Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έβαλε τα... κλάματα ο Δώνης - Σε ποια ομάδα τον στέλνουν
| 2020-06-04 12:56:00

Έβαλε τα... κλάματα ο Δώνης - Σε ποια ομάδα τον στέλνουν - Ο πρώην Ολυμπιακός και η καψούρα Μπράνκο!

του Νίκου Στεργίου
Έβαλε τα... κλάματα ο Δώνης - Σε ποια ομάδα τον στέλνουν - Ο πρώην Ολυμπιακός και η καψούρα Μπράνκο!

Παναθηναϊκός - Γιώργος Δώνης: Ήταν... νομοτελειακό πως δεν θ’ αργούσε η στιγμή που θα κυκλοφορούσαν ενδιαφερόμενες ομάδες για τον Γιώργο Δώνη. Πέρασαν μόνο τρεις μέρες από την στιγμή που ξεκαθαρίστηκε πως δεν θα συνεχίσει το "τρένο" στον πάγκο του Παναθηναϊκού προκειμένου να διαρρεύσουν τα πρώτα συγκεκριμένα ονόματα.

Οι ενδιαφερόμενες λοιπόν μας ήρθαν από το Βέλγιο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τις Σερκλ Μπριζ και τη Σταντάρ Λιέγης. Άλλο που δεν ήθελε ο "σκύλος" για να ψαχτεί στην αγορά και να μάθει τι ισχύει και τι όχι σε σχέση με τον Ελληνα τεχνικό. Πρώτο και κύριο, ο Δώνης δεν έχει προσεγγιστεί από τις δύο ομάδες, αλλά από ατζέντη ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά του Βελγίου και ο οποίος του ζήτησε την έγκριση προκειμένου να τον "δουλέψει" εκεί.

Δεύτερον, από τις δύο συγκεκριμένες ομάδες, μόνο η Σερκλ αναζητά σίγουρα προπονητή. Ο γνωστός μας από τη θητεία του στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, Μπερντ Στορκ αποχώρησε με τη Μονακό, η οποία και ελέγχει/χρηματοδοτεί την ομάδα να παίζει καταλυτικό ρόλο στην εύρεση του επόμενου. Για την ακρίβεια, όπως επισημαίνονταν στο Βέλγιο, το χρονοδιάγραμμα πρόβλεπε ως την επόμενη εβδομάδα την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, ο οποίος και θα αναλάμβανε την εύρεση προπονητή.

Αυτός που φέρεται να έχει πάρει το χρίσμα για το πρώτο πόστο είναι -κατόπιν υπόδειξης των Ρώσων αφεντικών της Μονακό- ο Ιγκόρ Κορνέεφ, ο οποίος μάλιστα φέρεται να εξετάστηκε και από τον ΠΑΟΚ στην αναζήτηση για τον διάδοχο του Μάριο Μπράνκο. Σε κάθε περίπτωση, παρότι υπάρχει άνεση οικονομική στη Σερκλ, το μπάτζετ για τον προπονητή της δεν προβλέπεται να ξεπερνάει τις 300-350.000 ευρώ, το 1/3 δηλαδή των όσων προβλέπονταν να εισπράξει ο Δώνης την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, στη Λιέγη, τα πάντα εξαρτώνται από το τι θα κάνει ο πανταχού παρόντας στη Σταντάρ, Μισέλ Πρεντόμ. Προπονητής των "λιεζουά", είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αναλάβει πόστο τεχνικού διευθυντή, αφήνοντας σε άλλον τον πάγκο. Η περιπέτεια που πέρασε η Σταντάρ που οδήγησε αρχικά στην ανάκληση της άδειας της και την απόφαση για υποβιβασμό στα τοπικά, καθυστέρησε την απόφαση του Πρεντόμ.

Ο έρανος -ενδεικτικός της οικονομικής κατάστασης...- που έγινε και απέτρεψε τελικά την (ουσιαστική) διάλυση της Σταντάρ την κράτησε στα "σαλόνια" στο Βέλγιο και έχει κρατήσει σε αναμονή το τι θα κάνει ο Πρεντόμ. Αν τελικά επιλέξει να "μετακομίσει" στην τεχνική διεύθυνση του club, τότε και μόνο τότε ανοίγει ο πάγκος, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό τα χρήματα που θα υπάρχουν διαθέσιμα για τον επόμενο προπονητή θα είναι πολύ, πάρα πολύ χαμηλά. Και αναλόγως και τα χρήματα και για το αγωνιστικό μπάτζετ της επόμενης περιόδου.

Χρήματα δηλαδή και κατάσταση που μόνο δελεαστικά θα είναι για τον (όποιον) επόμενο προπονητή. Που σε κάθε περίπτωση, τόσο σε Μπριζ όσο και σε Λιέγη, δεν προκύπτει από τις δύο ομάδες που εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενες πως υπάρχουν σοβαρές, υπαρκτές πιθανότητες να είναι -έστω σε επίπεδο πρότασης- ο Γιώργος Δώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τρελάθηκε" ο Τίγρης! Ξαφνική "σφήνα" στον Ολυμπιακό για άσο του ΠΑΟ - Θα γίνει... μακελειό

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags