Facebook Pixel ΑΕΚ: Αυτούς "πετσοκόβουν" - Παίρνουν 3.000.000 - Δεν... ψήνονται - Θα γίνει χαμός;
| 2020-05-13 15:00:00

Διέρρευσε! Αυτούς "πετσοκόβουν" στην ΑΕΚ - Παίρνουν 3.000.000 - Δεν... ψήνονται - Θα γίνει χαμός;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Διέρρευσε! Αυτούς "πετσοκόβουν" στην ΑΕΚ - Παίρνουν 3.000.000 - Δεν... ψήνονται - Θα γίνει χαμός;

ΑΕΚ: Είναι πασίδηλο πλέον πως όλες οι ομάδες στη χώρα μας μπαίνουν σε λογική και διαδικασία μείωσης μισθολογίων. Και προφανώς δεν αναφερόμαστε στην (διαχειρίσιμη σε κάθε περίπτωση) μείωση των μεταγραφικών τους μπάτζετ, αλλά και στα κόστη που προκύπτουν από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Όπως όλα δείχνουν μετά τις ζυμώσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών και των ομάδων της Super League οδεύουμε ολοταχώς προς ξεχωριστές διαπραγματεύσεις, χωρίς συλλογικές δεσμεύσεις, των ομάδων με τους ποδοσφαιριστές τους.

Λογικές και θεμιτές οι μειώσεις στις φετινές απολαβές, δεν αποκλείεται όμως – σε καμία των περιπτώσεων – προσπάθεια για μετακύλιση της ζημιάς και στις επόμενες σεζόν. Πως; Με προτάσεις που θα περιλαμβάνουν συνολικές μειώσεις μισθών, ειδικά για ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του rotation της εκάστοτε ομάδας ή κρίνεται πλέον πως οι απολαβές τους δεν ανταποκρίνονται στο τρέχον στάτους τους.

Τέτοιες περιπτώσεις εμφανίστηκαν πρόσφατα πως είναι στην ΑΕΚ οι Αντρέ Σιμόες και Ντανιέλε Βέρντε. Ο sportdog ψάχτηκε για να τσεκάρει τι ισχύει από την πλευρά των ποδοσφαιριστών και αν είναι ενήμεροι αρχικά για τα δημοσιεύματα που τους φέρνουν πρώτους στη λίστα των υπό μείωση συμβολαίων ποδοσφαιριστών και κατά πόσον θα ήταν θετικοί στο ενδεχόμενο φυγής από την Ενωση.

Κατ’ αρχάς κανείς από τους δύο δεν έχει την παραμικρή σχετική ενημέρωση αναφορικά και πάντα με προθέσεις του συλλόγου. Επιπρόσθετα κανείς δεν φέρεται διατεθειμένος τη δεδομένη στιγμή να βγει στην αγορά αναζητώντας νέα επαγγελματική στέγη. Και είναι απολύτως λογικό. Τρία χρόνια συμβολαίου έχει ακόμη ο Σιμόες, με συνολικές αποδοχές που προσεγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ, άλλα δύο έχει ο Ιταλός εξτρέμ, με αποδοχές που ξεπερνάνε το 1,3 εκατ.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, στις συνθήκες που διαμορφώνονται μετά την πανδημία και την αβεβαιότητα που επικρατεί, είναι μάλλον απίθανο ποδοσφαιριστές να ρισκάρουν δεδομένα συμβόλαια δεχόμενοι να βγουν στην αγορά αναζητώντας ένα νέο και ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. Πόσο μάλλον αν το κάνουν με την στάμπα του «κομμένου» από την ομάδα τους.

Και αυτό ισχύει ακόμη και για τον Βέρντε, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο ήταν πολύ ενοχλημένος και το είχε διαμηνύσει σε τεχνική διεύθυνση και διοίκηση με τον… κατάλληλο τρόπο για την περιορισμένη χρησιμοποίηση του τόσο που ο ατζέντης του είχε διαμηνύσει πως θα ψαχτεί για ομάδα αν δεν άλλαζε το στάτους του. Δραματικά δεν άλλαξε (αυτή είναι η αλήθεια), αλλά το τρέχον συμβόλαιο του δεν μπορεί να το βρει αυτήν την στιγμή στην αγορά, οπότε, ούτε λόγος πλέον για φυγή από την Αθήνα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελή "βόμβα" στη Superleague - "Αρπάζει" παίκτη από τους "μεγάλους" ο Ουζουνίδης - Κόλαση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags