Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Καλά έκανε κι έφυγε από τον Ολυμπιακό - Μπορεί να πάει στον ΠΑΟ"
| 2020-05-25 22:46:00

"Καλά έκανε κι έφυγε από τον Ολυμπιακό - Μπορεί να πάει στον ΠΑΟ - Είναι πουλέν του Δώνη"

του Νίκου Στεργίου
"Καλά έκανε κι έφυγε από τον Ολυμπιακό - Μπορεί να πάει στον ΠΑΟ - Είναι πουλέν του Δώνη"

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Στο γεγονός ότι ο Πραξιτέλης Βούρος έχει παραστάσεις από ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πρωταθλητισμού, ενώ είναι μόλις 25 ετών, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Ανδρέας Μαύρος με αφορμή το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Δημοσιογράφος από την Κύπρο που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ, ανέφερε ακόμα ότι ο Γιώργος Δώνης ήταν εκείνος που τον είχε φέρει στην Κύπρο, ενώ σχολίασε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το οικονομικό και αναμένεται να βρεθεί η χρυσή τομή για την παραχώρησή του.

"Τον έφερε ο Δώνης στον ΑΠΟΕΛ - Παίζει δεξιός μπακ - Ενδιαφέρον από ΟΦΗ"

-Ανδρέα, πώς έχει παίξει τα χρόνια που βρίσκεται στην Κύπρο ο Βούρος; Έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα και να σταθεί στον Παναθηναϊκό;

"Η εξέλιξή του κατά τα τρία τελευταία χρόνια είναι ανοδική. Αγωνίσθηκε κυρίως στο δεξιό άκρο της άμυνας και διακρίθηκε για τη μαχητικότητά του. Είναι φιλότιμος παίκτης και στον ΑΠΟΕΛ, δεν δημιούργησε επίσης το παραμικρό πρόβλημα. Αμυντικά είχε εξαιρετικές επιδόσεις και αγαπήθηκε από τους ΑΠΟΕΛίστες. Ήλθε κατόπιν εισήγησης του Γιώργου Δώνη, όταν ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού εργαζόταν στον ΑΠΟΕΛ, κάτι πολύ σημαντικό. Ταίριαξε με το σύνολο, καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα και μάλιστα, τη σεζόν 2018-19 ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας. Πιστεύω πως έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά και βρίσκεται σε καλό επίπεδο ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού, εάν κι εφόσον μετεγγραφεί στον Παναθηναϊκό".

-Στον ΑΠΟΕΛ τι λένε για την απόφασή του να φύγει από τον σύλλογο; Μπορεί ο Παναθηναϊκός να καλύψει το συμβόλαιό του;

 "Διατηρεί συμβόλαιο έως τον Μάιο του 2022. Ο ποδοσφαιριστής επικαλέστηκε ένα οικογενειακό θέμα, ζητώντας κατανόηση από τη διοίκηση. Θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μετέφερε, όπως γράψαμε σήμερα στο Goal (Ο Φιλελεύθερος), αυτήν την πρόθεση, αναφέροντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΟΦΗ. Είναι θετικός για να συνεχίσει στην ομάδα της Κρήτης. Επί της παρούσης δεν υπάρχει κάτι από πλευράς Παναθηναϊκού. Στον ΑΠΟΕΛ δεν λένε “όχι” όσον αφορά στην αποχώρησή του, φτάνει να είναι προς όφελος της ομάδας. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε η προοπτική να δοθεί με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο στον ΟΦΗ. Σχετικά με το συμβόλαιό του, δεν είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους, οπότε εάν ο Γιώργος Δώνης επιμένει σε προσθήκη στο ρόστερ, έχω την αίσθηση ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή".

"Σωστά έφυγε από τον Ολυμπιακό - Αυτόν θα πάρει από την ΑΕΚ ο Ουζουνίδης"

-Με ποιους παίκτες του Παναθηναϊκού θα ταίριαζε στην άμυνα; Θεωρείς, με βάση την εικόνα του στην Κύπρο, ότι άξιζε να είχε τα προηγούμενα χρόνια θέση στον Ολυμπιακό;

"Δεν είναι θέμα, πιστεύω, προσώπων. Στον ΑΠΟΕΛ, μπήκε με τη μία στο σύνολο και έδωσε λύσεις. Είναι συνεργάσιμος, επαγγελματίας και σε ένα σύνολο όπως ο Παναθηναϊκός που βασίζεται σε Έλληνες παίκτες, δεν θα έχει πρόβλημα ο Βούρος για να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Σχετικά με τον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι διαφορετικά νομίζω. Οι ερυθρόλευκοι επενδύουν πολύ περισσότερα λεφτά, ο ανταγωνισμός για μία θέση στην αποστολή και πολύ περισσότερο στην 11άδα είναι πολύ πιο μεγάλος. Οπότε, ο Βούρος κρίνω ότι πήρε σωστή απόφαση για να μετακομίσει στον ΑΠΟΕΛ. Άντλησε εμπειρίες, ιδιαίτερα σε επίπεδο ομίλων των δύο διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, ζυμώθηκε σε συνθήκες πρωταθλητισμού και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Είναι 25 ετών, δηλαδή σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία".

 -Στον ΑΠΟΕΛ, ο Ουζουνίδης φαίνεται ότι κοιτάζει αρκετούς παίκτες από την Ελλάδα όπως τον Χουλτ και τον Λάζαρο. Τι μπορούμε να πούμε για αυτές τις περιπτώσεις;

"Ο ΑΠΟΕΛ θα προχωρήσει σε πάρα πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Ήδη, αποχώρησαν αρκετοί παίκτες. Για τον Χουλτ δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι από τον ΑΠΟΕΛ, το ίδιο ισχύει και για τον Λάζαρο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ελληνική αγορά απασχολεί έντονα. Κάτι που φαίνεται από τις επιλογές που έγιναν έως τώρα. Ο ΑΠΟΕΛ συμφώνησε με τον Κώστα Αποστολάκη του Παναθηναϊκού και, όπως λένε οι πληροφορίες, θα προσθέσει στο ρόστερ και τον Βίκτωρ Κλωναρίδη της ΑΕΚ. Στην Κύπρο, πάντως, έχουν φουντώσει τα σενάρια που θέλουν τον ΑΠΟΕΛ να κοιτάζει και για άλλους παίκτες που αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεταγραφή-έκπληξη στον ΠΑΟ! Πρώτη κίνηση με εντολή Γιαννακόπουλου - Φοράει τα πράσινα ο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags