταφράζεται ακόμη σε απαιτήσεις που η Ενωση τουλάχιστον δεν μπορεί (και δεν θέλει) να καλύψει. Καμία αλλαγή στάτους λοιπόν στο συγκεκριμένο θέμα, καμία διαφοροποίηση από καμία εμπλεκόμενη πλευρά – ακόμη τουλάχιστον - και κυρίως, καμία πίεση από τον Τάνκοβιτς.

Για τον ίδιο τον Σουηδό είναι σίγουρα παρήγορο πως δεδομένα υπάρχει μια ομάδα που τον θέλει και τον περιμένει για όσο έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Το θέμα όμως είναι να θέλει και ο ίδιος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μπαμ" Μελισσανίδη! Ποιος Σκόκο; Γυρίζει το "θηριο" στην ΑΕΚ - Τρελή επιστροφή και μεταγραφάρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags