Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Έμειναν στο 0-0, έσωσε το Τριφύλλι ο Διούδης
| 2020-06-13 23:27:00

Ο Διούδης "φρέναρε" τον ΠΑΟΚ - Έχασε τα... άχαστα ο Δικέφαλος - "Δώρο" Παναθηναϊκού σε ΑΕΚ!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ο Διούδης "φρέναρε" τον ΠΑΟΚ - Έχασε τα... άχαστα ο Δικέφαλος - "Δώρο" Παναθηναϊκού σε ΑΕΚ!

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ, αποτέλεσμα που βάζει σε περιπέτειες τον Δικέφαλο για τη 2η θέση.

Μπορεί να κυριάρχησε μέχρι το 60’, όμως αφενός η αναποτελεσματικότητά του και αφετέρου η εκπληκτική εμφάνιση του Σωκράτη Διούδη εμπόδισαν τον ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι.

Πλέον ο Δικέφαλος μετρά 53 πόντους, όμως η ΑΕΚ βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω και έχει την ευκαιρία τον προσπεράσει με διπλό αύριο κόντρα στον ΟΦΗ! Όσο για τον Παναθηναϊκό, παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στο πρώτο 20λεπτο και το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ, αφού του το στέρησε ο Διούδης. Ο Δικέφαλος πίεσε από την αρχή ψηλά τον Παναθηναϊκό και τον περιόρισε αισθητά. Μάλιστα, οι Ασπρόμαυροι έκλεψαν αρκετές φορές την μπάλα και δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ κόντρα στους προβληματικούς Πράσινους που αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Στο 3’ και στο 6 ο Διούδης έσωσε τον Παναθηναϊκό με μεγάλες αποκρούσεις σε προσπάθειες των Μπίσεσβαρ και Λημνιού αντίστοιχα, ενώ στο 12’ ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε το σουτ του Βιεϊρίνια μετά από φάση διαρκείας. Στο 27’ ο ΠΑΟΚ απώλεσε διπλή ευκαιρία, με τους Λημνιό και Πέλκα να αδυνατούν να σκοράρουν σε διαδοχικές προσπάθειες.

Αφού γλίτωσε την παραβίαση της εστίας τους, ο Παναθηναϊκός κατεύνασε την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ από το 30’ και έπειτα, παίρνοντας περισσότερο την μπάλα στα πόδια του. Πάντως, οι Πράσινοι είδαν τον Μακέντα να είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα και δεν είχαν την απαραίτητη φαντασία να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η μοναδική τελική τους στο πρώτο μέρος ήταν ένα απευθείας φάουλ του Μπουζούκη, που έφυγε ψηλά άουτ στο 45+1’.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο, δηλαδή με τον ΠΑΟΚ να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες και τον Διούδη να σώζει τον Παναθηναϊκό. Ο γκολκίπερ του Τριφυλλιού έσωσε ξανά την ομάδα του νικώντας σε τετ α τετ τον Πέλκα στο 47’ και τον Άκπομ στο 55’. Όσο για τον Παναθηναϊκό, είχε μια καλή ευκαιρία στο 54’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αγιούμπ, που έδωσε πνοή στους Πράσινους, μπαίνοντας  ως αλλαγή στο ημίχρονο.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά από μετά το 60’, με την κούραση να καταβάλλει τους παίκτες των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει η νευρικότητα. Παράλληλα, οι συνολικά δέκα αλλαγές των δύο ομάδων στο δεύτερο μέρος χάλασαν τις ομοιογένειες των ενδεκάδων.

Πάντως, το ματς θα μπορούσε να έχει δραματικό φινάλε, καθώς στο 89’ ο Καμπετσής δεν βρήκε την μπάλα έπειτα από επικίνδυνη σέντρα του Κολοβού, αυτή έφυγε ελάχιστα άουτ, και στέρησε από το Τριφύλλι την ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη στο φινάλε.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Σωκράτης Διούδης πραγματοποίησε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις στην καριέρα του και, είχε τουλάχιστον πέντε μεγάλες επεμβάσεις και αποτέλεσε τον κύριο λόγο που ο Παναθηναϊκός κράτησε την ισοπαλία.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Δώνης είδε τον Νατζ να τραυματίζεται στην προθέρμανση και τον αντικατέστησε με τον Μπουζούκη λίγο πριν τη σέντρα. Στο 4-2-3-1 του Έλληνα τεχνικού, ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιο και Ινσούα στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Κουρμπέλης και Δώνης, ενώ οι Ζαχίντ, Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ, Μακέντα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακες ήταν ο Πασχαλάκης, με δίδυμο στόπερ τους Βαρέλα και Ίνγκασον, δεξί μπακ τον Βιεϊρίνια και αριστερό τον Γιαννούλη. Το δίδυμο του άξονα συνέθεσαν οι Εσίτι και Ελ Καντουρί, με τους Μπίσεσβαρ, Πέλκα και Λημνιό να κινούνται πίσω από τον Άκπομ.

Η ΦΑΣΗ: Από τις αρκετές μεγάλες ευκαιρίες που απώλεσε ο ΠΑΟΚ, η πιο κλασική ήταν αυτή του Πέλκα στο 47’, καθώς ο Έλληνας διεθνής βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Διούδη, αλλά νικήθηκε από τον -καταπληκτικό απόψε- γκολκίπερ του Τριφυλλιού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (73’ Καμπετσής), Ζαχίντ (46’ Αγιούμπ), Μπουζούκης (87’ Κολοβός), Μακέντα (87’ Νούνες), Χατζηγιοβάνης (58’ Ανουάρ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (46’ Μάτος), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (86’ Εσίτι), Ελ Καντουρί, Λημνιός (86’ Μαουρίτσιο), Πέλκας (78’ Ροντρίγκο), Μπίσεσβαρ (46’ Λάμπρου), Άκπομ.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).

Διαιτητής VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags