Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ξαφνική "ρουκέτα" Βέρνμπλουμ: Τι ζήτησε και "φρίκαρε" τον Σαββίδη - "Προκλητικός" ο Ελ Καντουρί!
| 2020-05-22 12:00:00

Ξαφνική "ρουκέτα" Βέρνμπλουμ: Τι ζήτησε και "φρίκαρε" τον Σαββίδη - "Προκλητικός" ο Ελ Καντουρί!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ξαφνική "ρουκέτα" Βέρνμπλουμ: Τι ζήτησε και "φρίκαρε" τον Σαββίδη - "Προκλητικός" ο Ελ Καντουρί!

ΠΑΟΚ: Μια πολύ ενδεικτική γεύση για το πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία συνεννόησης και κοινής συναίνεσης λύσης συμβολαίου ποδοσφαιριστών που για διάφορους λόγους δεν υπολογίζονται από τις ομάδες τους, την πήραμε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Νίκος Νταμπίζας δεν κατάφερε να πετύχει ούτε μία με τους (αρκετούς τότε) «κομμένους» του Παναθηναϊκού.

Και προφανώς δεν έχει μόνο να κάνει με το αν μια ομάδα έχει οικονομική ισχύ και άνεση. Αυτή αδιαμφισβήτητα υπάρχει στον ΠΑΟΚ, στην εποχή όμως που ο «δικέφαλος» αναγκαστικά – λόγω FFP – πήρε την απόφαση να στραφεί στον εξορθολογισμό του μπάτζετ, τα προβλήματα υφίστανται. Πολλοί άλλωστε εκείνοι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ που είτε δεν υπολογίζονται και «χρειάζεται» να βρεθεί φόρμουλα να αποχωρήσουν είτε θα κληθούν να αναπροσαρμόσουν τα συμβόλαια τους.

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσεται ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Ανενεργός εδώ και 1,5 χρόνο, έχει πλέον το μεγαλύτερο συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, εισπράττοντας 1,5 εκατ. ε ευρώ, ποσό που θέλει προφανώς να γλυτώσουν στον «δικέφαλο» κάνοντας τις πρώτες επαφές με τον Σουηδό  μέσο για κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου. Όπως διέρρευσε, ο 34χρονος μέσος εμφανίστηκε να ζητάει το 60% των αποδοχών του ως αποζημίωση (900.000 ευρώ δηλαδή), ποσό που είναι… τεράστιο για τα δεδομένα και τον προϋπολογισμό του ΠΑΟΚ.

Το χειρότερο; Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε ο «σκύλος» με τον ατζέντη του Βέρνμπλουμ, Πάτρικ Μερκ, δεν διαφαίνεται συναινετική διάθεση, αφού – όπως εκτιμάται – αυτή ήδη έχει αποτυπωθεί με την προσφορά εκ μέρους του ποδοσφαιριστή για το συγκεκριμένο ύψος αποζημίωσης, που όπως είπαμε όμως, είναι απαγορευτικό και εκτός μπάτζετ για τον ΠΑΟΚ.

Το ακόμη χειρότερο; Ότι προφανώς δεν είναι… μόνο ο Βέρνμπλουμ που εντάσσεται σε αυτήν την κατηγορία! Εκατομμυριούχος – για παράδειγμα – είναι και ο Ελ Καντουρί. Και ναι, με τον Μαροκινό υπήρχε (προ πανδημίας) μια κοινή προσπάθεια να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, χωρίς ο ΠΑΟΚ να ζητάει χρήματα για την παραχώρησή του, πλέον όμως, το περίπου 1,1 εκατ. ευρώ που εισπράττει ο Ελ Καντουρί παραείναι… γλυκό για τον ίδιο για να το αποχωριστεί έτσι απλά (αποκλείεται άλλωστε να το βρει οπουδήποτε άλλου) και μοιραία στην Τούμπα τους έχουν ζώσει τα φίδια και για τον Μαροκινό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη βόμβα με Μαουρίτσιο! Φεύγει από τον ΠΑΟΚ και πάει σε άλλη κορυφαία ελληνική ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags