Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο ηγέτης που έγινε άμπαλος - Το... κάρφωσε με Πλατανιά
| 2020-05-31 17:00:00

Ο ηγέτης που έγινε άμπαλος - Το... κάρφωσε με Πλατανιά - 3 εκατ. για πέταμα - Είναι και... σαπάκι;

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο ηγέτης που έγινε άμπαλος - Το... κάρφωσε με Πλατανιά - 3 εκατ. για πέταμα - Είναι και... σαπάκι;

Ολυμπιακός: Οι γέφυρες που προσπάθησε να χτίσει ο Κέβιν Μιραλάς στην πλευρά του Ολυμπιακού κατεδαφίστηκαν συθέμελα με τάχιστες διαδικασίες. Η απάντηση δε της ομάδας του Πειραιά στις δηλώσεις του Βέλγου ήταν αφοπλιστική.

«Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανοίξει ακόμα κέντρο αποκατάστασης. Όταν ανοίξει, θα συζητήσουμε με τον Μιραλάς το διάστημα που χρειάζεται να παραμείνει στο κέντρο...», ανέφεραν στο λιμάνι με αρκετή δόση ειρωνείας για έναν παίκτη από τη μεταγραφή του οποίου στην Έβερτον οι Ερυθρόλευκοι εισέπραξαν 7,5 εκατ. ευρώ. Ο κόσμος τον λάτρεψε.

Απ' ότι φαίνεται η πορεία του 32χρονου στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα του Πειραιά δείχνει πολλά για την αντιμετώπιση του θέματος επικοινωνιακά από τον Ολυμπιακό.

Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι του μυστηρίου παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή.

Ο Μιραλάς ήρθε στον Ολυμπιακό το 2010. Μέχρι να πάρει τη μεταγραφή στην Έβερτον σημείωσε 34 γκολ σε 71 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μάλιστα, τη δεύτερη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ.

Με τα «ζαχαρωτά» την εξαετία 2012-2016 αγωνίστηκε 151 φορές και σημείωσε 29 γκολ. Δεν ήταν όμως το πρώτο βιολί της ομάδας του Λίβερπουλ. Αυτός ήταν ο λόγος που τον οδήγησε πίσω στο λιμάνι τον Ιανουάριο του 2018.

Είχε πρόβλημα με τη διοίκηση της Έβερτον, γιατί όταν τον κάλεσε να υπογράψει νέο συμβόλαιο τον έκανε να πιστέψει πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα «ζαχαρωτά» κάτι που δεν έγινε ούτε όταν ανέλαβε ο Σαμ Αλαρντάις. Ο προκάτοχός του (Ρόναλντ Κούμαν) δεν τον λογάριαζε ως βασικό.

Εκείνη τη χρονιά δημοσιεύματα στο Νησί υποστήριζαν ότι ο Μιραλάς ήταν δυσαρεστημένος στην Έβερτον από την αρχή της προετοιμασίας. Κατάλαβε πως δεν θα ήταν πρώτη επιλογή, παρόλο που όταν είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο, τον είχαν αφήσει να πιστέψει ότι θα ήταν σημαντικό κομμάτι της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός φάνταζε ιδανικός προορισμός. Όταν είχε φύγει είχε πει πως μία ημέρα θα επέστρεφε. Γι' αυτό και η επιστροφή του είχε προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού. Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η προσθήκη του Μιραλάς έδινε πολύ μεγάλες προοπτικές για την επίτευξη του στόχου.

Εκείνο τον Γενάρη τα ρεπορτάζ τον αποθέωναν. «Ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλούς παίκτες της ποιότητας του Μιραλάς. Θα είναι ο σταρ της ομάδας. Προσθέτει απίστευτη ποιότητα στο ρόστερ και ο ίδιος φαίνεται αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα να πετύχει τους στόχους της», αναφερόταν μεταξύ άλλων.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε πολύς κόσμος και ο Βέλγος υποσχέθηκε στους οπαδούς πολλά γκολ και κούπες με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. «Η λατρεία του κόσμου αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τον Κέβιν να γίνει ξανά ο ηγέτης του Θρύλου και να τον οδηγήσει σε νέες και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Ο Βέλγος έδειξε ανυπόμονος να αγωνιστεί ξανά στο «Γ. Καραϊσκάκης» μπροστά από τους φίλους του Ολυμπιακού, προκειμένου να τους προσφέρει νέες στιγμές μαγείας, όπως μόνο αυτός ξέρει να κάνει» ήταν μερικά από τα διθυραμβικά λόγια που συνόδεψαν την άφιξή του στην Ελλάδα σε ερυθρόλευκο στέκι ενημέρωσης του διαδικτύου.

Η μεγάλη αντεπίθεση που περίμεναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού με Μιραλάς για την κατάκτηση του 8ου συνεχόμενου πρωταθλήματος δεν έγινε ποτέ. Η ομάδα έμεινε εκτός τίτλου από τον Φλεβάρη στο ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Ο παίκτης συμπλήρωσε 13 συμμετοχές και πέτυχε μόνο 2 γκολ απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους όπως ο Πλατανιάς και η Κέρκυρα.

Κοινώς, ήταν άφαντος. Γι' αυτό και αποχώρησε πρόωρα (ο δανεισμός του έληγε Ιούνιο), αρχές Μαΐου από τον Ολυμπιακό με τον δανεισμό του από την Έβερτον που κόστισε 3 εκατ. ευρώ να διακόπτεται, ενώ δεν ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς που είχε μπει στη συμφωνία των δύο πλευρών ύψους 6 εκατ. ευρώ. Η εμφάνισή του κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν και η τελευταία του με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Όσον αφορά την ειρωνική ερυθρόλευκη απάντηση περί κέντρου αποκατάστασης, το sportdog έψαξε το ιατρικό ιστορικό του Μιραλάς. Ο παίκτης έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι για λόγους υγείας στον Ολυμπιακό κι αυτό στην πρώτη του θητεία τον Φεβρουάριο του 2012, από πυρετό. Στην Έβερτον και τη Φιορεντίνα έβγαλε μυϊκούς τραυματισμούς, αλλά όχι ιδιαίτερα σοβαρούς. Το 2013 και το 2014 έχασε 8 και 9 παιχνίδια αντίστοιχα με τα «ζαχαρωτά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόφαση-βόμβα από Μαρινάκη! Τα αλλάζει όλα για την πρωτιά - Ετοιμάζει και μεταγραφάρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags