Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Αμπέλ Φερέιρα: To post που έκανε χαμό - Δείτε τι φοράει στο χέρι του (ΦΩΤΟ) 
| 2020-06-03 10:30:00

Απίστευτος Φερέιρα! Η κίνηση που έκανε χαμό - Ποιος Ολυμπιακός... - Δείτε τι φοράει στο χέρι (ΦΩΤΟ) 

του Λάζαρου Γεωργίδη
Απίστευτος Φερέιρα! Η κίνηση που έκανε χαμό - Ποιος Ολυμπιακός... - Δείτε τι φοράει στο χέρι (ΦΩΤΟ) 

ΠΑΟΚ - Αμπέλ Φερέιρα: H κοινωνική αντίδραση μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ είναι εμφανής και ολοένα και περισσότερο εντείνεται σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Πρωτοστάτης σε αυτήν την έκφραση αντίδρασης ο κόσμος του αθλητισμού. Χαρακτηριστικότερο μέσο ανάδειξης της τα social media. Εκει άλλωστε δημοσιοποίησε και τη δική του άποψη, τη δική του αντίδραση, ο Αμπέλ Φερέιρα, ποστάροντας στον λογαριασμό του στο Instagram, παραμονές μάλιστα του ντέρμπι-φωτιά με τον Ολυμπιακό, ένα απολύτως χαρακτηριστικό μήνυμα, σε ασπρόμαυρο φόντο, που είχε φροντίσει πρώτα επισήμως να δημοσιεύσει η ομάδα του ΠΑΟΚ στο δικό της λογαριασμό, με τον Πορτογάλο να ακολουθεί σχολιάζοντας: "Είμαστε όλοι ίσοι. Μία ομάδα. Καμία σημασία τα χρώματα".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We're all equal. One team. No matter the colors. #NoRacism #blacklivesmatter #PAOK #MoreThanFootball ⚫⚪

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Abel Ferreira (@coachabelferreira) στις

Ο ίδιος ο Φερέιρα πάντως, δείχνει στις συζητήσεις που έχει σχετικά με το περιστατικό που έχει συνταράξει τις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, πως είναι αρκετά διαβασμένος και η αντιρατσιστική στάση ζωής του είναι κατασταλαγμένη εδώ και πολλά χρόνια και εμφανής ακόμη και σε λεπτομέρειες της καθημερινότητας του που δεν είναι εμφανείς στο ευρύ κοινό, αλλά ούτε και παράλληλα χρειάζονται ιδιαίτερης προβολής.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το παράδειγμα πως ο ίδιος φοράει δύο λαστιχένια βραχιολάκια, ένα άσπρο και ένα μαύρο στο χέρι του, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτογραφία. Εύκολη και προφανής η ανάγνωση πως το κάνει εξαιτίας των χρωμάτων της ομάδας που προπονεί.

Θα ήταν άλλωστε κάτι το προφανές, μόνο που στην περίπτωση του Φερέιρα αυτά τα βραχιολάκια τα φοράει πριν την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη, ενδεικτικό του πόσο επηρεασμένος είναι από το θέμα της ισότητας και της αντι-ρατσιστικής του ιδεολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλες εκπλήξεις Φερέιρα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό - Έτσι θα... τρελάνει τον Μαρτίνς

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags