Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Δημήτρης Γιαννακόπουλος:
| 2020-06-09 16:00:00

Έτσι θα μείνει στον ΠΑΟ ο Δημήτρης - Με ποιους τα έχει - Τι "παίζει" για ΠΑΕ, γήπεδο, οργανωμένους

του Νίκου Στεργίου
Έτσι θα μείνει στον ΠΑΟ ο Δημήτρης - Με ποιους τα έχει - Τι "παίζει" για ΠΑΕ, γήπεδο, οργανωμένους

Παναθηναϊκός - Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Δεν είναι εύκολο να σταχυολογηθεί κάτι το ιστορικά ξεχωριστό. Γιατί αυτό είναι συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλoς. Μόνο και μόνο που ανακοίνωσε πως το όνομα Γιαννακόπουλoς έπειτα από 33 χρόνια παύει να υφίσταται στον μπασκετικό Παναθηναϊκό αρκεί για να αναδείξει την ιστορικότητα του γεγονότος.

Από σήμερα λοιπόν, το μπασκετικό τμήμα του Παναθηναϊκού τελεί υπό πώληση έναντι τιμήματος που ορίστηκε στα 25 εκατ. ευρώ. Το μάνατζμεντ και το "τρέξιμο" του συλλόγου το αναλαμβάνουν οι επί χρονιά συνεργάτες της οικογένειας Γιαννακόπουλου, Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως για τον ίδιο το κεφάλαιο "μπασκετικός Παναθηναϊκός έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα", πως θα σταματήσει τη χρηματοδότηση του τμήματος (σε αντίθεση με το τμήμα του βόλεϊ για παράδειγμα) και πως ο ίδιος επιθυμεί τη φυγή του συλλόγου από την Ευρωλίγκα.

Ως προς αυτό, ξιφούλκησε κατά της διοργάνωσής (τη χαρακτήρισε "έκτρωμα και ορισμό της αποτυχίας") και του ίδιο του Τζόρντι Μπερτομέου, τόνισε πως πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη μεταπήδηση του συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ, πως ο ίδιος και το θέλει και θα το εισηγηθεί και πως ελπίζει τα νέα αφεντικά του συλλόγου να το αποφασίσουν, προσμετρώντας όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους, οικονομικές αλλά και τις προτιμήσεις του κόσμου.

Από εκεί και πέρα, ο καταλύτης όλων των αποφάσεων του Γιαννακόπουλου, το "καύσιμο" ήταν το γηπεδικό. Εκεί ήταν ξεκάθαρος, με σαφείς αιχμές. Ανέλυσε το χρονικό των εξελίξεων, αποκαλύπτοντας με λεπτομέρειες την επίτευξη της περυσινής συμφωνίας.

Αυτή πρόβλεπε την παραχώρηση της Λεωφόρου (που τιμολογείται στα 300 εκατ. ευρώ) έναντι ανταλλάγματος ποδοσφαιρικού γηπέδου 28.000 θέσεων, γηπέδου μπάσκετ 12.500, γηπέδου για τα τμήματα του ερασιτέχνη 3.000 θέσεων, πισίνα, μουσείο, γραφεία για τον ερασιτέχνη, 17.000 τ.μ. για εμπορικές χρήσεις, όλες στη διάθεση του ερασιτέχνη συν, 40 εκατ. ευρώ που θα έμπαιναν στα ταμεία του ερασιτέχνη για λειτουργικά έξοδα.

Αυτήν ακριβώς τη συμφωνία έθεσε ως πλαίσιο παραμονής του στα παναθηναϊκά δρώμενα! Διαπίστωσε λόγω και των συνθηκών, αλλά και ύστερα από διάφορες συναντήσεις του πως πλέον προωθούνται διαφορετικά σχέδια, που δεν περιλαμβάνουν κατασκευή τίποτα άλλου στον Βοτανικό εκτός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Και έτσι, ο Γιαννακόπουλος εξήγγειλε πως περιμένει από Δήμο και Πολιτεία να ανακοινώσουν επισήμως πως η περυσινή συμφωνία παραμένει σε ισχύ ως τις επερχόμενες εκλογές του Ερασιτέχνη.

Αν κάτι τέτοιο γίνει, τότε όπως ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος τόνισε, θα είναι πρώτος που θα κάτσει στο τραπέζι για την υλοποίηση του πλάνου που θα στεγάσει έναν ενιαίο Παναθηναϊκό. Διαφορετικά, αποχωρεί από τον Ερασιτέχνη, χωρίς να θέλει (εμφανώς) να μπλοκάρει την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό.

Και αυτό παρότι κάτι τέτοιο το χαρακτήρισε ιστορικό λάθος, τονίζοντας μάλιστα ενδεικτικά πως αν είναι να παραχωρηθεί η Λεωφόρος για να γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, τότε αυτό θα πρέπει να γίνει ακριβώς εκεί που βρίσκεται η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού και όχι στον Βοτανικό, όπου μάλιστα -σύμφωνα με τις τελευταίες προτάσεις- ο Παναθηναϊκός θα είναι ενοικιαστής, με τον Δήμο να εκμεταλλεύεται τις εμπορικές χρήσεις!

Σαφείς, σαφέστατες οι αιχμές που άφησε για αλλαγή στάσης τόσο από την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς της γενικότερα όσο φυσικά και συγκεκριμένα από τον Δήμο Αθηναίων (είναι χαρακτηριστικό πως δεν ανέφερε ούτε μια φορά ονομαστικά τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας), ενώ φυσικά δεν έλειψαν και οι ξεκάθαρες μομφές, σπόντες, "καρφιά" -όπως θέλετε πείτε το- προς τον Γιάννη Αλαφούζο.

Τόσο ως προς την περυσινή του στάση, όταν ο Γιαννακόπουλος (όπως ανέφερε ο ίδιος) του πρότεινε 50-50 χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού τμήματος όσο και έκτοτε, με τα πλέον πρόσφατα που κατά τον Γιαννακόπουλο αποδεικνύονται από διάφορα δημοσιεύματα σε media ιδιοκτησίας Αλαφούζου.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η αναφορά στην αρχική του τοποθέτηση ως προς αυτό που ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος άφησε να εννοηθεί πως είναι μεθόδευση για αναίρεση της αρχικής συμφωνίας: "Δήμος - Τράπεζες - ΠΑΕ ευθυγραμμίζονται και συνηγορούν στη μεγαλύτερη αδικία που έχει γίνει στην ιστορία του Παναθηναϊκού".

Δεν έκρυψε την πικρία του -"διαψεύστηκα οικτρά"- από την παταγώδη αποτυχία του εγχειρήματος για το PaoAlive, ενώ για το θέμα με τη φημολογούμενη κόντρα του με τους οργανωμένους έκανε μόνο δύο, αλλά σαφείς αναφορές. Η πρώτη, ενθυμουμένος ένα πανό που είχε ανέβει στο ΟΑΚΑ με αποδέκτη τον πατέρα του που έγραφε: "Παύλο, η σιωπή είναι χρυσός", τονίζοντας πως μετά από αυτό, τα πάντα μπορεί να περιμένει κανείς.

Και η δεύτερη όταν άφησε να εννοηθεί πως η όλη αλλαγή στάσης στην περυσινή συμφωνία για τη διπλή ανάπλαση, με την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και μόνο στον Βοτανικό, τελεί υπό την ανοχή ή και τη σύμπραξη των οργανωμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη πρόταση Γιαννακόπουλου στον Μήτογλου - "Αν θες να μείνεις στον ΠΑΟ θα πρέπει να..."!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags