Facebook Pixel ΑΕΚ: Οι επιλογές για προετοιμασία
| 2020-05-16 21:40:00

Μένουμε Ελλάδα! Οι επιλογές της ΑΕΚ για προετοιμασία (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μένουμε Ελλάδα! Οι επιλογές της ΑΕΚ για προετοιμασία (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΚ: Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού δημιουργούν διαφορετικά δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γήπεδα με κόσμο θα αργήσουμε να ξαναδούμε, ενώ τα ρεπορτάζ κάνουν ήδη λόγο για περικοπές σε συμβόλαια, μειώσεις μπάτζετ και άλλα σενάρια που αφορούν την οικονομική πλευρά του προβλήματος.

Η ΑΕΚ απ' ότι φαίνεται έχει προχωρήσει περισσότερο τον σχεδιασμό της για τη νέα χρονιά σε επίπεδο καλοκαιρινής προετοιμασίες. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η Ένωση εξετάσει να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν εντός συνόρων, αφού η Ελλάδα αποδείχτηκε πως είναι η πιο ασφαλής χώρα λόγω των μειωμένων κρουσμάτων και θανάτων που παρουσίασε μέσα στην πανδημία.

Η ΑΕΚ έχει εμπειρία από αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα από το παρελθόν, όταν έπαιζε στη Γ' και τη Β' Εθνική. Η πρώτη επιλογή που υπάρχει είναι αυτή του Πηλίου.

Πήλιο

Οι κιτρινόμαυροι είχαν πραγματοποιήσει την προετοιμασία τους τη σεζόν 2013-14 στα Χάνια Πηλίου. Το αθλητικό κέντρο το οποίο γνωρίζει βρίσκεται βρίσκεται στην καρδιά του Βουνού των Κενταύρων σε υψόμετρο 1200 μέτρων είχε γίνει το καλοκαιρινό... θέρετρό τους. Η τοποθεσία του κέντρου πραγματικά είναι μαγευτική.

Το μέρος είναι μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο γεμάτο από πλατάνια και οξιές. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις προσφέρονται για μία ιδανική προετοιμασία επαγγελματικών ομάδων και αθλητικών σωματείων. Κάθε χρόνο διοργανώνονται τουρνουά και συγκεντρώσεις ακαδημιών.

Στα πλαίσια της καλοκαιρινής προετοιμασίας των αθλητικών ομάδων, στους χώρους του κέντρου υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές για μια άρτια και ολοκληρωμένη προετοιμασία επαγγελματικών ομάδων, αθλητών, ερασιτεχνικών σωματίων, και ακαδημιών, σε συνδυασμό με την πλήρη αναβάθμιση όλων των χώρων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Διαθέτει 40 διαφορετικά δωμάτια, όλα με τον χαρακτήρα του Πηλίου και θέα στην θάλασσα του Παγασητικού και στο Χιονοδρομικό κέντρο. Όσον αφορά την ισορροπημένη διατροφή των αθλητών, υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένο μενού ,σε συνεργασία με τον διατροφολόγο.

Οι υποδομές συμπεριλαμβάνουν :

• 2 ιδιόκτητα γήπεδα προπόνησης ποδοσφαίρου με άμεση πρόσβαση

• 1 ιδιόκτητο γήπεδο εσωτερικό (basket, volley, futsal, handball) με άμεση πρόσβαση

• Εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με υδροθεραπείες και πισίνα κρυοθεραπέιας για άμεση αποκατάσταση

• Πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο

• Αποδυτήρια

• Σάουνα – Υδρομασάζ, Χαμάμ, και χώρος μασάζ

• Αίθουσα συνεδριάσεων

• Εστιατόριο

• Αίθουσα ψυχαγωγίας- αναψυχής , η οποία περιλαμβάνει Bar, Video – Wall, παιχνίδια ψυχαγωγίας

• Χώρος στάθμευσης λεωφορείων και αυτοκινήτων

• Εξωτερική αυλή με γκαζόν

• Βοηθητικοί χώροι​Από εκεί και πέρα οι άλλες εναλλακτικές που υπάρχουν για την ΑΕΚ είναι το Καρπενήσι και η Νάουσα, πόλεις που τους καλοκαιρινούς μήνες διαθέτουν τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για μία προετοιμασία

Καρπενήσι

Στο Καρπενήσι υπάρχει ο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Προετοιμασίας, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2002 και δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον όπου κυριαρχούν τα πυκνά ελατοδάση των ευρυτανικών βουνών.

Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά την καλοκαιρινή περίοδο και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις το καθιστούν ένα από τα πιο ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο προετοιμασίας της χώρας μας το οποίο κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχα υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκά.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι το επισκέπτονται συστηματικά για την βασική τους προετοιμασία μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες της Super League αλλά και κορυφαίες ομάδες μπάσκετ όπως είναι η εθνική μας ομάδα και οι "αιώνιοι" ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Μέρος της προετοιμασίας τους από τον χώρο του στίβου πραγματοποιούν ακόμη και ολυμπιονίκες αλλά και πανελλήνιοι πρωταθλητές είτε μεμονωμένα είτε με τους συλλόγους τους.

Το κέντρο προετοιμασίας αθλητών Καρπενησίου περιλαμβάνει τις παρακάτω εγκαταστάσεις οι οποίες χωρίζονται σε ανοιχτών και κλειστών χώρων.

Εγκαταστάσεις ανοιχτών χώρων:

Δύο γήπεδα ποδοσφαίρου εκ των οποίων το ένα διαθέτει κερκίδες 1500 ατόμων και στίβο 400μ με οχτώ διαδρομές και το άλλο στίβο 400μ με έξι διαδρομές.

Γήπεδο ρίψεων.

Τρία γήπεδα μπάσκετ.

Δύο γήπεδα τένις.

Δύο γήπεδα βόλεϊ.

Δύο γήπεδα χάντμπολ.

Δρόμο για jogging μήκους 2 χιλιομέτρων.

Εγκαταστάσεις κλειστών χώρων:

Κλειστό προπονητήριο

Περιλαμβάνει αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ, τρεις αίθουσες για πάλη, πυγμαχία, άρση βαρών και τζούντο, ευθεία στίβου τριών διαδρομών 80μ, δύο αίθουσες εκγύμνασης για φυσική κατάσταση, σάουνα, αίθουσα φυσικοθεραπείας, ιατρικό εργομετρικό κέντρο, αποδυτήρια και γραφεία ομοσπονδιών.

Κτίριο διοίκησης, εκπαίδευσης και αναψυχής

Περιλαμβάνει το γραφείο διοίκησης, αίθουσα σεμιναρίων, βιβλιοθήκη και εντευκτήριο με μπαρ και σαλόνι.

Κτίριο αποδυτηρίων

Περιλαμβάνει εκτός από τα αποδυτήρια ρεσεψιόν και κυλικείο.

Κτίριο κερκίδων

Περιλαμβάνει αποδυτήρια και κυλικείο.

Δείτε το στο χάρτη

Νάουσα

Η τελευταία επιλογή που έχει η ΑΕΚ, την οποία προτιμούν οι ομάδες της Βορείου Ελλάδας είναι η προετοιμασία στη Νάουσα και συγκεκριμένα στο Βέρμιο και στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια, το οποίο, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, μετατρέπεται σε ένα μοναδικό αθλητικό κέντρο σε υψόμετρο πάνω από 1200 μέτρα.

Εκεί η ΑΕΚ έχει τρεις επιλογές κέντρων στα οποία μπορεί να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της.

3-5 PIGADIA HOTEL

Το ομώνυμο ξενοδοχείο 3-5 Πηγάδια είναι το ξενοδοχείο με τη μακρύτερη ιστορία στη φιλοξενία και προετοιμασία επαγγελματικών ποδοσφαιρικών ομάδων, ακόμα και της εθνικής ελληνικής ομάδας.

Διαθέτει:

Γήπεδο ποδοσφαίρου (διαστάσεις 100 μ. X 55 μ.) ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο.

Βοηθητικοί Χώροι – Εξοπλισμός

Πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο

Δωμάτιο μασάζ με δύο κρεβάτια και ένα καταψύκτη (δίπλα στο γυμναστήριο)

Σάουνα (6 – 8 άτομα)

Εσωτερική πισίνα, βαρέλια παγοθεραπείας

Πινγκ πονγκ

2 μπάλες bosu, trx, 2 τραμπολίνα (1m), medicine ball, στρώματα άσκησης, σετ εμποδίων, κώνοι

Ποδήλατα βουνού

Αίθουσα με πίνακα και προβολέα

Επαγγελματικός φωτισμός σταδίου

Έπειτα υπάρχει το ξενοδοχείο “Akrorion”, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1260 μέτρων και μόλις 2,5 χλμ. από το γνωστό χιονοδρομικό κέντρο “3-5 Πηγάδια”. Είναι ένα τέλειο καταφύγιο για τους σκιέρ το χειμώνα και ένα ιδανικό κέντρο προετοιμασίας για ποδοσφαιρικές ομάδες το καλοκαίρι.

Τα Ποδοσφαιρικά Γήπεδα

Γήπεδο Νο1: Διαστάσεις 90 μ x 50 μ, δίπλα στο ξενοδοχείο

Γήπεδο Νο2: Διαστάσεις 110 μ x 70 μ, σε απόσταση 3χλμ από το ξενοδοχείο

Βοηθητικοί Χώροι – Εξοπλισμός

Γυμναστήριο

Σάουνα

Γήπεδο 5 × 5 δίπλα στο ξενοδοχείο

Jacuzzi 4 ατόμων

Δεξαμενή κρυοθεραπείας

Mountain bikes

Αμφιθέατρο

Μια ακόμα επιλογή στα 3-5 Πηγάδια είναι το NAOUSSA MOUNTAIN RESORT, το οποίο είναι σε απόσταση 17χλμ. από τη Νάουσα και μόλις 3χλμ και βρίσκεται σε υψόμετρο 1270 μέτρων.

Το Ποδοσφαιρικό Γήπεδο

Ιδιόκτητο γήπεδο ποδοσφαίρου (διαστάσεις 92μ x 50μ) ακριβώς μπροστά από τα δύο κτίρια του ξενοδοχείου. Γήπεδο βόλεϊ και ποδοβόλεϊ μπροστά στο γυμναστήριο.

Βοηθητικοί Χώροι – Εξοπλισμός

Πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο ακριβώς δίπλα στο γήπεδο

Αίθουσα μασάζ με δύο κρεβάτια, δίπλα στο γυμναστήριο | Σάουνα 6-8 ατόμων

Δοχείο κρυοθεραπείας (βάθος 100 εκατοστών) | Βαρέλι για παγοθεραπεία

Πινγκ πονγκ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags