Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Χαμός για τον αντι-Δώνη! Αυτός ο προπονητής τρελαίνει Ρόκα - Πρώην της ΑΕΚ
| 2020-05-30 12:00:00

Χαμός για τον αντι-Δώνη! Αυτός ο προπονητής τρελαίνει Ρόκα - Πρώην της ΑΕΚ - Έκπληξη με Κάναντι!

του Νίκου Στεργίου
Χαμός για τον αντι-Δώνη! Αυτός ο προπονητής τρελαίνει Ρόκα - Πρώην της ΑΕΚ - Έκπληξη με Κάναντι!

Και τώρα, επισήμως πλέον, μετά την χτεσινοβραδινή εξέλιξη με την επιστολή που έστειλε ο Γιάννης Αλαφούζος στον Γιώργο Δώνη ζητώντας του να χωρίσουν συναινετικά οι δρόμοι τους μετά το τέλος των play-off, ο Παναθηναϊκός μπαίνει επισήμως σε αναζήτηση νέου τεχνικού.

Ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο θα επιλέξει να απαντήσει ο Γιώργος Δώνης, αν συναινέσει στο φιλικό «διαζύγιο» και αν αυτό είναι στο timing που αξίωσε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ή έρθει σε διαφορετική χρονική στιγμή, αυτονόητα η προσοχή στρέφεται στον Τσάβι Ρόκα, ο οποίος σε συνδυασμό και με τον ιδιοκτήτη, θα αναλάβει το βάρος της αναζήτησης του νέου προπονητή.

Ηδη από χτες το βράδυ έχουν κυκλοφορήσει κοντά στη… δεκάδα (!) υποψηφίων ονομάτων. Το ρεπορτάζ του sportdog είναι συγκεκριμένο και ξεκάθαρο: τη δεδομένη στιγμή ο Ρόκα δεν έχει επαφές με κανέναν υποψήφιο προπονητή. Ή, για να το πούμε διαφορετικά, δεν μπορούσε μέχρι χτες ακόμη και να δημοσιοποιήσει ή να ρισκάρει τη δημοσιοποίηση επαφών (αν και εφόσον αυτές υπάρχουν) αφού κάτι τέτοιο θα ήταν – περισσότερο – unfair προς τον υφιστάμενο ακόμη προπονητή του συλλόγου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αναζήτηση από χτες το βράδυ μπορεί να ξεκινήσει και με τη…βούλα. Γνωστή η στάση του Ρόκα για τον τεχνικό με τον οποίο συνεργάστηκε στην ΑΕΚ Λάρνακας, τον Ιμανόλ Ιντιάκεθ, για τον οποίο όπως είχε αναφέρει ο «σκύλος» και σε παλαιότερο ρεπορτάζ του, ο Ρόκα έσταζε μέλι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ δεν είναι απλά ο καλύτερος προπονητής, με τον οποίο έχω συνεργαστεί, αλλά και ο καλύτερος άνθρωπος, ο πιο «φυσιολογικός» άνθρωπος κι αυτό είναι πολύ δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα όσο είμαι στο ποδόσφαιρο, και ως παίκτης και ως τεχνικός διευθυντής. Αλλά καταλαβαίνω ότι είναι μία θέση όπου εκτίθεσαι, όλος ο κόσμος πιστεύει πως ξέρει ποιο είναι το καλύτερο σύστημα και η καλύτερη ενδεκάδα. Πιστεύω ότι δεν εκτιμήθηκε όσο άξιζε».

Από εκεί και πέρα, γράφτηκε μεταξύ των υποψηφίων ο Άντονι Ιραόλα, ο 38χρονος τεχνικός της Μιραντές, ομάδας Σεγούντα Ντιβιζιόν, ο οποίος και κέρδισε πολλούς πόντους με τη φετινή της εντυπωσιακή πορεία ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Επίσης προπονητής που έχει περάσει από την ΑΕΚ Λάρνακας, από τον Ιούνιο του ’18 ως τον Ιανουάριο του ’19, όταν όμως ο Τσάβι Ρόκα είχε αποχωρήσει από την τεχνική της διεύθυνση.

Πάλι με δικά του λόγια, όταν προλήφθηκε στην ΑΕΚ: «Δεν τον ξέρω. Για να τον επιλέξουν όμως, σημαίνει ότι έχει σωστό προφίλ. Να τον αφήσουν να δουλέψει, να τον στηρίξουν για να πετύχει». Δεν στηρίχτηκε, δεν πέτυχε, αποχώρησε πολύ γρήγορα. Πλέον όμως ο Ιραόλα είναι από τα «καυτά» ονόματα προπονητών στην Ισπανία, θεωρείται ιδιαίτερα ανερχόμενος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ποντάρουν σε…αναβάθμισή του σε έναν καλύτερο πάγκο από αυτόν της Μιραντές. Γι’ αυτό και δύσκολα, τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον, ο Βάσκος θα επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα.

Μια ακόμη υποψηφιότητα που καταγράφηκε είναι αυτή του Πορτογάλου Ζόρζε Σίλας, ο οποίος προέρχεται από μια αποτυχημένη, συντομότατη, θητεία στην Σπόρτινγκ (ολοκληρώθηκε προ πανδημίας), ύστερα από μια επιτυχημένη στην Μπελενένσες. Οι πληροφορίες που θέλουν Ρόκα και Σίλας να έχουν έρθει σε επαφή δεν επιβεβαιώνονται, δεδομένα το οικονομικό πλαίσιο που συνοδεύει τον Πορτογάλο καλύπτεται από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν μοιάζει τη δεδομένη στιγμή, έστω από τα αρχικά στοιχεία του ρεπορτάζ να είναι ο Σίλας στην πρώτη σειρά των επιλογών του Ρόκα.

Σε αυτές, λογικό είναι, θα εμφανιστούν πως βρίσκονται όσοι Ισπανοί προπονητές είναι χωρίς ομάδα τη δεδομένη στιγμή. Και δεν είναι και λίγοι. Με δεδομένο το συμβόλαιο του Δώνη, ο Παναθηναϊκός μπορεί να καλύψει οικονομικά αρκετούς εξ αυτών. Η λογική όμως λέει πως και λόγω πανδημίας, αλλά και λόγω αβεβαιότητας με το πώς θα «χωρίσουν» Δώνης – Παναθηναϊκός, η απόφαση για την επιλογή του νέου προπονητή θα αφορά αφενός οικονομικότερο τεχνικό αφετέρου δεν θα είναι βιαστική (ειδικά αν ο Δώνης αποφύγει – που είναι και το συντριπτικά πιθανότερο- την άμεση παραίτηση).

Από τη μεριά μας να προσθέσουμε ένα ακόμη όνομα στα όσα έχουν προταθεί στους «πράσινους» και αφορά πρόταση που έχει γίνει απ’ ευθείας στον Αλαφούζο: Ντάμιρ Κάναντι. Του Ιντιάκεθ κυρίως, αλλά και του Αυστριακού, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τη δεδομένη στιγμή να τα «κάψουμε». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεταγραφή-έκπληξη των Αγγελόπουλων - Παίρνουν "φονιά" - Είχε φύγει "σκοτωμένος" από ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags