Facebook Pixel ΑΕΚ: Μάγκας Τίγρης! Δεν καταλαβαίνει από κρίση - Έτσι θα φέρει παικταράδες - Ο ένας είναι... αρρώστια
| 2020-04-30 18:55:00

Μάγκας Τίγρης! Δεν καταλαβαίνει από κρίση - Έτσι θα φέρει παικταράδες - Ο ένας είναι... αρρώστια

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μάγκας Τίγρης! Δεν καταλαβαίνει από κρίση - Έτσι θα φέρει παικταράδες - Ο ένας είναι... αρρώστια

Μεταγραφική προτεραιότητα της ΑΕΚ, η μόνη τη δεδομένη στιγμή, το φιξάρισμα της στρατηγικής αρχικά για τη μονιμοποίηση της παραμονής των τριών δανεικών που αγωνίστηκαν φέτος με τη φανέλα της. Πρώτος χρονικά και πιο προχωρημένος ως προς την έκβαση της υπόθεσης του ο Νταμιάν Σιμάνσκι.

Η Ενωση βρίσκεται σε καλό δρόμο με την Αχμάτ Γκρόζνι για την αλλαγή κυρίως του τρόπου αποπληρωμής (χρονικά και ποσοτικά ως προς τις δόσεις) του 1,5 εκατ. ευρώ του buy-out του διεθνή Πολωνού, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει συμφωνήσει (και υπογράψει) από την άφιξη του στην Αθήνα τετραετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 1,9 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που η ΑΕΚ τον αγόραζε – όπως και κινείται να κάνει – από το ρωσικό club.

Για τον Ογκνιεν Βράνιες τα πράγματα είναι συγκεκριμένα: θα πρέπει ο ίδιος να βρει την άκρη με την Αντερλεχτ και να λύσει το συμβόλαιο του, φτάνοντας σε έναν αμοιβαίως ικανοποιητικό συμβιβασμό. Αν τα καταφέρει και αποζημιωθεί για μέρος του 1,8 εκατ. ευρώ που έχει να παίρνει από τον βελγικό σύλλογο για την επόμενη διετία που δεσμεύεται με συμβόλαιο, τότε του έχει διαμηνυθεί πως τον περιμένει η ΑΕΚ και η συζήτηση περί μόνιμης πλέον επιστροφής του στα «κιτρινόμαυρα».

Ανάλογη πάνω κάτω τακτική θα ακολουθήσει η Ενωση και για τον Σέρχιο Αραούχο. Τα 2,7 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η ΑΕΚ στο τελευταίο deal δανεισμού του «Τσίνο» έμοιαζαν και ήταν ως ευκαιρία (βάσει τουλάχιστον των ποσών που στο παρελθόν ζητούσε η Λας Πάλμας για τον Αργεντινό). Η πανδημία όμως επηρέασε τα πάντα και προφανώς και την τακτική των «κιτρινόμαυρων».

Και εδώ, θα αφήσουν τον Αραούχο να επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της πίεσης που θα ασκηθεί στη Λας Πάλμας. Πίεση που συνίσταται από το τεράστιο συμβόλαιο που έχει με τον ισπανικό σύλλογο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να του καταβάλλει για την επόμενη τριετία 3,9 εκατ. ευρώ, ποσό που απλώς είναι αδύνατον να πληρώσει!

Εκεί λοιπόν θα πατήσει και η ΑΕΚ και ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος σημειωτέων έχει συμφωνήσει ήδη (από την στιγμή που ανακοινώθηκε ο δανεισμός του) σε νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ σε περίπτωση που τον αγόραζε, συμβόλαιο με αποδοχές στο 60% των όσων λαμβάνει στη Λας Πάλμας, δείγμα και της δικής του επιθυμίας να «μονιμοποιηθεί» (επιτέλους) στην Αθήνα.

Κοινώς, θα πιέσουν τη Λας Πάλμας προκειμένου είτε να δεχτεί ένα ακόμη χαμηλότερο, ένα πολύ χαμηλότερο buy-out από αυτό των 2,7 εκατ. ευρώ είτε να δεχτεί – στη χειρότερη για την ΑΕΚ – έναν νέο δανεισμό του Αργεντινού με εξ ημισίας καταβολή των αποδοχών του (όπως ισχύει και τώρα δηλαδή) και θέσπιση ενός – και πάλι – χαμηλότερου buy-out στο τέλος πλέον της επόμενης σεζόν.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ έχοντας σύμμαχο τον ποδοσφαιριστή, τα ασφυκτικά οικονομικά δεδομένα για της Λας Πάλμας και τον χρόνο (δεδομένα θα τραβήξει για ακόμη μια φορά η ιστορία του Αραούχο), έχει όλα τα ατού για να χειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα στο πλευρό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Ινσούα; Άσο από την ΑΕΚ "κλέβει" ο Ολυμπιακός - Αδιανόητο σενάριο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags