Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Μπουρλότο" Μήτρογλου! "Τελειώνουν" Ελ Αραμπί, Χασάν;
| 2020-05-16 12:00:00

"Μπουρλότο" Μήτρογλου! "Τελειώνουν" Ελ Αραμπί, Χασάν; - Χοντρά λεφτά - Θα... σαλτάρει ο Μαρτίνς

του Παναγιώτη Νικολάου
"Μπουρλότο" Μήτρογλου! "Τελειώνουν" Ελ Αραμπί, Χασάν; - Χοντρά λεφτά - Θα... σαλτάρει ο Μαρτίνς

To όνομα του Κώστα Μήτρογλου δεν γίνεται να λείπει από κανένα μεταγραφικό καλοκαίρι του Ολυμπιακού. Απλώς αδύνατον. Το φετινό ακόμη δεν έχει μπει, αλλά η παράδοση, ήδη τηρήθηκε, με σειρά δημοσιευμάτων τόσο σε Γαλλία, απ’ όπου ξεκίνησαν όλα όσο και σε Ελλάδα να φέρνουν τον «Μητρογκόλ» στο στόχαστρο, στο τραπέζι των «ερυθρόλευκων».

Με την προφανή δικαιολογία πως ο διεθνής στράικερ μπορεί να αποτελέσει τη λύση σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Γιουσέφ ελ Αραμπί ή μη αγορά του Χασάν από την Μπράγκα. Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν, ερωτήματα λογικά, που ουσιαστικά όμως αποδομούν εμπράκτως τη συγκεκριμένη φημολογία.

Πρώτον, ως προς τον Μαροκινό. Μέχρι και χτες, άπαντες στον Ολυμπιακό ήταν κατηγορηματικοί πως ο Ελ Αραμπί δεν παραχωρείται και πως ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση φυγής, τονίζοντας μάλιστα και το ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022 για να αναδειχτεί πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να «πιεστεί» για να τον παραχωρήσει – κοινώς -  κοψοχρονιά.

Από την άλλη, δεδομένη η προσπάθεια του Ολυμπιακού να διαπραγματευτεί με την Μπράγκα για το buy-out του Χασάν, που αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Δύσκολο να επιτευχθεί λύση και να είναι επιτυχημένη αυτή η διαπραγμάτευση στα μέσα Μαΐου, αλλά δεδομένα και υφίσταται και θα συνεχιστεί, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να πετύχουν καλύτερους όρους.

Το συμβόλαιο του Μήτρογλου για τον εναπομείναντα και τελευταίο του χρόνο στη Μασσαλία ξεπερνάει σε απολαβές τα 2,7 εκατ. ευρώ. Αυτήν την στιγμή στους Φωκαείς γίνεται ο κακός χαμός! Ο τεχνικός διευθυντής Αντονι Θουμπιθαρέτα απολύθηκε, ο προπονητής, Αντρέ Βίλας-Μπόας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για την εξέλιξη και έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση της διοίκησης, η οποία αναζητά τον διάδοχο του προτού την κάνει δεκτή.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ φέρεται να βρίσκεται στην pole position για την διαδοχή του συμπατριώτη του στο «Βελοντρόμ», στοιχεία που μαρτυρούν μια πολύ ρευστή κατάσταση. Όπως και να έχει, εφόσον ο Μήτρογλου έχει έναν ακόμη χρόνο θα κάνει τα πάντα, ανεξαρτήτως αν υπολογίζεται ή όχι από τη Μαρσέιγ, προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματά του.

Είτε λοιπόν θα αποζημιωθεί και θα αποχωρήσει, διαδικασία όμως που σίγουρα θα είναι μακρόχρονη, είτε η Μαρσέιγ θα αναζητήσει ομάδα προκειμένου να τον παραχωρήσει εκ νέου δανεικό καλύπτοντας μέρος του συμβολαίου του. Μάλλον απίθανο να περιμένει κανείς πως ο Ολυμπιακός θα πληρώσει για να τον αγοράσει, ακόμη περισσότερο να τον δανειστεί καλύπτοντας το 100% του συμβολαίου του. Ακόμη όμως και ένα μέρος του να δεχτούμε πως οι «ερυθρόλευκοι» προτίθενται να καλύψουν ένα 40 ή 50%, θα χρειαστεί να καλύψουν ένα ποσό που θα προσεγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Θα το κάνουν για παίκτη ο οποίος θα είναι Νο2 στην ιεραρχία πίσω από τον «ακλόνητο» - όπως παρουσιάζεται – Ελ Αραμπί; Ποτέ (χωρίς να συζητάμε την πιθανότητα να δεχτεί να έρθει ο Μήτρογλου έχοντας ρόλο αναπληρωματικού).

Από την άλλη, είναι πιθανό να τα έδιναν αυτά τα χρήματα για έναν βασικό (έστω και αν αυτό σημαίνει πως το αφήγημα των τελευταίων ημερών περί σίγουρης παραμονής του Ελ Αραμπί,  κλονίζεται), αλλά γιατί – για παράδειγμα – να το κάνουν για τον Μήτρογλου, των συμπληρωμένων 32 ετών και να μην το κάνουν για τον αγαπημένο – και δοκιμασμένο επί των ημερών του – του Πέδρο Μαρτίνς, Χασάν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Οβίδες" Μαρινάκη από Ισπανία! Φέρνει αντι-Ποντένσε παικταρά και στόπερ ηγέτη - Τεράστια ονόματα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags