Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βούλνετ Μπάσα: Μεγάλη συνέντετξη στο sportdog για τον Αλβανό άσο!
| 2020-05-31 14:30:00

Φέρνει τον νέο Κόλα ο Ρόκα - "Ίσως καλύτερος - Θα του κάψουν το αμάξι - Γιατί έγινε... Αλβανός"

του Νίκου Στεργίου
Φέρνει τον νέο Κόλα ο Ρόκα - "Ίσως καλύτερος - Θα του κάψουν το αμάξι - Γιατί έγινε... Αλβανός"

Η περίπτωση του Βούλνετ Μπάσα απασχολεί τον Παναθηναϊκό. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες το πράσινο ενδιαφέρον έγινε γνωστό σε Πολωνία, όπου ο παίκτης αγωνίζεται με τη φανέλα της Βίσλα Κρακοβίας, αλλά και στη χώρα από την οποία κατάγεται, την Αλβανία.

Διακρίνεται για το δυναμικό του στυλ και τα πολλά τρεξίματα. Έχει την πάσα με την οποία μπορεί να ξεκλειδώσει το παιχνίδι και σουτάρει από μακρινές αποστάσεις. Ένα πολύ καλό του στοιχείο επίσης είναι, ότι ηρεμεί πολύ το παιχνίδι. Διαθέτει παραστάσεις από Ελβετία και Ισπανία. Φέτος μέτρησε 18 συμμετοχές και 1 γκολ με τη Βίσλα Κρακοβίας, στην οποία έχει βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη, καθώς έχει συμπληρώσει τρία χρόνια παρουσίας, ενώ το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2021.

Στην Πολωνία μάλιστα τον χαρακτηρίζουν νέο Μπλένταρ Κόλα. «Ίσως είναι καλύτερος», αναφέρει στο sportdog ο Πρεζέμεκ Γκάζλερ, ο οποίος εξηγεί γιατί το όνομα του παίκτη κυκλοφορεί στην πιάτσα παρότι έχει συμβόλαιο άλλον ένα χρόνο με την ομάδα του. «Η Βίσλα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεωκοπίας γι' αυτό ενδέχεται να φύγει με την Κρακόβια να του έχει κάνει ήδη πρόταση. Πρόκειται για την αιώνιο αντίπαλο της Βίσλα, μία μετακίνηση που αν συμβεί μπορεί να προκαλέσει πολύ βίαιες αντιδράσεις. Οι οπαδοί μπορεί να του κάψουν το αμάξι ή να του κάνουν κάτι χειρότερο», αναφέρει ο Πολωνός δημοσιογράφος.

Ποιος είναι ο λόγος που οι Πολωνοί τον συγκρίνουν με τον παλιό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ; «Όπως και ο Κόλα έτσι και ο Μπάσα δεν είναι καθαρό αμυντικό χαφ. Παίζει περισσότερο ως οχτάρι και πατά πολύ περιοχή», απαντά μιλώντας στο sportdog ο Βασίλης Τζιας, ο οποίος εργάζεται ως διαμεσολαβητής μεταγραφών στην Αλβανία με έδρα το Αργυρόκαστρο. 

Ο Βούλνετ Μπάσα, του οποίου ο αδελφός, Μίγκνεν, αγωνίστηκε στον Άρη, έπαιξε σε όλες τις μικρές εθνικές της Ελβετίας. Στην πρώτη ομάδα της Ελβετίας δεν μπόρεσε να κληθεί έτσι επέλεξε να αλλάξει ομοσπονδιακό συγκρότημα. Η Αλβανία όμως είχε πάντα όμως πολύ δυνατά αμυντικά χαφ. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που δεν κατάγραψε μεγάλη ιστορία εκεί. Έχει παίξει μόλις σε ένα παιχνίδι, κόντρα στην Αρμενία για 14 λεπτά, τον Αύγουστο του 2013.

«Ήρθε σε μία περίοδο που ήταν προπονητής ο Αλβανός, Τζιάνι Ντε Μπιάζι. Αυτός τον πήρε τρεις φορές σε αποστολή. Ο ίδιος ο παίκτης είχε δηλώσει ότι δεν μπόρεσε να μπει στο κλίμα της Εθνικής Αλβανίας. Ο προπονητής όμως τον ευχαρίστησε για την παρουσία του», αναφέρει ο άριστος γνώστης του αλβανικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη-σεισμός! Αυτοί οι δύο μπαίνουν στον ΠΑΟ - Η σχέση με Πιτίνο και η πασίγνωστη παρουσιάστρια

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags