Facebook Pixel Πολύ σημαντική συνέντευξη για όλα τα θέματα του Δικέφαλου!
| 2020-05-10 15:30:00

"Διπλό σκάνδαλο για Ολυμπιακό - Επένδυση 300 εκατομμύρια από Ιβάν - Τι θέλουν με Μελισσανίδη"

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Διπλό σκάνδαλο για Ολυμπιακό - Επένδυση 300 εκατομμύρια από Ιβάν - Τι θέλουν με Μελισσανίδη"

Σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Γιώργος Μπούζος, διευθυντής του Μetropolis 99,5.

Τόσο για τα δικαστικά ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του Δικέφαλου, όσο και πώς θα είναι η ομάδα την επόμενη μέρα, τις εξελίξεις στο θέμα τής νέας Τούμπας, αλλά και τη σχέση Σαββίδη-Μελισσανίδη.   



"Διπλό σκάνδαλο με Ολυμπιακό - Στα σχοινιά ο ΠΑΟΚ"

"Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ αντιδρά υποτονικά σε σχέση με το μέγεθος του αδικήματος του Ολυμπιακού. Τρανταχτό παράδειγμα το παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια του 2013 (3-0) στο οποίο τέσσερις παίκτες και ο προπονητής της Βέροιας κατήγγειλαν ότι το παιχνίδι ήταν στημένο. Παρόλα αυτά δικαστικά δεν άνοιξε μύτη. Το σκάνδαλο είναι διπλό: Το πρώτο η Επιτροπή Δεοντολογίας που συστάθηκε το 2015 λέει ότι δεν έχει το δικαίωμα να ασχοληθεί με το παιχνίδι που έγινε δύο χρόνια νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι εσύ και εγώ θα μπορούσαμε να είχαμε στήσει όσα ματς θέλαμε το 2012 ή το 2013, να οικονομούσαμε και σήμερα να κυκλοφορούσαμε ανενόχλητοι. Το δεύτερο σκάνδαλο είναι ότι αν και ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην ΕΠΟ του Γραμμένου αλλά και στον ΠΑΟΚ να κινήσουν τη διαδικασία, σύμφωνα με το άρθρο 3 της Επιτροπής Δεοντολογίας, δεν κινούνται. Κι αν η ΕΠΟ έχει τους δικούς της λόγους, απορώ γιατί ο ΠΑΟΚ αμύνεται αντί να περάσει στην επίθεση. Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να απαλείψει την ποινή στο CAS, όμως υπάρχει ένα παράδοξο: Ενώ για το Ολυμπιακός-Βέροια και το Ολυμπιακός-Ατρόμητος μιλάμε για στημένα παιχνίδια, μιλάμε για κάποιους που έχουν οικονομήσει στο στοίχημα και νόθευσαν την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην περίπτωση του ΠΑΟΚ η κουβέντα γίνεται για μερικά γηπεδάκια και ένα σαλέ στην Ξάνθη. Δύο αδικήματα με άλλη βαρύτητα δηλαδή. Κι όμως το θέμα του Ολυμπιακού έχει εξαφανιστεί από τα πρωτοσέλιδα δήθεν σοβαρών αθλητικών εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας. Ενώ το σαλέ της Ξάνθης έχει γίνει αντικείμενο πρώτης προβολής", ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Μπούζος στο sportdog. 

Tι γίνεται με το CAS και τον Ολυμπιακό;

"Ο Ολυμπιακός κάνει τη δουλειά του και προσπαθεί να πάει τον ΠΑΟΚ στα σχοινιά. Επιμένω, όμως, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν περνάει στην επίθεση, όταν αυτό για το οποίο κατηγορείται είναι πταίσμα μπροστά στα κακουργήματα των άλλων". 

"Για αυτό θέλει ο ΠΑΟΚ να μην ξαναρχίσει το πρωτάθλημα - Κάθε χρόνο 2,5 εκατ. ο Ιβάν "

Είναι ένα ζήτημα η νυν περίοδος στον ΠΑΟΚ.

"Ο ΠΑΟΚ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θέλει να αρχίσει το πρωτάθλημα, γιατί έτσι τερματίζει δεύτερος και πηγαίνει ως δεύτερη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν αρχίσει το πρωτάθλημα, τότε στις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ βάζει σε ρίσκο τη δεύτερη θέση. Άρα για τον ΠΑΟΚ το καλύτερο θα είναι να τελειώσει τώρα το πρωτάθλημα. Άλλωστε είναι φαρσοκωμωδία να συνεχιστεί το πρωτάθλημα του κορωνοϊού. Οι παίκτες έχουν δύο μήνες να γυμναστούν, τα πρωτόκολλα υγιεινής δεν τηρούνται. Για παράδειγμα η Γερμανια έχει 20.0000 τεστ κορωνοϊού για κάθε αγώνα και κατά τη διάρκεια προπονήσεων, που αφορούν τους παίκτες και το staff των ομάδων. Εδώ θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα σε μια ομάδα, θα μπουν σε καραντίνα όλοι; Και επίσης μιλάμε για πλέι οφ με Έλληνες διαιτητές, όταν όλοι ζητούσαν ξένους. Γιατί προφανώς ξένοι λόγω κορωνοϊου δεν έρχονται".

Ποια είναι η αποψή σας για το μπάτζετ του ΠΑΟΚ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Πολλά ακούγονται για μείωση και επένδυση στις ακαδημίες. 

"Ο κορωνοϊός θα σαρώσει όλες τις ομάδες. Το φτωχό ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνει ακόμα φτωχότερο. Ο πρώτος λόγος είναι ότι θα μειωθούν δραματικά τα έσοδα και ο δεύτερος ότι στην πλειοψηφία αυτοί που συντηρούν τις ομάδες θα έχουν πληγεί και στις προσωπικές επιχειρήσεις τους. Αν ψάχνουμε κερδος από τη ζημιά είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων από τις ακαδημίες. Για παράδειγμα ο Σαββίδης επενδύει κάθε χρόνο περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στις ακαδημίες. Ήρθε η ώρα κάποια από αυτά τα λεφτά να πιάσουν τόπο".

"Επένδυση 300 εκατ. ευρώ ο Σαββίδης - Αυτό τον ενώνει με τον Μελισσανίδη"

Το σχόλιό σας για τη νέα Τούμπα; Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι διαδικασίες συνεχίζονται. 

"Παρά τον κορωνοϊό ο Σαββίδης έδειξε ότι παραμένει δυνατός. Απόδειξη η εξαγορά του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, συνολική επένδυση 300 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα τρέχει και το πρότζετ της νέας Τούμπας. Η εξαγορά τού Πόρτο Καρράς αποδεικνύει ότι η σημερινή συγκυρία δεν φρενάρει τον Σαββίδη και ο κορωνοϊός δεν μπορεί να υπονομεύσει το πρότζεκτ της νέας Τούμπας. Στον ΠΑΟΚ λένε ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί κανονικά".

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τη σχέση Σαββίδη και Μελισσανίδη αυτό το διάστημα. 

"Υπάρχει μια συνθήκη που τους ενώνει και μία που τους χωρίζει. Τους ενώνει η προσπάθεια να αποδειχθεί ένοχος ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και να μοιραστούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τις δύο θέσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τους χωρίζει η επανέρναξη του πρωταθλήματος. Εκεί η ΑΕΚ θέλει το πρωτάθλημα να αρχίσει για να κλέψει τη δεύτερη θέση από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ θέλει να μην αρχίσει για να την κρατήσει, καθώς οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Ο πρώτος που "τελείωσε" ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ - Δείχνει δόντια ο Ιβάν - Αυτόν φέρνει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags