Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βοτανικός: Γιατί τρελάθηκε ο Γιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος και το πάνω χέρι του Αλαφούζου
| 2020-06-10 11:40:00

"Κόλαση" για το γήπεδο! Γιατί τρελάθηκε ο Δημήτρης - Οι κινήσεις του Δήμου - "Bασιλιάς" Αλαφούζος!

του Νίκου Στεργίου
"Κόλαση" για το γήπεδο! Γιατί τρελάθηκε ο Δημήτρης - Οι κινήσεις του Δήμου - "Bασιλιάς" Αλαφούζος!

Παναθηναϊκός: Δεν θέλει και ιδιαίτερη αναζήτηση προκειμένου να προσωποποιηθούν τα πυρά και οι μομφές που εξαπέλυσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ηταν σαφής, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές τόσο κατά του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη όσο και κατά του ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου.

Αιχμές, μομφές και κατηγορίες κυρίως αναφορικά με την αλλαγή στάσης του Δήμου από την περυσινή συμφωνία στη φετινή αναδίπλωση και ως προς τον Ελληνα επιχειρηματία ως προς το ότι αφενός ποτέ δεν είδε με θετικό μάτι την προσπάθεια για Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό και πως είναι αυτός που -σύμφωνα πάντα με τα όσα σαφή άφησε να εννοηθεί ο Γιαννακόπουλος- προωθεί το σχέδιο για κατασκευή στην περιοχή μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, έχοντας (προφανώς) πείσει σχετικά για κάτι τέτοιο και τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Επίσημες αντιδράσεις στα λεγόμενα Γιαννακόπουλου δεν υπήρξαν. Ούτε από την πλευρά του Δήμου, ούτε και του Αλαφούζου. Από την πλευρά της κυβέρνησης, που θα περίμενε κανείς πως επίσης θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί, απλώς δεν... χρειάστηκαν, αφού οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού ξέφυγαν των επικρίσεων Γιαννακόπουλου (ίσα ίσα μάλιστα που ο πρώην πλέον ιδιοκτήτης της ΚΑΕ στην αρχική του τοποθέτηση έδωσε και συγχαρητήρια στις ομάδες εργασίας των συναρμόδιων υπουργείων για τη δουλειά που έκαναν στο κομμάτι της Διπλής Ανάπλασης).

Οι πληροφορίες του "σκύλου" αναφέρουν πως η πλευρά του Κώστα Μπακογιάννη θα τοποθετηθεί ως το deadline που έθεσε ο Γιαννακόπουλος, τη διεξαγωγή δηλαδή των εκλογών του Ερασιτέχνη. Όχι με σκοπό να αντικρούσει την επιχειρηματολογία και τις μομφές του, αλλά να πετύχει μια τουλάχιστον συμβιβαστική λύση προκειμένου να ανοίξουν ξανά τα κανάλια του διαλόγου. Ήδη, μάλιστα, το post του Δημάρχου πριν από λίγο στο facebook ήταν προς αυτή την κατεύθυνση.  

Όσο για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ; Καμία απολύτως αντίδραση. Και είναι απολύτως λογικό και σύμφυτο της πολιτικής που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια. Πηγές που βρίσκονται κοντά στο επιχειρηματικό και διοικητικό (του Παναθηναϊκού) περιβάλλον του ισχυρού άνδρα των "πρασίνων" ισχυρίζονταν πως είναι σαφές πως ο Γιαννακόπουλος επιχειρεί να κρατήσει τις αποστάσεις του από τους χειρισμούς Αλαφούζου αναφορικά με το γήπεδο και προφανώς να άρει και το... μεμοράντουμ που υπήρχε (τουλάχιστον επικοινωνιακά) μεταξύ των δύο πλευρών.

Αλλά και πως, αυτό είναι και το κυριότερο, επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για τους πλέον οξυδερκείς και ψύχραιμα παρατηρητικούς, πως τη δεδομένη στιγμή ο Γιάννης Αλαφούζος και νιώθει και είναι πολύ δυνατός ως προς τις δραστηριότητες του στον Παναθηναϊκό. Η διαδικασία αποπληρωμής των χρεών που δημιουργήθηκαν επί διοίκησης του βρίσκεται στο τελικό στάδιο, με επένδυση που αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία, ο ίδιος δείχνει από το περασμένο φθινόπωρο να ασχολείται ξανά πολύ ενεργά με την αγωνιστική καθημερινότητα του Παναθηναϊκού και τώρα πλέον έχουμε και το γήπεδο.

Γήπεδο που βάσει των λεγομένων Γιαννακόπουλου (ή τις μομφές του, όπως θέλει ο καθένας το χαρακτηρίζει) ο Αλαφούζος παίζει πρωταγωνιστικό και κυρίαρχο ρόλο στο να γίνει μόνο ποδοσφαιρικό στον Βοτανικό, αποκλείοντας οποιαδήποτε "εμπλοκή" ή αντάλλαγμα για τον Ερασιτέχνη.

Ανεξαρτήτως τι είναι σωστό και τι λάθος, τι συμφέρει και τι όχι τον Παναθηναϊκό (συνολικά, ως σύλλογο), καλό θα είναι να αναλογιστεί κανείς τι μπορεί να πετύχει ο Αλαφούζος στην προσπάθεια του να αυξήσει το δικό του, επιχειρηματικό όφελος, έχοντας "καθαρίσει" από τα χρέη τους "πράσινους" και έχοντας εξασφαλίσει το ok για κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Γι’ αυτό, όπως λένε και οι συνεργάτες του, δεν χρειάζεται να μπει σε διαδικασία απαντήσεων.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Οβίδα" στον ΠΑΟ με διεθνή Έλληνα στόπερ - Πρώην του Ολυμπιακού - Έτσι απογειώνει την άμυνα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags