Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανατροπή στη Γαλλία λόγω κορωνοϊού - Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;
Ποδόσφαιρο
| 2020-05-23 22:22:00

Ανατροπή στη Γαλλία λόγω κορωνοϊού - Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

Sportdog Team
Ανατροπή στη Γαλλία λόγω κορωνοϊού - Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

Την έναρξη του νέου πρωταθλήματος στις 23 Αυγούστου προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής Λίγκας (LFP), σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης (την Τετάρτη 20/5), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο προγραμματισμός αυτός δεν είναι οριστικός, και δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς οι Γάλλοι περιμένουν την εκτελεστική επιτροπή της UEFA, η οποία θα συνεδριάσει στις 17 Ιουνίου για να αποφασίσει για την τύχη των φετινών ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Αν το Champions League ολοκληρωθεί στις 29 Αυγούστου, όπως είναι η πρόθεση της UEFA, θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολο να προγραμματιστεί εκκίνηση της νέας σεζόν στη Γαλλία νωρίτερα, δεδομένου ότι Παρί Σεν Ζερμέν και Λιόν έχουν ακόμη υποχρεώσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η γαλλική Λίγκα προτείνει ακόμη την έναρξη του πρωταθλήματος της β΄ κατηγορίας στις 22 Αυγούστου, ενώ παραμένει σε κατάσταση αναμονής αναφορικά με τους τελικούς Κυπέλλου και Λιγκ Καπ, περιμένοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις που θα κρίνουν το αν, πότε και πού (ενδεχομένως εκτός Γαλλίας) μπορούν να διεξαχθούν οι καταληκτικές αναμετρήσεις των δύο νοκ-άουτ διοργανώσεων (Παρί-Σεντ Ετιέν στο Κύπελλο, Παρί-Λιόν στο Λιγκ Καπ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags