Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Κόλαση" πριν την Τούμπα - Τι έγινε με τους διαιτητές
| 2020-06-05 22:34:00

"Κόλαση" πριν την Τούμπα - Τι έγινε με τους διαιτητές - "Τέντωμα" στο VAR - Θα πάρουν... εκδίκηση;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Κόλαση" πριν την Τούμπα - Τι έγινε με τους διαιτητές - "Τέντωμα" στο VAR - Θα πάρουν... εκδίκηση;

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Γνωστοί έγιναν την Πέμπτη οι διαιτητές που ορίστηκαν να διευθύνουν την πρεμιέρα των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Όπως σας ενημέρωσε το sportdog, την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα σφυρίξει ο Τάσος Παπαπέτρου, ενώ το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ο Θανάσης Τζήλος, ενώ VAR τοποθετήθηκαν ο Τάσος Σιδηρόπουλος και ο Ευάγγελος Μανούχος αντίστοιχα.

Μετά την τιμωρία των Θεσσαλονικιών με αφαίρεση 7 βαθμών για τη γνωστή υπόθεση πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη ο τίτλος του πρωταθλητή έχει ξεκαθαρίσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πλέι οφ στερούνται ενδιαφέροντος, αφού ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League. Οπότε το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, μιας και θα παρακολουθήσουμε μία ακόμα μάχη Δικεφάλων.

Στο διαιτητικό κομμάτι της υπόθεσης, υπήρξαν αντιδράσεις για τον ορισμό Παπαπέτρου και Σιδηρόπουλου, από έναν ενημερωτικό τομέα του διαδικτύου που έχει "ερυθρόλευκο" προσανατολισμό. Όπως συνέλαβαν οι κεραίες του sportdog όμως οι διαιτητές της Super League το είχαν δεδομένο ότι αυτοί οι δύο έπαιρναν το χρίσμα να σφυρίξουν το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κοινώς περίμεναν τέτοιο ορισμό. Παπαπέτρου και Σιδηρόπουλος είναι αναμφισβήτητα οι κορυφαίοι διαιτητές στην Ελλάδα, γι' αυτό και τοποθετήθηκαν σε αυτή την αναμέτρηση, η οποία παρότι γίνεται κεκλεισμένων των θυρών λόγω του κορωνοϊού μυρίζει μπαρούτι εξαιτίας της δικαστικής διαμάχης ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τη διαιτησία. Καταρχάς οι VAR θα κληθούν να είναι στο πόστο τους 4 ώρες πριν τη σέντρα.

Ο λόγος; Επειδή προστέθηκε η γραμμή του οφσάιντ οι διαιτητές πρέπει να κάνουν κάποιες δοκιμές στο κέντρο ελέγχου του Video Assistant Referee. Ο συντονισμός στο κέντρο ελέγχου με τους διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο ήταν το μείζον θέμα στην υπόθεση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του sportdog, οι διαιτητές εκπαιδεύτηκαν πάνω σε φάσεις κάνοντας πολύωρες τηλεδιασκέψεις προκειμένου να είναι έτοιμοι για τα πλέι οφ, όπου οι Έλληνες διαιτητές επανέρχονται σε παιχνίδια των μεγάλων ομάδων.

Προ κορωνοϊού η αμφισβήτηση στους Έλληνες διαιτητές ήταν μεγάλη γι' αυτό και επιστρατεύτηκαν ξένοι, ύστερα από απαίτηση συγκεκριμένων ομάδων. Σταδιακά όμως άρχισαν να αυξάνονται τα παράπονα για τη διαιτησία των ξένων διαιτητών. Τα λάθη τους ήταν πολλά. Έτσι φτάσαμε στο σημείο η πανδημία του κορωνοϊού να επαναφέρει τις ελληνικές σφυρίχτρες στα ματς των Big4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβες Γεωργίου: Ποιος Ολυμπιακός; Ο Άρης του Μελισσανίδη! Διαβάζω Κόλκα και... – Τι κάνει ο ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags