Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Σοκάρει η Τραμπζονσπόρ - "Ντου" της UEFA και στην Ελλάδα
| 2020-06-04 20:18:00

Σοκάρει η Τραμπζονσπόρ - "Ντου" της UEFA και στην Ελλάδα - "Τρέμει" top ομάδα - Ζημιά +40 εκατ.

του Λάζαρου Γεωργίδη
Σοκάρει η Τραμπζονσπόρ - "Ντου" της UEFA και στην Ελλάδα - "Τρέμει" top ομάδα - Ζημιά +40 εκατ.

ΠΑΟΚ: Η χτεσινή τιμωρία – αποκλεισμός για έναν χρόνο της Τραμπζονσπόρ από την ΟΥΕΦΑ για αθέτηση των προβλεπόμενων όρων του Financial Fair Play, πέραν όλων των υπολοίπων που φαίνεται πως ισχύουν στην Τουρκία, αναδεικνύει και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό και για τις ελληνικές ομάδες.

Πως δηλαδή η ΟΥΕΦΑ, ανεξαρτήτως συνθηκών, δεν χαρίζεται. Και προσοχή, μιλάμε για την Τραμπζονσπόρ, η οποία πέραν του ότι τη δεδομένη στιγμή είναι πρωτοπόρος στο τουρκικό πρωτάθλημα αποτέλεσε με την πρακτική και την (οικονομική) πολιτική της την τελευταία τριετία παράδειγμα προς μίμηση για την πρακτική της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Σαφές λοιπόν το πόσο ματαιόδοξα φάνταζαν τα όσα λέγονταν προ πανδημίας για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να άρει την τελευταία χρονιά του ευρωπαϊκού του αποκλεισμού, παράλληλα όμως και η συγκεκριμένη τιμωρία αποτελεί και «καμπανάκι» κατά του εφησυχασμού και στον ΠΑΟΚ.

Προφανώς μιλάμε για την ομάδα με το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα βάσει τουλάχιστον της καταστρατήγησης του Financial Fair Play. Σύμφωνα με πληροφορίες που ολοένα και περισσότερο βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία, ο οικονομικός απολογισμός που θα ανακοινωθεί στο τέλος του έτους θα κάνει λόγο για ζημιά μεγαλύτερη των 40 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία!

Ποσό που προφανώς έχει καλυφθεί από τις «ενέσεις» του Ιβάν Σαββίδη, για το FFP όμως αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη και επισύρει τιμωρίες. Ο Δικέφαλος την γλύτωσε και την γλυτώνει τουλάχιστον εδώ και 1,5 χρόνο, έδειξε «πρόσωπο» συμμόρφωσης τόσο στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού, όταν και μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό υπακούοντας στις… υποδείξεις δεν έκανε μεταγραφή, ανάλογα συμπεριφέρθηκε και τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ το πλαίσιο που έχει τεθεί και πρακτικά έχει ανακοινωθεί και για τη μεταγραφική δραστηριότητα του φετινού καλοκαιριού είναι ανάλογα «σφιχτό».

Μπορεί να υπάρχουν σοβαρά προσκόμματα σε επίπεδο υφιστάμενων συμβολαίων (Βέρνμπλουμ, Στοχ, Καντουρί), ωστόσο είναι σαφές πως αυτά ακριβώς δεν επιτρέπουν στον Δικέφαλο να… αγιάσει, αφού ακόμη και αν θέλουν κάποιοι να κάνουν μερικές.. παρασπονδίες, θεωρώντας πως η ΟΥΕΦΑ ακριβώς λόγω πανδημίας θα κάνει τα στραβά μάτια, χαλαρώνοντας το πλαίσιο του FFP, αποδεικνύεται από την περίπτωση της Τραμπζονσπόρ πως πρακτικά και για απολύτως συγκεκριμένες, «σεσημασμένες» περιπτώσεις δεν ισχύει.

Και ο ΠΑΟΚ ανήκει 101% σε αυτήν την κατηγορία των «σεσημασμένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Σάλταρε" ο Ιβάν! Φέρνει στον ΠΑΟΚ πακέτο δύο παικταράδες - Δίνει 9.000.000 - "Τρόμος" στον Πειραιά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags