Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κράμα Μιραλάς, Αμπντούν, Βαλμπουενά: Εξτρέμ που "βγάζει μάτια" χτυπάει ο Ολυμπιακός!
| 2020-05-18 22:32:00

Κράμα Μιραλάς, Αμπντούν, Βαλμπουενά: Εξτρέμ που "βγάζει μάτια" χτυπάει ο Ολυμπιακός!

του Παναγιώτη Νικολάου
Κράμα Μιραλάς, Αμπντούν, Βαλμπουενά: Εξτρέμ που "βγάζει μάτια" χτυπάει ο Ολυμπιακός!

Ολυμπιακός: Μια άριστη ανάλυση έκανε στον Γιοάν Κουρ για λογαριασμό του sportdog o Louis Campora, βαθύς γνώστης τού γαλλικού ποδοσφαίρου, καθώς ο Γάλλος εξτρέμ ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και το όνομά του έχει συνδεθεί με τους Πειραιώτες.

Ο τρόπος που αγωνίζεται, πού μπορεί να δώσει βοήθειες, αν έχει τη δυνατότητα να καλύψει το κενό του Ντάνιελ Ποντένσε και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα γύρω από τον 30χρονο άσο.

"Έβγαλε μάτια φέτος - Βλέπει γήπεδο - Πολύ χρήσιμο εργαλείο"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του Γιοάν Κουρ. Ποια είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει στο παιχνίδι του;

Ο γεννημένος στις 14 Ιανουάριου του 1990 διεθνής Γάλλος Γιοάν Κουρ, στη δεύτερη παρουσία στη γαλλική ελίτ (μετά απ' αυτή με την Τρουά τη σαιζόν 2015/16) είχε πολύ καλή παρουσία με τα χρώματα της Μπρεστ φέτος, κοινώς "έβγαλε μάτια". Κατάφερε τουλάχιστον μέχρι τη διακοπή να πλασαριστεί στην 3η θέση του πίνακα των ασίστ (7 σύνολο), πάνω από ονόματα όπως ο Νεϊμάρ, Μ'Μπαπέ, Βεράτι και Μπεν Γεντέρ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είναι το μοναδικό όνομα ποδοσφαιριστή σε αυτή τη λίστα, που να αγωνίζεται σε ομάδα που "πάλεψε" για την παραμονή στην κατηγορία. Χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια με την ίδια επιτυχία, "βλέπει" γήπεδο και είχε πολύ καλή συνεργασία με τη γραμμή κρούσης της ομάδας της Βρετάνης. Πολύ χρήσιμο "εργαλείο", με ποιότητα στο παιχνίδι του, όταν έλειψε με τραυματισμό για ένα περίπου μήνα στο διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου η ομάδα του σημείωσε μόλις μία νίκη σε πέντε ματς πρωταθλήματος. Κομβικό ματς - αυτό που θα έδινε σε κάποιον σκάουτερ - αυτό του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν με δύο του γκολ, "φρέναρε" τη Λυών στο εντός έδρας 2-2.

"Ιδανικός πλάγιος - Ταΐζει τους επιθετικούς - Διαφορές στη Μπρεστ με Ολυμπιακό"

Σε ποιες θέσεις μπορεί να προσφέρει στο γήπεδο;

Αρέσκεται να παίζει στα πλάγια της μεσαίας γραμμής, συνήθως ξεκινά από τα αριστερά ωστόσο μπορεί εύκολα ανάλογα με τις συνθήκες ενός αγώνα, να αντεπεξέλθει και στη δεξιά πλευρά. Καθαρά επιθετικογενής ποδοσφαιριστής, έχει όμως αρκετά το μυαλό του και στις προωθήσεις των αντιπάλων αμυντικών. Ιδανικός ως πλάγιος επιθετικός σε 4-3-3 ή ως χαφ σε 4-2-3-1 που θα υπάρχουν αμυντικοί μέσοι να τον "καλύψουν" πίσω. Δεν είναι παίκτης άξονα, όμως μπορεί να βρεθεί και εκεί για να "ταϊσει" τη γραμμή κρούσης της ομάδας του.

Αν έρθει στον Ολυμπιακό θα είναι για να πάρει τη θέση του βασικού;

Δεν είναι ποτέ εύκολο να μπει κανείς στο μυαλό ενός τεχνικού, πόσω δε μάλλον του Μαρτίνς. Το σίγουρο είναι ότι το γαλλόφωνο τιμ των σκάουτερς του Ολυμπιακού έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του, αλλά θα πρέπει πρώτα να δοκιμαστεί. Υπάρχουν αρκετές διαφορές στον τρόπο παιχνιδιού της Μπρεστ με τον Ολυμπιακό, η βασικότερη ότι η ομάδα του Πειραιά είναι ομάδα κατοχής και πρωτοβουλίας, αντίθετα με τις αντεπιθέσεις της Μπρεστ.

"Εκεί μοιάζει με Ποντένσε - Θυμίζει Αμπντούν και Βαλμπουενά - Θα μοχθήσει ο Ολυμπιακός"

Μπορεί να γίνει αντι-Ποντένσε; Ποιον θυμίζει με τον τρόπο παιχνιδιού του;

O Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού άφησε μια "γλυκόπικρη" γεύση στο λιμάνι. Ταχύς, άνοιγε διαδρόμους, υστέρησε θεωρώ πολλές φορές στην τελική πάσα και την τελική προσπάθεια. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι ικανός να τα προσφέρει ο Κουρ που θα ξεχωρίσει με την οξυδέρκειά του στο γήπεδο και τις μεταβιβάσεις στους επιθετικούς. Αρκετά διαφορετικοί ποδοσφαιριστές οι δυο τους, μοιάζουν μόνο εμφανισιακά.

Δύσκολα μπορεί να κανείς να βρει κάποιον ποδοσφαιριστή που να μοιάζει σε αυτά που θα "βγάλει" ο Κουρ εάν έρθει. Θα μπορούσα να πω ότι μπορεί να γίνει ένα κράμα Μιραλάς (της πρώτης θητείας) ως προς το "μάτι" στους ανοιχτούς χώρους, Αμπντούν ως προς το πλάτος στο παιχνίδι της ομάδας και Βαλμπουενά (σε μικρότερη κλίμακα) ως προς την πιστότητα στις μεταβιβάσεις και την κάθετη πάσα.

Για τον Μπούα, που επίσης ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, ποιο είναι το σχόλιό σου;

Τον έχω παρακολουθήσει σαφώς λιγότερο από τον Κουρ. Ο Γάλλος έχει πιο σοβαρές "παραστάσεις" ως προς το βαθμό δυσκολίας του πρωταθλήματος, όμως ο Μπουά έχει παίξει Ευρώπη με τη Βασιλεία. Λιγότερο επιθετικογενής ο Ελβετός, θα τον επέλεγα αν ήθελα να βγάλω ένα 4-4-2 στο γήπεδο. Για προσωπικούς λόγους ψηφίζω Κουρ. Θα πρέπει να μοχθήσει πάντως ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει τον Κουρ αφού υπάρχουν μάτια και από τη Λιγκ 1 (πχ. Ναντ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμός στον Ολυμπιακό με Σεμέδο - Τον "πλάκωσαν" άγρια γι' αυτό που είπε - Μετράει ώρες;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags