Facebook Pixel Ολυμπιακός: Συνέντευξη στο sportdog για τον Χρήστο Λιάτσο!
| 2020-05-24 14:25:00

Το επόμενο 10άρι στον Ολυμπιακό - "Τεχνική, δύο πόδια, περιοχή, κεφάλι - Καμία σχέση με Φορτούνη"

του Παναγιώτη Νικολάου
Το επόμενο 10άρι στον Ολυμπιακό - "Τεχνική, δύο πόδια, περιοχή, κεφάλι - Καμία σχέση με Φορτούνη"

Στον Ολυμπιακό θέλουν να βγάλουν έναν νέο Φορτούνη από τα σπλάχνα του συλλόγου. Οι Πειραιώτες άλλωστε έδιναν πάντα προσοχή στις Ακαδημίες και τα ταλέντα που αναπτύσσονται. Τις προηγούμενες ημέρες διέρρευσε το όνομα του Χρήστου Λιάτσου, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται στο ερυθρόλευκο προσκήνιο.

Ο μικρός είχε συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας στην αναμέτρηση του Κυπέλλου απέναντι στην Καλαμάτα. Η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο παιχνίδι με το 0-2 και το ματς στο Καραϊσκάκη ήταν διαδικαστικό, κάτι που έδινε την ευκαιρία στον Πέδρο Μαρτίνς να τσεκάρει την αγωνιστική ετοιμότητα ποδοσφαιριστών. Η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη μονοπώλησε το ενδιαφέρον αλλά η είσοδος του πιτσιρικά στο 67' είχε και ιστορικά χαρακτηριστικά.

Εγινε ο τρίτος νεότερος που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 14 ημερών. Είναι το πρώτο wonderkind στην εποχή Μαρινάκη που σε τόσο νεαρή ηλικία φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο παιχνίδι.

Τότε αναφορές έκαναν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή... ατόφιο χρυσάφι, που με τη συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα επιβεβαιώνει τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στην ακαδημία του Ολυμπιακού.

Το sportdog απευθύνθηκε στον Γιώργο Παπακωστούλη, ο οποίος ήταν προπονητής του στην ομάδα Κ15 των ακαδημιών του Ολυμπιακού. Ο νυν τεχνικός του ΑΟ Τράχωνες Αλίμου και παλιός βοηθός του Έβαλντ Λίνεν στην ΑΕΚ έδωσε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον γεννηθέντα στις 1 Σεπτεβρίου 2003 ποδοσφαιριστή.

Πόσω μάλλον όταν έχουν να κάνουν με ένα μεγάλο ταλέντο όπως είναι ο Χρήστος Λιάτσος. Ο 16χρονος (1/9/2003), το όνομά του οποίου θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια, αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου, κυρίως ως «10άρι».

Στο πρώτο σχόλιο στέκεται στον χαρακτήρα του παίκτη. «Είναι ένα παιδί που του αρέσει πάρα πολύ αυτό το οποίο κάνει. Το ζητά, το θέλει και προπονείται πάρα πολύ. Είναι επίσης άνθρωπος που ακούει. Καταλαβαίνει αυτό που του ζητάει ο προπονητής», αναφέρει.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν; «Έχει πάρα πολύ καλή τεχνική. Χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Είναι αρκετά γρήγορος με την μπάλα. Παίζει με ψηλά το κεφάλι. Είναι παίκτης που πατά περιοχή. Ψάχνει και βρίσκει χώρους για να ελευθερωθεί και να τελειώσει τη φάση Αν προσεχθεί μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή», υπογραμμίζει.

Ποια είναι η ακριβής θέση του; «Εγώ τον χρησιμοποιούσα στην ομάδα ως δεκάρι. Στα πλάγια δεν ειναι τόσο γρήγορος. Η τεχνική του όμως τον βοηθά και μπορεί να αγωνιστεί ως winger, γιατί μπορεί να συγκλίνει προς τα μέσα. Θεωρώ ότι με τα προσόντα που έχει μπορεί να εξελιχθεί. Η θέση του είναι πίσω από τον επιθετικό ή να παίζει ως δεύτερο σέντερ φορ», απαντά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπακωστούλη πρέπει να βελτιωθεί στη φυσική του κατάσταση. «Θα τον βοηθούσε περισσότερο να βελτίωνε δύναμη και αντοχές. Αυτό που προέχει είναι το πρώτο στοιχείο», επισημαίνει.

Κατά τον έμπειρο προπονητή δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση του Λιάτσου με τον Φορτούνη, διότι είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. «Ο Φορτούνης έχει την κάθετη πάσα που ο Χρήστος δεν την έχει τόσο πολύ. Ο Χρήστος πάει περισσότερο σε ατομική ενέργεια, κάτι που ο Φορτούνης κάνει μεν αλλά σε μικρότερο βαθμό. Ο Φορτούνης ζητά την μπάλα περισσότερο έξω από την περιοχή, ο Χρήστος τη ζητά και μέσα. Ο Φορτούνης δεν έχει το κεφάλι, ο μικρός είναι κεφαλοσφαιριστής», καταλήγει ο Γιώργος Παπακωστούλης μιλώντας στο sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μαχαίρι στα δόντια ο Μαρινάκης! Αρχίζει τις φάπες στον Ολυμπιακό - Για αυτό θα πάει στου Ρέντη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags