Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τον έδιωξε η Νότιγχαμ και πάει στον Πειραιά - Option 20.000.000 - 200 λεπτά σε 1 χρόνο!
| 2020-05-13 13:00:00

Αδιανόητο: Τον έδιωξε η Νότιγχαμ και πάει στον Πειραιά - Option 20.000.000 - 200 λεπτά σε 1 χρόνο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Αδιανόητο: Τον έδιωξε η Νότιγχαμ και πάει στον Πειραιά - Option 20.000.000 - 200 λεπτά σε 1 χρόνο!

Πριν δύο καλοκαίρια, στο Νότιγχαμ έφτασαν δύο νεαροί, φερέλπιδες Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές, αμφότεροι πελάτες του Ζόρζε Μέντες, ο οποίος με αυτές τις κινήσεις σφυρηλατούσε ακόμη περισσότερο τις εξαιρετικές επαγγελματικές του σχέσεις και συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της Φόρεστ.

Εναντι 20 εκατ. ευρώ λοιπόν μετακόμισε στο «Σίτι Γκράουντ» όπου και έγινε το ακριβότερο μεταγραφικό απόκτημα της ιστορίας των «ρεντς» ο Ζοάο Καρβάλιο και μαζί του, δανεικός από την Μπενφίκα, ο Ντιόγκο Γκονσάλβες, με τον αγγλικό σύλλογο να έχει option αγοράς του ισόποσης των χρημάτων που δαπανήθηκαν για τον συμπατριώτη του.

Όχι μόνο δεν εξασκήθηκε, αλλά ούτε καν τέθηκε θέμα αγοράς του. Η παρουσία του στην Τσάμπιονσιπ ήταν απογοητευτική, αγωνίστηκε μόλις σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος (1 βασικός) με συνολικό χρόνο συμμετοχής που οριακά ξεπέρασε τα 200 λεπτά! Η Φόρεστ συζήτησε τον τερματισμό του δανεισμού του από τον Ιανουάριο της προπέρσινης σεζόν, αλλά δεν ήθελε να επιμείνει για να μην διαταραχθούν οι γενικότερες καλές σχέσεις με την Μπενφίκα.

Εν τέλει, ο 22χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ολοκλήρωσε τον δανεισμό επιστρέφοντας πέρυσι το καλοκαίρι στο «Ντα Λουζ» απ’ όπου εκ νέου παραχωρήθηκε στη Φαμαλικάο. Τελείως διαφορετικά τα δεδομένα εκεί, είναι βασικός, με σημαντικό χρόνο συμμετοχής στη νεοφώτιστη του πορτογαλικού πρωταθλήματος, έστω και αν οι επιδόσεις του σε σκοράρισμα και ασίστ δεν βγάζουν… μάτια.

Η Φαμαλικάο δεν έχει option αγοράς, οπότε στο τέλος της σεζόν επιστρέφει στην Μπενφίκα, όπου – κακά τα ψέματα – δύσκολα θα διεκδικήσει θέση έστω στο rotation. Εχοντας δύο χρόνια ακόμη συμβολαίου λογικό είναι οι Λουζιτανοί να αναζητούν λύση και να επιδιώκουν είτε να τον πουλήσουν (όσο όσο πλέον) ή να τον «φορτώσουν» κάπου για να ανεβάσουν την αξία του, ελπίζοντας σε μια επικερδέστερη πώληση το επόμενο καλοκαίρι.

Κάπως έτσι προέκυψε η σεναριολογία που θέλει τον Γκονσάλβες να εξετάζεται από τον Ολυμπιακό. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο: σαφώς Νότιγχαμ και Πειραιάς δεν έχουν σχέση, όπως δεν έχουν σχέση Τσάμπιονσιπ και ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά είναι δυνατόν ένας παίκτης που έζησαν και έμαθαν για τα καλά στο Νότιγχαμ και δεν έκανε για να παίξει ούτε τέσσερις ώρες συνολικά εκεί να κάνει για να έρθει και να παίξει στους – κοινής ιδιοκτησίας – «ερυθρόλευκους», οι οποίοι μάλιστα αναζητούν μια όσο το δυνατόν περισσότερο «σίγουρη» λύση για τον «αντί-Ποντένσε» που ψάχνουν στην επερχόμενη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Tρελάθηκε" ο Μαρινάκης! Έσκασε ξαφνικά διπλή αποχώρηση - Αυτούς πήγε να "κλέψει" από Αλαφούζο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags