Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Χτυπάει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ - Β’ Εθνική για Ολυμπιακό - Όχι άλλο Ζαμπά - Γήπεδο σε 7-8 χρόνια"!
| 2020-06-06 19:00:00

"Χτυπάει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ - Β’ Εθνική για Ολυμπιακό - Όχι άλλο Ζαμπά - Γήπεδο σε 7-8 χρόνια"!

του Γιώργου Κτενά
"Χτυπάει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ - Β’ Εθνική για Ολυμπιακό - Όχι άλλο Ζαμπά - Γήπεδο σε 7-8 χρόνια"!

Στο ντέρμπι τού ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, στην πρεμιέρα των πλέι οφ, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Στέλιος Γρηγοριάδης.

Άριστος γνώστης τού ρεπορτάζ των ομάδων της Θεσσαλονίκης, σχολίασε ακόμα την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας και του CAS, στην πιθανότητα πώλησης των Γιαννούλη και Λημνιού, στην καλοκαιρινή ενίσχυση αλλά και στο νέο γήπεδο του συλλόγου.

"Δεν ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός - Υποχρέωση ΠΑΟΚ για νίκη στην Τούμπα"

"Κανείς δεν ξέρει τι θα δούμε στο παιχνίδι τού Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, μετά από απραξία 2,5 μηνών, με τον φόβο να έχει επηρεάσει τους παίκτες, με τον κίνδυνο των τραυματισμών υπαρκτό, με τις άδειες κερκίδες. Είναι κάτι που περιμένουμε με ενδιαφέρον το τι ποδόσφαιρο θα δούμε, καθώς και πριν δεν βλέπαμε τίποτα σπουδαίο. Οι ενδιαφερόμενοι στα πλέι οφ είναι μόνο εκείνοι που έχουν βαθμολογικό κίνητρο και από όλες τις ομάδες αυτοί είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο γνωστός δημοσιογράφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το ντέρμπι της Τούμπας:

"Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι να κάνουν 10 νίκες στα 10 ματς των πλέι οφ. Θα πρέπει να υπερασπιστούν τη διαφορά του 1 βαθμού που έχουν από την ΑΕΚ για να μη χάσουν και τη δεύτερη θέση. Φυσικά πρέπει να το κάνουν γιατί ελπίζουν ότι στο CAS μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει πίσω τους 7 βαθμούς για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, άρα πρέπει να προσπαθήσουν να καλύψουν τη διαφορά των 7 βαθμών από τον Ολυμπιακό".

"Μονόδρομος να πέσει ο Ολυμπιακός - Με τόσα λεφτά θα φύγει ο Γιαννούλης"

Στην περίπτωση του CAS και της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ τι βλέπετε;

"Με το θέμα τής πολυϊδιοκτησίας τού ΠΑΟΚ έγινε δεκτή η εισήγηση της ΕΕΑ, αν και αυτή η εισήγηση δεν προερχόταν από δικαστές θεωρήθηκε δεσμευτική. Ποιος ξέρει αν θα κάνει το ίδιο το CAS ή όχι; Αν ψάξει να βρει αν στοιχειοθετείται ζήτημα πολυϊδικοτησίας, το πιθανότερο είναι η απόφαση να είναι απαλλακτική για τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, οι δικαστές της Επιτροπής δεν γίνεται να μη θεωρήσουν δεσμευτική την απόφαση της εισηγήτριας, που είναι πρωτοδίκης, μέλος του δικαστικού σώματος. Γιατί στην περίπτωση της πολυϊδιοκτησίας έκαναν αποδεκτή την εισήγηση ανθρώπων που δεν ήταν δικαστές, τώρα δεν θα την κάνουν αποδεκτή; Αν επικρατήσει η κοινή λογική, θα προχωρήσει η εισήγηση για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου. Είναι μονόδρομος, σύμφωνα με την κοινή λογική. Αν ήταν μόνος του στην υπόθεση ο Ατρόμητος, θα το είχαμε δεδομένο ότι πέφτει. Αλλά εμπλέκεται ο Ολυμπιακός και όλοι αναρωτιόμαστε αν θα το κάνουν. Ζήτω η Ελλάς".

Στο κομμάτι των πωλήσεων τι έχουμε να πούμε; τα ονόματα των Γιαννούλη και Λημνιού είναι στην επικαιρότητα για τον ΠΑΟΚ.

"Από τον ΠΑΟΚ υποστηρίζουν ότι ο Γιαννούλης και ο Λημνιός θα πωληθούν μόνο αν καλυφθούν οι ρήτρες τους. Πουλάνε, δηλαδή, αλλά δεν ξεπουλάνε. Οι πραγματικά καλοί παίκτες, που είναι κομμάτι του βασικού κορμού και έχουν μέλλον, όπως οι συγκεκριμένοι δύο, φεύγουν μόνο αν καλύψει τη ρήτρα ο ΠΑΟΚ. Δεν έχει πρεμούρα για να τους πουλήσει η ομάδα, όπως δεν ήθελε να πουλήσει και τον Πρίγιοβιτς. Αλλά όταν έρχεται προσφορά που καλύπτει τη ρήτρα, τι μπορεί να κάνει μια ομάδα;".

"Δεν έγινε σοβαρή δουλειά στον ΠΑΟΚ - Να μην δώσει 5 εκατ. - Έτοιμο το γήπεδο μετά από..."

Το μπάτζετ τη νέα αγωνιστική περίοδο, πάντως, αναμένεται να είναι μαζεμένο σε όλες τις ομάδες και από τον ΠΑΟΚ βγαίνει προς τα έξω ότι θα δοθεί βαρύτητα σε εξελίξιμους παίκτες στις μεταγραφές.

"Αν είναι μαζεμένα τα πράγματα στο μπάτζετ, θα πρέπει να βρει καλές και φθηνές λύσεις από την Ελλάδα. Προϋποθέτει προεργασία και σοβαρή δουλειά, να έχουν εντοπιστεί ικανοί παίκτες και να αποκτηθούν σε καλή τιμή. Το ίδιο ισχύει και για την ξένη αγορά, που σπάνια τα τελευταία χρόνια είχε γίνει σοβαρή δουλειά στον ΠΑΟΚ. Μπορούν να αποκτηθούν παίκτες σε καλή τιμή, να μην πεταχτούν άσκοπα λεφτά όπως έχει γίνει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Για να γίνει ορθολογική διαχείριση δεν είναι ανάγκη να πουλήσει παίκτες, αλλά να αποκτήσει στη σωστή τιμή. Να μην δώσει 5 εκατ. ευρώ για να πάρει άλλον Ζαμπά, δηλαδή, αλλά και να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Μαουρίτσιο στο ποσό που είναι σήμερα. Δεν είναι και ο Τσάβι. Ή ο Ελ Καντουρί, που είναι διακοσμητικό στοιχείο".

Στο θέμα τού γηπέδου τι περισσότερο μπορούμε να πούμε;

"Όπως διαβεβαιώνουν όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα του νέου γηπέδου, τρέχει πιο γρήγορα από το χρονοδιάγραμμα. Το ζήτημα είναι ότι τρέχει ήδη 2-3 χρόνια και μετά την έκδοση του διατάγματος για την κατεδάφιση που θα φέρει την κατασκευή τού νέου γηπέδου, θα χρειαστούν άλλα 2-3 χρόνια. Γι' αυτό και η συζήτηση για το Καυτανζόγλειο αφορά μίσθωση για 2+1 χρόνια. Ε, ούτε στην Ουγκάντα δεν θα χρειαζόντουσαν τόσα χρόνια για να φτιαχτεί ένα γήπεδο. Γιατί αν βάλουμε ότι πριν αρχίσουν επίσημα οι διαδικασίες ήταν και 1-2 που υπήρχαν συζητήσεις για το θέμα του νέου γηπέδου, ο ΠΑΟΚτσής θα κάνει 7-8 χρόνια συνολικά για να δει το νέο γήπεδό του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτος Σαββίδης! Τι αποφάσισε για το PAOK TV πριν τον Ολυμπιακό - Θα σαλτάρουν οι οπαδοί

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags