Facebook Pixel ΑΕΚ: Ο Γρανίτσας μίλησε στο sportdog για το νέο γήπεδο!
| 2020-05-17 13:00:00

Ιστορική δήλωση Γρανίτσα στο sportdog για Φιλαδέλφεια - "Αν δεν το γκρέμιζα εγώ..."!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ιστορική δήλωση Γρανίτσα στο sportdog για Φιλαδέλφεια - "Αν δεν το γκρέμιζα εγώ..."!

ΑΕΚ: Αγιά Σοφιά! Ένα όνομα γεμάτο ιστορία. Από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ναός και σύμβολο της Ορθοδοξίας το ένα κτίριο, ναός και σύμβολο της αναγέννησης της Ένωσης το άλλο.

Η ιστορία της ανέγερσης του γηπέδου της Ένωσης όμως κρύβει πολύ πόνο. Η ομάδα του Δικέφαλου αετού έμεινε ξεσπιτωμένη για πολλά χρόνια μέχρι ο Δημήτρης Μελισσανίδης να επιστρέψει σαν αετός στη φωλιά του, για να ανοικοδομήσει το όνειρο των οπαδών της ΑΕΚ. Δεκαεπτά έτη παραμένουν οι κιτρινόμαυροι μακρυά από τη φυσική τους έδρα.

Η ιστορία έγραψε, ότι το παλιό «Νίκος Γκούμας» κατεδαφίστηκε επί διοικήσεως Γρανίτσα και τα σχέδια που είχαν εκπονηθεί τότε δεν μπόρεσαν ποτέ να υλοποιηθούν. Όλη αυτήν την περιπέτεια τη θυμούνται οι Ενωσίτες και δεν έχουν σβήσει από το μυαλό τους τις άσχημες αναμνήσεις, παρότι γλυκαίνονται παρακολουθώντας καθημερινά τα έργα ανέγερσης της Αγιάς Σοφιάς.

Λίγη υπομονή ακόμα και το γήπεδο θα ανοίξει τις πύλες του. «Αυτό δεν θέλουμε όλοι μας; Παρακολουθώ τις εξελίξεις. Εγώ θέλω περισσότερο από τον καθένα να γίνει το γήπεδο», είναι το πρώτο σχόλιο του Γιάννη Γρανίτσα στο sportdog και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να γίνει το γήπεδο πιο πολύ από μένα. Ο Μελισσανίδης τα έχει κάνει όλα μια χαρά».

Δυστυχώς η ιστορία έχει συνδέσει την κατεδάφιση του παλιού γηπέδου με το όνομά σας. Σας βαραίνει αυτό; «Αν δεν το είχα γκρεμίσει το γήπεδο δεν θα γινόταν ποτέ. Το γκρέμισα προφανώς, γιατί υπήρχε νόμος. Είχα υπογράψει σύμβαση. Όλα ήταν εξελίξιμα. Το θέμα είναι τώρα να ολοκληρωθεί το γήπεδο και να μπούμε μέσα. Θα πούμε κάποια πράγματα αφού γίνουν τα εγκαίνια και παίξει η ΑΕΚ ξανά στη Φιλαδέλφεια», απαντά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μπαμ" Μελισσανίδη! Ποιος Σκόκο; Γυρίζει το "θηρίο" στην ΑΕΚ - Τρελή επιστροφή και μεταγραφάρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags