Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Νέος Βαγιαννίδης! Από την Τούμπα στην Ίντερ
| 2020-05-23 19:58:00

Νέος Βαγιαννίδης! Από την Τούμπα στην Ίντερ - 16χρονος "γάτος" - "Η μαμά του δεν ήθελε ΠΑΟΚ..."!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Νέος Βαγιαννίδης! Από την Τούμπα στην Ίντερ - 16χρονος "γάτος" - "Η μαμά του δεν ήθελε ΠΑΟΚ..."!

ΠΑΟΚ: Στην αποκάλυψη ότι ο Νίκος Μπότης, ο 16χρονος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ που θα φύγει για την Ίντερ, είχε παλιότερα προτάσεις από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Μίλαν και είχε δοκιμαστεί στην τελευταία, προχώρησε μέσω του sportdog ο Ηλίας Σελιώνης.

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΛ και του ΟΦΗ, που ήταν πρώτος προπονητής τού Μπότου στον Άγιαξ Λάρισας, αναφέρθηκε ακόμα στην πορεία που μπορεί να έχει σε μια τόσο μεγάλη ομάδα ο Μπότος, αλλά και στο γεγονός ότι ο Δικέφαλος αν μπορούσε θα τον διατηρούσε στις τάξεις του.

"Ήταν εργατικός, τσατίλας, ξεχώριζε - Δεν ήθελε η μητέρα να πάει στον ΠΑΟΚ"

"Σε ηλικία 8 ετών ήταν στην ακαδημία του Άγιαξ Λάρισας, την οποία είχε ο Μόρας. Εκεί παρέλαβα τον Μπότη, 8 ετών όπως σας είπα, στη συνοικία μένει η οικογένειά του. Πολύ καλός και εργατικός, τσατίλας για αυτή τη θέση, κάποια πράγματα τα ξεχωρίζεις. Στεναχωριόταν αν έχανε, είχε πάθος, φαινόταν ότι το ήθελε, δεν έχανε προπονήση. Ήταν ταλέντο και συνεχώς εκπαιδευόταν", ανέφερε το αρχικό του σχόλιο ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:
"Όταν έπαιξα στον ΟΦΗ με τον Ιορντανέσκου, που είχε 4 παγκόσμια κύπελλα, μας έπαιρνε μετά το τέλος της προπόνησης και δουλεύαμε έξτρα σε φάουλ κ.λπ. Ο πατέρας τού Μπότη έπαιζε μπάσκετ, ήξερε πώς να ασχοληθεί με το παιδί του. Δουλέψαμε δύο χρόνια μαζί, πήγαμε σε ένα τουρνούα στην Κέρκυρα, τον είδε ο ΠΑΟΚ και τον ξεχώρισε. Διεύθυνε την άμυνα, έπαιζε με τα πόδια. Η μητέρα του δεν ήθελε να φύγει τότε και να πάει στον ΠΑΟΚ, δεν ήθελε να το αφήσει το παιδί, τους μίλησα και τους είπα ότι είναι ταξίδι στο όνειρο. Μετα πολλά πείσαμε την κυρία Βάσω, πήγε στον ΠΑΟΚ και φυσικά δούλεψε με άλλες υποδομές. Τον είδα τελευταία πριν από 4-5 μήνες και έχει γίνει αγνώριστος, είναι 1,91 μ. ύψος. Μέσα από τη δουλειά μάθαινα τις εξελίξεις, έπαιζε με την Εθνική και τον έβλεπα. Γνωρίζω, επίσης, ότι υπήρχαν παλιά προτάσεις από Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν και Ίντερ για την απόκτησή του".



"Αν ήταν στο χέρι του ΠΑΟΚ θα τον κρατούσε - Δοκιμάστηκε στη Μίλαν"

Ήταν λάθος του ΠΑΟΚ που δεν τον κράτησε στο ρόστερ του, να τον "μεγαλώσει" και να βγάλει έναν δικό του τερματοφύλακα για πολλά χρόνια;

"Το παιδί είναι 16 ετών, πρέπει να πέσουμε πάνω του και να πάρει ευκαιρίες. Αλλά το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να τον κρατήσει ο ΠΑΟΚ. Γιατί μπορεί να αντιπροτείνει η Ίντερ κάτι καλό και να τον πάρει, δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα θέλει να κρατήσει ένα τέτοιο ταλέντο. Αν ήταν στο χέρι του ΠΑΟΚ πιστεύω θα τον κρατούσε. Ίσως τον δώσει στην Ίντερ με κάποια προοπτική". 

Μπορεί να σταθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, ακόμα στην ομάδα Νέων τέτοιου συλλόγου;

"Αν δουλέψει γιατί να μην σταθεί; Έχω ακούσει φοβερά λόγια. Πριν από λίγο καιρό είχε πάει με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΟΚ στη Μίλαν για να δοκιμαστεί, προφανώς δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ο ΠΑΟΚ. Για να ασχοληθούν τόσο μεγάλες ομάδες κάτι έχουν δει. Το παίρνεις πριν ανέβει η τιμή του. Έλεγα στον πατέρα του, τότε, μην βιάζεσαι διότι μπλέκουν τα σωματεία και παρεμποδίζουν την εξέλιξη ενός παιδιού. Με άκουσε και δικαιώθηκε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κάνει "πλάκα" ο Ολυμπιακός στον ΠΑΟΚ - Τι αποφάσισε για τα πλέι οφ - Αγγαρεία και ξενέρωμα….


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags