Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ζαβραδινός για Ριζούπολη: "Γιατί δε φύγαμε"
| 2020-05-11 19:05:00

Ζαβραδινός για Ριζούπολη: "Βαζελίνη στα καθίσματα - Γιατί δε φύγαμε - Τσαμπουκάς ο Νικοπολίδης"

του Νίκου Στεργίου
Ζαβραδινός για Ριζούπολη: "Βαζελίνη στα καθίσματα - Γιατί δε φύγαμε - Τσαμπουκάς ο Νικοπολίδης"

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σημαντικές αποκαλύψεις για όσα έγιναν στο παιχνίδι τού Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη, σαν σήμερα στις 11 Μαΐου του 2003, έκανε μέσω του sportdog ο Γιάννης Ζαβραδινός.

Πιστός στρατιώτης τού Παναθηναϊκού και επί 44 χρόνια στέλεχος της ομάδας, ο υπέθυνος ασφαλείας των Πράσινων αποκάλυψε γιατί δεν είχε εμφανιστεί στο γήπεδο ο Άγγελος Φιλιππίδης, αλλά και γιατί δεν έδωσε εντολή για να φύγει η ομάδα από το γήπεδο.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην ατάκα τού Αντώνη Νικοπολίδη για το πώς θα περνούσε ο Παναθηναϊκός από τη φυσούνα για να βγει στο γήπεδο, ενώ σχολίασε ότι θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει θύματα εκείνη την ημέρα στο γήπεδο.

"Για αυτο είχε αφήσει μόνη την ομάδα ο Φιλιππίδης - Να γιατί δεν φύγαμε από το γήπεδο"

"Ήταν μια ζούγκλα. Ο Βαγγέλης Μπαλόκας είναι ακόμα στον Ολυμπιακό και ο Γιάννης Τσιρώνης που ήταν τότε στο γήπεδο ως Ταξίαρχος Πειραιά τής Ελληνικής Αστυνομίας, στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντής ασφαλείας τής ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είχα πάει την Παρασκευή για να δω το γήπεδο και η δική μας εξέδρα ήταν γεμάτη με βαζελίνη στα καθίσματα. Έβαλα χέρι στον Τσιρώνη και ζήτησα να τα καθαρίσουν", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο παλιός παράγοντας του Παναθηναϊκού.

Όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει ακόμα η ερώτηση στα χείλη των φιλάθλων της ομάδας: Γιατί δεν είχε έρθει στο γήπεδο ο πρόεδρος, Άγγελος Φιλιππίδης. Αλλά και γιατί δεν πήρατε την ομάδα για να φύγετε.

"Ο Φιλιππίδης ήταν τιμωρημένος τότε και δεν μπορούσε να παρουσιαστεί στο γήπεδο. Αλλά τον καλούσα στο τηλέφωνο, του έλεγα ότι ήταν ζούγκλα εκεί που ήμασταν και το παιχνίδι δεν έπρεπε να γίνει. Του είχα πει: Δώσε εντολή για να φύγουμε. Όμως μου είπε ότι αυτό δεν γινόταν, γιατί ο Παναθηναϊκός θα έτρωγε τιμωρία και δεν θα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ τής ερχόμενης περιόδου. Γι' αυτό και έγινε το παιχνίδι στη ζούγκλα".

"Αυτό είπε με τσαμπουκά ο Νικοπολίδης στα αποδυτήρια - Έσπασαν την πόρτα με διαπιστεύεις του Ολυμπιακού"

Η κατάσταση στα αποδυτήρια πώς ήταν;

"Οι παίκτες ήταν τρομοκρατημένοι, ειδικά οι ξένοι. Εγώ με τον Μπασινά μπήκαμε στο γήπεδο. Σε κάποια φάση του είπα να επιστρέψουμε στα αποδυτήρια και εκείνος μού είπε να πάω πρώτος και θα έρθει. Όπως και έγινε. Στη συνέχεια ήρθε ο Τσιρώνης και μας είπε να βγούμε μαζί με τον Ολυμπιακό από τη φυσούνα, για να μην έχουμε πρόβλημα. Τότε θυμάμαι που είπε με τσαμπουκά ο Νικοπολίδης: Όχι, θα μπούμε μόνοι μας. Το τι έγινε, βέβαια, το θυμάστε. Χτυπούσαν τη φυσούνα, την έσκισαν και για εμένα το παιχνίδι είχε χοντρό παρασκήνιο".

Τι θέλετε να πείτε;

"Η αστυνομία έκανε το κορόιδο, οι διαιτητές δεν ξέρω τι έκαναν, ο Μπαλόκας που ήταν υπεύθυνος από την ΕΠΑΕ έλεγε ότι δεν ήταν ζούγκλα. Τα ίδια είχα μάθει ότι έλεγε και ο Θανάσης Κανελλόπουλος, που ήταν επίσης στην ΕΠΑΕ. Έλεγε ότι κακώς βγήκα και υποστήριξα σε δηλώσεις μου μετά το παιχνίδι ότι το γήπεδο ήταν ζούγκλα, γιατί δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Θυμάμαι, επίσης, να σπάνε την πόρτα για να έρθουν στα αποδυτήρια και κάποιοι από αυτούς να έχουν διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού".

Στα χρόνια της θητείας στον Παναθηναϊκό είχατε συναντήσει ανάλογο περιστατικό;

"Ποτέ! Ήμουν 44 χρόνια στην ομάδα, τα περισσότερα από τα οποία ως υπεύθυνος ασφαλείας, και τέτοια ζούγκλα δεν θυμάμαι ποτέ και πουθενά ξανά. Οι ξένοι παίκτες φοβόντουσαν για τη ζωή τους, ήθελαν να τελειώσει το παιχνίδι και να φύγουν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ευτυχώς που δεν είχαμε θρηνήσει θύματα εκείνη την ημέρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμός με Παππά στον Παναθηναϊκό - Πρόταση-βόμβα από Γιαννακόπουλο - Θα... τρελαθούν οι οπαδοί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags