Facebook Pixel Sportdog.gr | Συγκλονιστική ιστορία! Παλαίμαχος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έψηνε σουβλάκια έξω απ'την Τούμπα
| 2020-05-30 20:10:00

Συγκλονιστική ιστορία! Παλαίμαχος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έψηνε σουβλάκια έξω απ'την Τούμπα

Sportdog Team
Συγκλονιστική ιστορία! Παλαίμαχος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έψηνε σουβλάκια έξω απ'την Τούμπα

Ο Γιώργος Σκαρτάδος υπήρξε σπουδαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής, σε θέσεις που δεν τράβαγαν ιδιαίτερα το μάτι τότε, σε ένα Ελληνικό κοινό μη εκπαιδευμένο στο ξένο ποδόσφαιρο, όπως είναι το σημερινό. Τίμησε τη φανέλα και του ΠΑΟΚ, και του Ηρακλή, και του Ολυμπιακού.

Ο Θέμης Σινάνογλου γράφει στο «ΦΩΣ» πώς ο Γιώργος Σκαρτάδος έφτασε να ψήνει σουβλάκια έξω από την Τούμπα.

Λίγο πριν έρθει η διακοπή στο πρωτάθλημα, μια φωτογραφία του προξένησε σοκ, με τον ίδιο να ψήνει σουβλάκια έξω από την Τούμπα. Έτυχε αυτές τις μέρες και έμαθα τις πιο έγκυρες πληροφορίες για αυτό το θέμα. Είναι ενδιαφέρον θέμα. Και ό,τι γράψω είναι γκαραντί. Ο ίδιος ο Σκαρτάδος δεν κάνει δηλώσεις για αυτή την κατάσταση. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, η ζωή δεν ξέρεις πώς μπορεί να σου τα φέρει. Ο Σκαρτάδος όμως δεν το κάνει αυτό για επιβίωση, πάει και βοηθάει τον κουμπάρο του, ο οποίος έχει μια δραματική ιστορία.

Είναι μια μεγάλη οικογένεια, ο κουμπάρος του έχει τρία παιδιά και έχει χάσει άλλα δύο! Το ένα κάηκε στη Μονάδα Νεογνών στο «Ιπποκράτειο» από φωτιά, πέθανε στη θερμοκοιτίδα. Και το άλλο είχε μείνει ανάπηρο, είχε μια σπάνια ασθένεια, μεγάλωνε σαν «φυτό» και πέθανε σε παιδική ηλικία. Εδώ μπορεί κανείς να σκεφτεί και τι καταστροφή έχει πάθει μία σειρά επαγγελμάτων σχετικών με το ποδόσφαιρο. Μιλάμε για καταστροφή που όχι μόνο τραβάει καιρό, αλλά θα τραβήξει πολύ ακόμα - όσο δεν θα επιτρέπεται οι φίλαθλοι να πηγαίνουν στα γήπεδα.

Και άμα έρθει δεύτερο κύμα το φθινόπωρο, που οι ειδικοί λένε ότι έτσι θα γίνει, τότε θα φτάσουν να έχουν μείνει κλειστά τα γήπεδα για τους φιλάθλους πάνω από έναν χρόνο! Ακόμα και αν το έκανε για προσωπική του επιβίωση ο Σκαρτάδος, θα ήταν τιμητικό για εκείνον, είχα γράψει στα σόσιαλ μίντια, και πως δεν ξεχνάω τον Λάκη Γκλέζο του Ολυμπιακού που έψηνε σουβλάκια σε μια υπαίθρια ψησταριά στον Ρέντη, στον δρόμο, όταν του είχα πάρει συνέντευξη.

Το είχε δει αυτό το σχόλιο ο Σκαρτάδος. Ένας παίκτης που ήταν χρόνια αρχηγός του ΠΑΟΚ, ήταν 3 χρόνια αρχηγός και στον Ηρακλή, έγινε αρχηγός και στον Ολυμπιακό! Παίκτης που έπαιξε 22 χρόνια μπάλα! Ροδίτης. Δέκα χρόνια στον ΠΑΟΚ, 3 χρόνια στον σπουδαίο τότε Ηρακλή, 2 χρόνια στον Ολυμπιακό. Από τη Ρόδο είχε ξεκινήσει. Είχε 478 συμμετοχές στην Α' Εθνική! Συγκλονιστικός αριθμός, θυμίζει παλιά χρόνια. Και έβαλε 108 γκολ, ενώ έπαιζε σε μεσοαμυντικές θέσεις. Έχει κι ένα άλλο παράξενο, πέρα από ψήστης σουβλακιών. Ενώ πολλοί ποδοσφαιριστές ξεκινάνε από μπροστινές θέσεις και όσο περνάνε τα χρόνια οπισθοχωρούν, εκείνος άρχισε ως δεξιός μπακ, μετά πήγε αμυντικός χαφ και έπειτα έγινε «8άρι».

Έχει παίξει και λίμπερο τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον Ηρακλή. Στον Ολυμπιακό ήρθε σε μεγάλη ηλικία, 35 χρόνων. Πρόλαβε όμως να ζήσει πρωτάθλημα με τον Μπάγεβιτς, τον οποίο θεωρεί «κλειδί» για την κατάκτηση του τίτλου. Όπως και τις μεταγραφές Τζόρτζεβιτς - Γιαννακόπουλου. Έζησε και κατάκτηση πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ το 1985. Πρωταγωνιστούσε ο Σκαρτάδος τότε.

Η Ρόδος, από την οποία άρχισε την καριέρα του μικρός, ήταν στην Α' Εθνική. Και προς τα τέλη της δεκαετίας του '70, κοντά στο 1980, έπεφτε ξύλο. Μου είχε πει την ιστορία και ο «Γκοτζίλα» της «Θύρας 7», που σε ματς εκεί έπεφτε ξύλο με τους ντόπιους, πλάτη με πλάτη οπαδοί και παίκτες του Ολυμπιακού δίπλα στο πούλμαν! Τον είχε πάρει τον Σκαρτάδο από τη Ρόδο ο Παντελάκης του ΠΑΟΚ, που τότε έδινε λεφτά. Τον πήρε μέσα από τα χέρια Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ο Παντελάκης είχε κλείσει και τον Σαργκάνη από την Καστοριά, μου τα είχε πει ο Σαργκάνης. Και ο Γαλάκος μού είχε πει ότι μάθαινε πως στον ΠΑΟΚ τότε έπαιρναν καλά λεφτά και τον ενοχλούσε που στον Ολυμπιακό έπαιρνε λιγότερα.

Ο Γιώργος Σκαρτάδος έπαιξε μαν του μαν τον Μαραντόνα στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Νάπολι στην Τούμπα και τα είχε πάει περίφημα. Στο δεύτερο ματς είχε σκοράρει κιόλας. Όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ, ήταν ο τρίτος σκόρερ στην Ιστορία του! Αυτά τα γράφω για να γίνει αντιληπτό ποιος παίκτης έψηνε σουβλάκια έξω από την Τούμπα. Στον ΠΑΟΚ δεν αξιοποιήθηκε ποτέ ως βετεράνος, δεν του συγχώρεσαν μάλλον ότι πήγε στον Ολυμπιακό.

Ο κόσμος πήγαινε πολύς πάντως στον δρόμο που έψηνε σουβλάκια ο Σκαρτάδος και όταν τον χτυπούσαν φιλικά στον ώμο, εκείνος τους έλεγε ότι το γουστάρει αυτό που κάνει. Ο πολύς κόσμος, που αγαπάει το ποδόσφαιρο, σέβεται τους καλούς παίκτες που έπαιξαν πολλά χρόνια, σε όποια ομάδα και αν ήταν. Αρκεί να μην προκαλούσαν. Πρέπει να γίνει μια προσπάθεια απ' όλους μας να ξαναφτιάξει το ποδόσφαιρο. Διότι αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ποδόσφαιρο και μοιάζει με «Άγρια Δύση». Το μίσος έχει κυριαρχήσει, τυφλό μίσος που γυρίζει και εις βάρος των ίδιων των παραγόντων. Δεν τους βοηθάνε όμως οι γύρω γύρω, γιατί κάποιοι κονομάνε από το μίσος και τον πόλεμο. Στο τέλος όλοι μαζί θα βουλιάξουμε.

ΠΗΓΗ: campion.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags